Αναθεώρηση: Dali Kubik Δωρεάν ασύρματο ηχείο Bluetooth

01 από 04

DALI Kubik Free: Όπως ένα μίνι ηχείο High-End

Το Kubik Free είναι σχεδιασμένο σαν ένα από τα mini-speakers του Dali. Brent Butterworth / Σχετικά

Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να παρατηρήσουν σχετικά με το DALI Kubik Free είναι η τιμή. Σοβαρά, πάνω από 800 δολάρια ΗΠΑ για έναν ασύρματο ηχείο; Δεν είναι αυτά τα πράγματα υποτίθεται ότι κοστίζουν $ 200 έως $ 400, ή μέχρι και $ 600 max; Ναι, ίσως η Bang & Olufsen μπορεί να ξεφύγει με τη χρέωση συγκριτικά εξαιρετικά απότομων τιμών για εξοπλισμό ήχου, αλλά τα πράγματα της B & O τείνουν να φαίνονται αιχμηρά και μοντέρνα . Η εμφάνιση του Kubik Free είναι αρκετά καλή, αλλά - στα μάτια μου - τα ασύρματα ηχεία της Libratone φαίνονται πιο δροσερά. Και είναι πολύ πιο προσιτές, επίσης.

Αλλά ο λόγος πίσω από την υψηλή τιμή του Kubik Free αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρος από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι το DALI δεν είναι το όνομα του σουρεαλιστή ζωγράφου, αλλά για τις Δανικές Audiophile Loudspeaker Industries. Αυτή είναι μια αξιόπιστη εταιρεία που κατασκευάζει ηχεία υψηλών και μεσαίων τιμών για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Ρίξτε μια ματιά στο διαγραμματικό διάγραμμα του Kubik Free και ίσως συνειδητοποιήσετε ότι είναι σχεδιασμένο σαν ένα από τα μίνι μεγάφωνα υψηλής τεχνολογίας της DALI (π.χ. Mentor Menuet) αλλά είναι κατασκευασμένο από εξωθημένο αλουμίνιο και είναι συσκευασμένο με ηλεκτρονικά.

Προφανώς, το Kubik Free απευθύνεται σε ομιλητές που θέλουν ένα μικρό, βολικό ασύρματο σύστημα που λειτουργεί περισσότερο σαν ένα πραγματικό προϊόν ήχου υψηλής τεχνολογίας - όχι σαν ένα σύστημα all-in-one από Bose, Sonos, Raumfeld ή παρόμοιο. Για το σκοπό αυτό, το Kubik Free προσφέρει χαρακτηριστικά που οι ελλιπέστερες τιμές και τα λιγότερο ακουστικά-φιλόδοξα προϊόντα γενικά λείπουν. Φυσικά, υπάρχει ασύρματο Bluetooth με υποστήριξη aptX καθώς και αναλογική είσοδο. Υπάρχει όμως και μια οπτική είσοδος που δέχεται ψηφιακά σήματα ήχου με ανάλυση έως και 96-kHz 24 bit.

Πιο σημαντικό όμως είναι ότι το Kubik Free συσκευάζει έναν ενισχυτή κατηγορίας D με τέσσερα κανάλια ενισχυτή 25 watt. Γιατί τέσσερα κανάλια; Επειδή δύο από αυτούς τροφοδοτούν το Kubik Xtra, ένα προαιρετικό ηχείο που μετατρέπει το Kubik Free σε ένα πραγματικό στερεοφωνικό σύστημα.

Έτσι μαζί, ίσως να εξετάζετε τις δαπάνες κάτω από 2.000 δολάρια. Αλλά ένα τέτοιο ζευγάρι μίνι-οθονών υψηλών προδιαγραφών σας προσφέρει: κατασκευή αλουμινίου, οδηγούς υψηλής ποιότητας με κάθε γούφερ και tweeter που κινούνται από ξεχωριστό ενισχυτή, ασύρματο Bluetooth, ψηφιακό αναλογικό μετατροπέα υψηλής ανάλυσης (DAC) ενσωματωμένο , και ένα τηλεχειριστήριο, πάρα πολύ. Μήπως αυτό φαίνεται σαν μια κακή συμφωνία; Όχι αν το Kubik Free με το Kubik Xtra ακούγεται σαν ένα πραγματικό high-end σύστημα.

