Κορυφαίες 5 εκδόσεις των Windows

Μια ματιά των πιο σημαντικών λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows

Τα Windows είναι πλέον των 30 ετών και έτσι είναι τόσο καλός χρόνος όσο οποιοσδήποτε για να κοιτάξουμε πίσω στις πέντε πιο σημαντικές εκδόσεις των Windows όλων των εποχών. Σημειώστε ότι αυτή δεν είναι μια λίστα με τις καλύτερες κυκλοφορίες των Windows, αλλά τις πιο σημαντικές. Ήταν ένα μακρύ, περίεργο ταξίδι, η Microsoft.

Windows XP

Οι πιθανότητες είναι καλές που έχετε εργαστεί σε έναν υπολογιστή με Windows XP σε κάποιο σημείο και γι 'αυτό είναι σε αυτή τη λίστα. Τα Windows XP, κυκλοφόρησε το 2001, μόλις πρόσφατα έπεσε κάτω από το 10 τοις εκατό μερίδιο αγοράς. Κυριαρχούσε στην αγορά εδώ και χρόνια, και ότι η μακροζωία μιλάει για το πόσο καλό είναι το XP.

Αρχικά λαμβάνοντας χτυπήματα για αυτό που ορισμένοι κάλεσε το "Fisher Price interface", το XP ήταν μια ταχεία επιτυχία. Μόλις το Service Pack 2 το Τείχος προστασίας των Windows, το κύριο εργαλείο ασφαλείας, ενεργοποιήθηκε από προεπιλογή. Αυτό συνέβαλε εν μέρει στη φήμη της Microsoft για την οικοδόμηση ανασφαλών προϊόντων, αλλά παρά τα ελαττώματά της, το XP είχε πολλά πλεονεκτήματα, γεγονός που σημείωσε την αξιοσημείωτη δημοτικότητά του.

Windows 95

Τα Windows 95, που κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο του 1995, είναι όταν το κοινό άρχισε να αγκαλιάζει τα Windows. Η Microsoft έβαλε ένα τεράστιο blitz για τις δημόσιες σχέσεις για τα Windows 95, υπογραμμίζοντας την εισαγωγή του κουμπιού "Έναρξη", αποκαλύπτοντάς το στο "Roll Stones" "Start Me Up". Ίσως σε ένα δυσοίωνο σημάδι των μελλοντικών γεγονότων, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς υπέστη μια μπλε οθόνη θανάτου κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης των Windows 95.

Τα Windows 95 ήταν η πρώτη αληθινή γραφική διεπαφή χρήστη της Microsoft, η οποία τοποθετήθηκε στο επάνω μέρος του DOS. Αυτό έκανε τα Windows πολύ πιο προσιτά στον μέσο χρήστη και βοήθησε στην εκκίνηση της κυριαρχίας των Windows στην αγορά.

Windows 7

Τα Windows 7 έχουν περισσότερους οπαδούς από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows και πολλοί πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft ποτέ. Είναι το πιο γρήγορο OS της Microsoft μέχρι σήμερα - μέσα σε ένα χρόνο ή έτσι ξεπέρασε το XP ως το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Αυτό είναι καλό, επειδή τα Windows 7 είναι σημαντικά πιο ασφαλή και φιλικά προς το χρήστη από οποιοδήποτε προηγούμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009, τα Windows 7 έχουν εντελώς διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση από άλλα λειτουργικά συστήματα. Έχει επίσης τις καλύτερες δυνατότητες δικτύωσης, ενσωματωμένη λειτουργικότητα οθόνης αφής, καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης και πιο γρήγορους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας. Με λίγα λόγια, η Microsoft το πήρε σωστά με τα Windows 7. Στα τέλη του 2017, τα Windows 7 εξακολουθούν να διακρίνονται ότι είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 48%, πολύ πιο μπροστά από το λειτουργικό σύστημα στη δεύτερη θέση: Windows 10 .

Windows 10

Τα Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2015, είναι γρήγορα και σταθερά. Περιλαμβάνει αξιόπιστες δυνατότητες προστασίας από ιούς και εντυπωσιακές δυνατότητες εσωτερικής αναζήτησης και δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιήσετε τη μη δημοφιλή διεπαφή του μετρό. Δεν είναι τα παράθυρα του πατέρα σας, αλλά δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο με τα Windows 10. Υπάρχει μόνο σε έναν κόσμο λίγο μετά τον υπολογιστή.

Με τα Windows 10, η Microsoft διατηρεί μερικά από τα χαρακτηριστικά αφής που εισήγαγε στα Windows 8 και τα συνδυάζει με το μενού Έναρξη και την επιφάνεια εργασίας. Το λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές από τους προηγούμενους και εισάγει ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης - Microsoft Edge - και τον βοηθό της Cortana . Τα Windows 10 τρέχουν επίσης σε κινητά τηλέφωνα με Windows και μικρά tablet.

παράθυρα 8

Ανάλογα με το ποιος ρωτάς, τα Windows 8 του 2012 είναι υπέροχα, ενώ άλλοι χρήστες αισθάνονται ότι η προσπάθεια να μεταμοσχεύσουν μια κινητή διασύνδεση σε ένα λειτουργικό σύστημα γραφείου ήταν δύσκολη στην καλύτερη περίπτωση. Ωστόσο, τα Windows 8 είναι σταθερά και γρήγορα. Οι φίλοι των Windows 8 αγαπούν τα ζωντανά πλακάκια και τις εύκολες χειρονομίες. Η εισαγωγή της δυνατότητας να "περάσει" σχεδόν τίποτα στην οθόνη "Έναρξη" είναι εξαιρετικά δημοφιλής και ο Task Manager ενημερώνεται και προσθέτει περισσότερη λειτουργικότητα σε έναν ελκυστικό χώρο.

Όλοι οι άλλοι

Αναρωτιέστε πού εμπίπτουν τα Windows Vista και τα Windows Me σε αυτή τη λίστα; Τρόπο, προς τα κάτω. Άλλες εκδόσεις που δεν κατέστησαν αυτήν την πιο σημαντική λίστα είναι τα Windows 1.0, τα Windows 2, τα Windows 3.0, τα Windows RT, τα Windows 8.1, τα Windows 2000 και τα Windows NT. Ωστόσο, κάθε OS είχε το σκοπό του εκείνη την εποχή και είχε πολλούς οπαδούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσαν να κάνουν ισχυρό επιχείρημα ότι το αγαπημένο τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά λειτουργικά συστήματα όλων των εποχών.