Ενεργοποιήστε το XRayFolders για μια προεπισκόπηση των περιεχομένων του φακέλου

Περιηγηθείτε στα περιεχόμενα ενός φακέλου χωρίς να ανοίξετε το φάκελο

Το Quick Look είναι μια εύχρηστη λειτουργία του συστήματος που σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των περιεχομένων ενός αρχείου χωρίς να ανοίξετε το αρχείο. Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε έγγραφα πολλαπλών σελίδων, να προβάλετε εικόνες και να παρακολουθήσετε καν βίντεο σε πλήρη οθόνη.

Όταν χρησιμοποιείτε το Quick Look σε ένα φάκελο στο Snow Leopard , εμφανίζει μόνο ένα γενικό εικονίδιο για το φάκελο, τον αριθμό των αρχείων μέσα στο φάκελο και τον συνολικό χώρο που χρησιμοποιήθηκε. Χρήσιμη, αλλά αξίζει τον κόπο.

Όταν ενεργοποιείτε τη Γρήγορη ματιά σε ένα φάκελο σε προηγούμενες εκδόσεις beta του OS X 10.6, αποκαλύπτονται τα περιεχόμενα του φακέλου, με μεμονωμένες μικρογραφίες κάθε αρχείου στο φάκελο που εμφανίζεται σε μια κινούμενη προβολή παρουσίασης στο εικονίδιο του επιλεγμένου φακέλου. Αρκετά χαριτωμένος, ε; Για κάποιο λόγο, η Apple επέλεξε να απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργικότητα στη ναυτιλιακή έκδοση του Snow Leopard. Ευτυχώς, μπορείτε να επαναφέρετε την αρχική εφαρμογή Quick Look με μια γρήγορη εκδρομή στην εφαρμογή Terminal.

Αυτή η συμβουλή λειτουργεί μόνο για το OS X Snow Leopard και πολύ πρώιμες εκδόσεις του OS X Lion .

Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα XRayFolders γρήγορης εμφάνισης

Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.

Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή εντολών του Terminal. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε την εντολή ή να την πληκτρολογήσετε χειροκίνητα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι μια ενιαία γραμμή του κειμένου? Οι χαρακτήρες είναι ευαίσθητοι σε πεζά.

Οι προεπιλογές γράφουν com.apple.finder QLEnableXRayFolders 1

Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε, ανάλογα με τη διάταξη πληκτρολογίου, για να εκτελέσετε την εντολή.

Το Finder πρέπει να επανεκκινήσει προτού να δείτε την επίδραση της εντολής XRayFolder. Μπορείτε είτε να κάνετε επανεκκίνηση του Mac σας είτε απλά να εισάγετε τα εξής στο Terminal:

killall Finder

Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.

Χρησιμοποιώντας τη γρήγορη εμφάνιση με τους φακέλους XRay

Η ενεργοποίηση των φακέλων XRayFolders της Quick Look δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Quick Look. Για να δείτε τη νέα λειτουργία σε λειτουργία, επισημάνετε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε ένα παράθυρο Finder και πατήστε τη γραμμή διαστήματος. Θα εμφανιστεί η προεπισκόπηση γρήγορης εμφάνισης του επιλεγμένου φακέλου, με το εικονίδιο του φακέλου να εμφανίζει μικρογραφίες των εγγράφων που περιέχονται στο φάκελο.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε έξοδο από μια προεπισκόπηση γρήγορης προβολής κάνοντας κλικ στο κουμπί κλεισίματος ή πατώντας ξανά το πλήκτρο διαστήματος.

Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα XRayFolders γρήγορης εμφάνισης

Αποφασίσατε ότι δεν σας αρέσει η δυνατότητα XRayFolders; Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

Οι προεπιλογές γράφουν com.apple.finder QLEnableXRayFolders 0

Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε, ανάλογα με τη διάταξη πληκτρολογίου, για να εκτελέσετε την εντολή.

Για άλλη μια φορά, βεβαιωθείτε και επανεκκινήστε το Finder εισάγοντας:

killall Finder

Και χτυπώντας την επιστροφή ή εισάγετε στο πληκτρολόγιό σας.

Αυτό είναι. Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το XRayFolders, όπως θέλετε. Απολαύστε τις νέες σου σούπερ δυνάμεις!