02 από 04

DALI Kubik Free: Χαρακτηριστικά και εργονομία

Το DALI Kubik Free διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά για ασύρματο ηχείο. Brent Butterworth / Σχετικά

• Υαλοκαθαριστήρας τύπου θόλου 1 ιντσών
• Γούφερ με κώνο ινών ξύλου 5,25 ιντσών
• Αισθητήρας κατηγορίας D 25 watt για κάθε οδηγό
• Bluetooth wireless aptX
• Οπτικές ψηφιακές εισόδους USB και Toslink
• RCA στερεοφωνική αναλογική είσοδος
• Έξοδος υπογούφερ RCA
• Τηλεχειριστήριο
• Η μονάδα μπορεί να μάθει εντολές τηλεχειρισμού από τηλεχειριστήρια άλλων συσκευών
• Προαιρετικό ηχείο επέκτασης Kubik Xtra για λειτουργία σε στερεοφωνικό ή πολυ-δωμάτιο
• Διατίθεται σε εννέα χρώματα
• 12 x 5,7 x 5,7 in (305 x 145 x 145 mm)
• 9,9 lb (4,5 kg)

Αυτά είναι πολλά χαρακτηριστικά για ένα ασύρματο ηχείο. Τι λείπει? Θα ήταν ωραίο να έχετε κάποια δυνατότητα ήχου Wi-Fi, όπως το AirPlay ή το Play-Fi, διότι αυτό θα παρακάμψει τη συμπίεση των δεδομένων απώλειας που μπορεί να προσθέσει συχνά το Bluetooth, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών δωματίων .

Τούτου λεχθέντος, όταν προσθέσετε το Kubik Xtra, μπορείτε να βάλετε το Free σε ένα δωμάτιο και το Xtra σε άλλο και να έχετε και τα δύο να παίζουν μονοφωνικά. Αλλά τότε έχετε ένα καλώδιο για να το αντιμετωπίσετε. Ένα μεγάλο, λιτό σύρμα που θα είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί. Μπλιαχ.

Χρησιμοποίησα το Kubik Free για λίγο και μόνο, έπειτα πρόσθεσε το Kubik Xtra. Η κύρια πηγή ήχου μου ήταν το τηλέφωνο Samsung Galaxy S III Android συνδεδεμένο μέσω Bluetooth. Δημιούργησα επίσης τα ηχεία Free / Xtra για να φουσκώσω την τηλεόραση Samsung 47 ιντσών, με την τηλεόραση να συνδέεται μέσω του Toslink με το οπτικό σύστημα DALI.

03 του 04

DALI Kubik Free: Απόδοση

Το ασύρματο ηχείο Bluetooth DALI Kubik διαθέτει ένα βολικό τηλεχειριστήριο. Brent Butterworth / Σχετικά

Όταν ακούω για πρώτη φορά ένα στερεοφωνικό προϊόν all-in-one, πάντα υποσυνείδητα περιστρέφω λίγο. Υπάρχει σχεδόν πάντα κάτι λάθος κάπου: οι οδηγοί παρεμβαίνουν μεταξύ τους, οι πλαστικές προεξοχές εμποδίζουν το μονοπάτι του ήχου, τα δονητικά πλαστικά πάνελ, οι θόρυβοι του ανέμου που χτυπάνε από τα μικρά λιμάνια κ.λπ. Έτσι, σχεδόν αισθάνθηκε ότι κάτι ήταν λάθος όταν πήρα το Kubik Free playing γιατί δεν το έμαθε. Αυτό που ακούω μοιάζει πολύ περισσότερο με το σύστημα αναφοράς μου (ηχεία Revel Performa3 F206 και ενσωματωμένο ενισχυτή Krell S-300i) από ό, τι άλλο ασύρματο ηχείο όλα σε ένα που έχω δοκιμάσει.

