Κόψτε το καλώδιο: Ανασκόπηση ακουστικών Bragi Dash Wireless

Τα έξυπνα ακουστικά αλλάζουν τον κόσμο της ακοής

Πιστεύω ότι η λύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Gordian Knot ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της ιστορίας. Ως παιδί που αγαπούσε την ανάγνωση για την ιστορία, θυμάμαι ανυπομονούμε να διαβάσουμε πώς ο μεγάλος Έλληνας βασιλιάς λύθηκε αυτό το συγκεκριμένο αίνιγμα μόνο για να διαπιστώσει ότι το έκοψε στο μισό. Ήταν σαν την εγκυκλοπαίδεια του clickbait.

Στη συνέχεια άρχισα να χρησιμοποιώ ακουστικά.

Στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, το τράβηγμα των καλωδίων ενσύρματων ακουστικών από τις τσέπες ή την τσάντα σας και η υποδοχή με ένα μπερδεμένο χάος είναι ο ίδιος ο ορισμός ενός προβλήματος του Πρώτου Κόσμου. Αλλά το αγόρι είναι ενοχλητικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ακουστικά τύπου earbud, τα οποία τείνουν να χρησιμοποιούν καλώδια skinnier τα οποία είναι πιο επιρρεπή σε όλα τα κόμπια επάνω. Είναι ακόμα πιο απαίσιο όταν γυρίζετε να πάτε κάπου και πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ξεμπλοκάρετε τα καλώδια σας για να τα χρησιμοποιήσετε. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, τελικά καταλαβαίνω από πού έρχεται ο Μέγας Αλέξανδρος.

Δεν αποτελεί έκπληξη το πώς οι κατασκευαστές ακουστικών όπως το Bragi προσπαθούν συνεχώς να λύσουν το ενσύρματο ακουστικό με προσφορές όπως το Dash. Η άφιξη τεχνολογιών όπως το Bluetooth βοήθησε να ξεκινήσει μια σειρά από ασύρματες συσκευές, αν και πολλοί ομολογουμένως εξακολουθούν να μην ταιριάζουν με την ποιότητα ήχου που λαμβάνετε από μια εννοιολογική καλωδιακή σύνδεση. Κατά την εξισορρόπηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της ευκολίας εναντίον του pitch-τέλειου ήχου, ωστόσο, θυσιάζοντας κάποια πιστότητα ήχου αξίζει τον κόπο για τους ανθρώπους που εκτιμούν μια ασύρματη ύπαρξη.

Από την πλευρά του, το Bragi Dash κάνει σωστά πολλά πράγματα. Στην κορυφή της λίστας υπάρχει σχεδίαση. Το σύνολο του πακέτου Dash απλώς εξάγει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής από το κουτί από την βάση φόρτισης μέχρι την υποδοχή του. Έχω δοκιμάσει το δίκαιο μερίδιο των ακουστικών μου και ενώ μπορώ σίγουρα να εκτιμήσω το κόστος κοπής με τα υλικά και το σχέδιο για την παροχή καλύτερης αξίας, υπάρχει κάτι για να δει μια συσκευή που πηγαίνει όλα έξω με ένα σχέδιο για να καταλάβει την εμπειρία gadget σε άλλη επίπεδο. Ο σχεδιασμός εκτείνεται και στα ακουστικά, τα οποία διαθέτουν πρόσθετες πινελιές, όπως ο φωτισμός που αξίζει τον κόπο του αλλοδαπού UFO. Η συσκευή είναι επίσης αδιάβροχη μέχρι ένα μέτρο, παρέχοντας στους κολυμβητές μια ελαφρύτερη, λιγότερο επαχθή επιλογή στο αυτί από εναλλακτικές λύσεις όπως το BlueAnt Pump HD. Σε αντίθεση με τα "ασύρματα" ακουστικά όπως το Soul Electronics RunFree Pro ή το Jabra SPORT Pulse, τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια ενσύρματη ζώνη για να συνδέσουν και τα δύο ακουστικά, τα ζεύγη Dash μεταξύ τους καθώς επίσης χωρίς καλώδια, προσφέροντας μια πραγματικά ασύρματη εμπειρία πιο άνετη και βολική εξυπηρετώντας μια καλή γενική προσαρμογή.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για την Dash είναι περίπου τρεις ώρες, κάτι που ίσως δεν φαίνεται να είναι πολύ, ειδικά για τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω στο μεγάλο ύπαιθρο. Για να το διορθώσετε, η βάση φόρτισης του Dash έχει αρκετό χυμό για να φορτίσει πλήρως τα ακουστικά πέντε φορές. Ενώ οι μαγνητικές συνδέσεις βοηθούν, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ευθυγραμμισμένες ή ότι η Dash δεν θα φορτίσει σωστά, κάτι που μου συνέβη κατά την πρώτη χρήση μου.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια που φαίνεται στο υλικό εκτείνεται και στο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Το Dash χρησιμοποιεί χειριστήρια αφής, τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ζεστό χάος. Σε αντίθεση με μερικές από τις πιο ανθεκτικές διεπαφές επαφής που έχω δει στη μακρά ιστορία μου για την ανασκόπηση των συσκευών, ο Bragi καταφέρνει να εφαρμόσει τη λειτουργικότητα αφής του με τρόπο που να λειτουργεί καλά, καθιστώντας το άλλο φτερό στο καπάκι του Dash. Μου αρέσει ιδιαίτερα να μπορώ να σπρώξω προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να ρυθμίσετε την ένταση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βρύσες για παύση, αναπαραγωγή ή παράλειψη κομματιών, το οποίο λειτουργεί και με την εφαρμογή YouTube. Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε πολύ με το χτύπημα, ωστόσο, είναι το "χτύπημα" που μεταφέρεται στο αυτί σας, το οποίο παίρνει ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν κάνετε πολλαπλές βρύσες για παρακάμπτοντας κομμάτια. Για τους χρήστες Siri, μπορείτε να καλέσετε τον βοηθό iOS μέσω των χειριστηρίων αφής επίσης.