Επειδή το DALI Kubik Free έχει μόνο ένα γούφερ και ένα tweeter, και τα δύο που δεν έχουν τίποτα άλλο από ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα, δεν υπάρχουν καμιά από αυτές τις παράξενες, μεσαίου μεγέθους ανωμαλίες απόκρισης συχνότητας που ακούτε στα περισσότερα άλλα συστήματα all-in-one. Ακούγοντας το Kubik Free είναι σαν να απολαμβάνετε ένα πραγματικά καλό σύνολο μίνι ηχείων, εκτός από το ότι αυτά έχουν το πλεονέκτημα της ψηφιακής επεξεργασίας σήματος και των ψηφιακών crossover.

Τα τραγούδια που παίζει ο ήχος του Kubik Free είναι εξαιρετικά καθαρά και φυσικά. Οι χρωματισμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι - το μόνο πράγμα που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι η ελαφριά συνολική φωτεινότητα. Διαφορετικά, τίποτα δεν είναι χαλαρό όταν πρόκειται για θηλυκές φωνές. Με τη μουσική, τις αρσενικές φωνές - ο Τζέιμς Τέιλορ, ο Ian Gillan του Deep Purple, ο Russell Marsden της μπάντας των κραταιών - ήχος καταπληκτικός. Αλλά όταν ακούτε τους άνδρες που παίζουν δικηγόρους στην " Η καλή σύζυγος " ή στον Tim Allen, τον Alan Rickman και τους άλλους άνδρες ηθοποιοί στο Galaxy Quest , παρατηρώ μια μικρή ποσότητα επιπλέον πληρότητας. Μπορεί να ακουστεί κάπου στην περιοχή των 150 Hz, αλλά καταλήγει περισσότερο ως ακουστικό χαρακτήρα από ένα πραγματικό ηχητικό ελάττωμα.

Με μόνο το ελεύθερο παιχνίδι Kubik, ο ήχος είναι φυσικός, αλλά όχι ευρύχωρος. Μετά από όλα, είναι μόνο ένας ομιλητής. Προσθέστε το Kubik Xtra και το σύστημα ανοίγει ωραία, παρέχοντας ένα εξαιρετικά ευρύ στερεοφωνικό ηχοστάσιο που είναι ίσο με αυτό που μπορείτε να πάρετε με τα καλύτερα καλά μίνι ηχεία. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα ήταν τρελό να μην προσθέσετε το Xtra. Με αυτό, έχετε ένα πραγματικό στερεοφωνικό σύστημα αντί του all-in-one - μεγάλο στερεοφωνικό ήχο αντί για μουσική υπόκρουση. Καν 'το!

Η απεικόνιση με την πλήρη στερεοφωνική εξέδρα είναι σταθερή, ρίχνοντας μια ισχυρή κεντρική εικόνα μαζί με σαφώς οριοθετημένες εικόνες διαφόρων οργάνων που εκτείνονται από αριστερά προς τα δεξιά στην ηχητική φάση. Το "U" του Thomas Dybdahl (από την επιστήμη ) ακούγεται. Η φωνή του Dybdahl είναι σχεδόν σίγουρα ρεαλιστική και διακριτή μεταξύ των ηχείων, ξεχωρίζοντας σε αντίθεση με τα άλλα όργανα. Σίγουρα, η επιστήμη είναι ένα σπουδαίο αλλά εντελώς studio-phony κομμάτι. Αλλά πιο ρεαλιστικές, ηχογραφημένες σε ηχογράφηση ηχογραφήσεις, όπως ο σαπφωναντής Flip City του David Aaron, ακούγονται εξίσου εκπληκτικές. Μπορείτε να διαλέξετε όλες τις μικρές ατμοσφαιρικές λεπτομέρειες του πλήρους σώματος του Aaron, δίπλα στους κυλίνδρους του drummer Kate Gentile, μεταξύ των κουμπιών Kubik Free και Xtra.

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσετε εκτός από το Xtra είναι ένα υπογούφερ. Όταν ακούω το σύστημα (είτε το ίδιο το Free είτε το Xtra), συχνά βρήκα τον εαυτό μου να ευχηθώ να μπορώ να αντλήσω τα μπάσα μέχρι περίπου +2 dB. Ενώ τα ηχεία έχουν αρκετά μπάσα για να ευχαριστήσουν τους περισσότερους ακροατές - πολλοί από τους οποίους έχουν μάλλον ταραγμένη σχέση με το μπάσο - δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, αρκετό για να ευχαριστήσω τον μέσο ακροατή σας. Σαφώς, ο DALI πήγε για χαμηλή παραμόρφωση παρά για μέγιστη παραγωγή μπάσων.

Ευτυχώς, υπάρχει έξοδος subwoofer στο Kubik Free. Όταν συνδέετε ένα δευτερεύον, ενεργοποιεί αυτόματα ένα crossover που φιλτράρει τα μπάσα από τα Kubik Free και Xtra, μεταφέροντάς το στο sub. Το επιπλέον μπάσο όχι μόνο συμπληρώνει τον ήχο όμορφα, αλλά υποκειμενικά μαστίζει την προαναφερθείσα φωτεινότητα. Δεν είναι εντελώς, αλλά αρκετά αισθητά.

Χρησιμοποιούσα ένα Sunfire True Subwoofer Super Junior για το subwoofer, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όποιον θέλετε. Δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο - μόνο καλό. Επειδή δεν θα χρειαστεί να παίξετε όλα αυτά τα δυνατά για να συμβαδίσετε με το σύστημα DALI, ένα καλό ηχητικό subwoofer θα ταιριάζει καλά με τα ηχεία. Κάτι σαν το Hsu Research STF-1 φαίνεται σωστό. Το DALI συνιστά το δικό του Fazon Sub 1.

Γυρίστε το σύστημα πάνω από 100 dB και δεν θα στρεβλώσει. Αλλά αυτή η φωτεινότητα θα επανέλθει. Το σύστημα συνολικά είναι καλύτερο σε αυτό που θα ήθελα να αποκαλώ "άνετα δυνατά" επίπεδα, με κορυφές στη δεκαετία του '90 (decibel-σοφός), που συνήθως προτιμώ να ακούω ποπ και ροκ.

Μπορείτε να έχετε καλύτερο ήχο από ένα ζευγάρι μίνι ομιλητών $ 1.000, έναν καλό ενσωματωμένο ενισχυτή $ 500 και έναν αξιοπρεπή δέκτη Bluetooth; Πιθανώς. Αλλά θα έχετε περισσότερα καλώδια, περισσότερη πολυπλοκότητα και περισσότερα στοιχεία από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτές τις μέρες.

04 του 04

DALI Kubik Free: Τελική λήψη

Το ασύρματο ηχείο DALI Kubik Free διαθέτει απλά ενσωματωμένα χειριστήρια. Brent Butterworth / Σχετικά

Το DALI Kubik Free και το συνοδευτικό Kubik Xtra είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό και μοναδικό στην αγορά ακουστικών υψηλής τεχνολογίας. Δεν είναι μυστικό ότι η βιομηχανία ήχου υψηλής τεχνολογίας έχει αγωνιστεί να κάνει τα προϊόντα της σχετικά με τον μέσο ακροατή μουσικής. Αλλά το σύστημα Kubik διασχίζει αδιάλειπτα αυτό το όριο, με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί ως ένα πραγματικό high-end σύστημα με όλη την ευκολία και τη δροσερή εμφάνιση ενός τυπικού ασύρματου ηχείου all-in-one. Όταν είδα αρχικά την τιμή του συστήματος Kubik Free, σκέφτηκα ότι ήταν πολύ απότομη, αλλά τώρα μου φαίνεται ως κάτι παζάρι για μακροχρόνια χρήση.

Σελίδα προϊόντος: DALI Kubik Δωρεάν