Μια άλλη προσθήκη που είναι ένα πλεονέκτημα είναι η διαφάνεια ήχου. Ενώ τα ακουστικά έχουν κάποια παθητική ακύρωση θορύβου, η επιλογή για βελτίωση του ήχου περιβάλλοντος είναι ωραία σε στιγμές που πρέπει να ακούσετε τι συμβαίνει γύρω σας. Η στρογγυλοποίηση των πρόσθετων χαρακτηριστικών του είναι ο ιχνηλάτης δραστηριότητας του, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε πράγματα όπως ο καρδιακός σας ρυθμός και τα βήματα που έχετε κάνει.

Φυσικά, η ποιότητα του ήχου αποτελεί βασικό μέτρο κάθε ακουστικού. Όπως και άλλες ασύρματες επιλογές στην αγορά, είναι μια μέτρηση όπου το Dash εξακολουθεί να μην συγκρίνεται αρκετά με μια ενσύρματη σύνδεση. Ο ήχος, ωστόσο, είναι καλός για ένα ασύρματο ακουστικό του μεγέθους του με καθαρό, ισορροπημένο ήχο. Πραγματικά έχει αρκετό λάκτισμα χαμηλού τέλους, ώστε να μην καταλήγετε με τον ήχο που ακούτε μερικές φορές από κάποια ακουστικά που στερούνται μπάσο. Οι δυνατότητες μικροφώνου, εν τω μεταξύ, είναι εντάξει αλλά θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να φτυαρίζει φωνητικές εντολές στο Siri ή σε κάποιο άλλο εικονικό βοηθό, για παράδειγμα, ο λόξυγγας των μικροφώνων μπορεί να είναι απογοητευτικός. Η ακρίβεια για τον ιχνηλάτη φυσικής κατάστασης μπορεί επίσης να χτυπηθεί ή να χάσει, αν και για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ αυτά ως πρόσθετα και δεν θα πρέπει να είναι πρωταρχικοί λόγοι για να πάρει το Dash.

Η μεγαλύτερη πτέρνα του Αχίλλειου της Dash, ωστόσο, είναι το Bluetooth του, το οποίο μπορεί να είναι επιρρεπές σε διακοπή. Είναι συνήθως ωραία όταν έχετε το τηλέφωνό σας έξω, αν και το εύρος είναι αρκετά σύντομο και αρχίζει να διαλύεται σε μικρή απόσταση. Σύρετε το smartphone στις τσέπες σας και μπορείτε να πάρετε ζητήματα συνδεσιμότητας και διακοπές επίσης. Ένα άλλο πιθανό ζήτημα είναι η τιμή των 299 δολαρίων, η οποία μπορεί να είναι απότομη για μερικούς.

Συνολικά, το Bragi Dash είναι μια πολλά υποσχόμενη είσοδος στον ασύρματο χώρο των ακουστικών χάρη στην εξαιρετική κατασκευή και τη διασύνδεσή του. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ελευθερία που παρέχει στους χρήστες, ακόμα και σε σύγκριση με άλλες ασύρματες επιλογές εκεί έξω. Είναι βέβαιο ότι έχει κάποιες συσπάσεις που την εμποδίζουν να επιτύχει την ασύρματη τελειότητα, ιδιαίτερα τον λόξυγγα Bluetooth. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να είναι μια σταθερή συσκευή και αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τον ασύρματο χώρο των ακουστικών.

Βαθμολογία: 4 στα 5