Εμπορικό λογισμικό επιδιόρθωσης σκληρού δίσκου

Μια λίστα με τα καλύτερα εμπορικά προγράμματα επιδιόρθωσης σκληρού δίσκου

Εκτός από τα πολλά δωρεάν εργαλεία δοκιμής σκληρών δίσκων που είναι διαθέσιμα για λήψη, είναι διαθέσιμα επίσης διάφορα εργαλεία επισκευής σκληρών δίσκων, για ένα κόστος που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος λειτουργεί κανονικά ... ή όχι.

Αυτά τα προγράμματα δεν είναι κατ ' ανάγκην καλύτερο από τους δωρεάν δοκιμαστές σκληρού δίσκου, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι πληρώνετε για αυτούς, είναι πιθανό να λάβετε υποστήριξη πελατών αν το χρειάζεστε. Αυτά τα εμπορικά εργαλεία τείνουν να υποστηρίζουν περισσότερα συστήματα αρχείων και χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί να είναι κάτι που ακολουθείτε.

Αν λοιπόν έχετε δοκιμάσει την Έλεγχος σφαλμάτων στα Windows ή μερικά από τα δωρεάν εργαλεία στον παραπάνω σύνδεσμο, αλλά ακόμα δεν έχετε τύχη, ίσως είναι καιρός να βγάλετε το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι και να δοκιμάσετε ένα από αυτά .

Συμβουλή: Αν και δεν είναι απαραίτητο, συνιστάται ιδιαίτερα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος αποτύχει στο σημείο να σας κάνει εξαιρετικά δύσκολη ή αδύνατη την ανάκτηση των δεδομένων σας . Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε έναν άλλο σκληρό δίσκο ή μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας online με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο .

Σημείωση: Υπάρχουν πολύ λίγα αξιόπιστα προγράμματα που επικεντρώνονται στην επιδιόρθωση του σκληρού δίσκου στο επίπεδο που θα ήθελα να συστήσω. Εάν γνωρίζετε περισσότερα από τα δύο που αναφέρονται παρακάτω, ενημερώστε μας.

SpinRite

SpinRite. © Gibson Research Corporation

Το SpinRite είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία διάγνωσης και επισκευής σκληρών δίσκων που διατίθενται σήμερα. Έχει διατεθεί εδώ και πολλά χρόνια και το χρησιμοποίησα προσωπικά με μεγάλη επιτυχία καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας μου.

Το SpinRite λειτουργεί κάνοντας διάφορες μοναδικές προσπάθειες για την ανάκτηση δεδομένων από ελαττωματικούς τομείς , μετά από τα οποία τα δεδομένα μετακινούνται σε ασφαλή τοποθεσία, οι κακοί τομείς αντικαθίστανται με ανταλλακτικά και τα δεδομένα επαναγράφονται για να αποκτήσουν πάλι πρόσβαση.

Δύο λειτουργίες είναι δυνατές με το SpinRite - ένα για ανάκτηση και ένα για συντήρηση. Το πρώτο θα τελειώσει ταχύτερα και προορίζεται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η τελευταία είναι πιο εμπεριστατωμένη λόγω της βαθιάς ανάλυσής της.

Αγοράστε το SpinRite v6.0

Το πρόγραμμα επισκευής δίσκου SpinRite είναι συμβατό με τα πιο πρόσφατα συστήματα αρχείων και σκληρούς δίσκους. Είναι επίσης λειτουργικό σύστημα- ανεξάρτητο από τη στιγμή που χρησιμοποιεί το FreeDOS OS. Λόγω του μικρού μεγέθους του, μπορεί εύκολα να τρέξει από οποιοδήποτε μέσο εκκίνησης , όπως ένα CD ή μονάδα flash , και μπορεί να "εξάγεται" σε ένα αρχείο ISO .

Το SpinRite είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορο σε αυτό που κάνει. Με το μέγιστο ρυθμό, σε ένα βέλτιστο σενάριο, το πρόγραμμα μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι 2 GB / λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαβάζει / γράφει 120 GB δεδομένων ανά ώρα.

Το SpinRite είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο και διατίθεται ανάλογα με τις τιμές, που είναι σήμερα $ 89 USD . Για ιδιώτες, μπορείτε να αγοράσετε ένα αντίγραφο του προγράμματος και να το χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε από τους προσωπικούς σας υπολογιστές, αλλά οι εταιρικές τοποθεσίες πρέπει να αγοράσουν τέσσερα αντίγραφα για να χρησιμοποιήσουν το SpinRite σε υπολογιστές-πελάτες.

Συμβουλή: Εάν διαθέτετε μια παλαιότερη έκδοση του SpinRite, μπορείτε, ανάλογα με την έκδοση που έχετε, να αναβαθμίσετε για οπουδήποτε από $ 29 USD σε $ 69 USD . Οποιοσδήποτε έχει την παλαιότερη έκδοση του προγράμματος θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα για την αναβάθμιση από ό, τι οι ιδιοκτήτες πιο πρόσφατων εκδόσεων. Περισσότερο "

Ανανέωση σκληρού δίσκου

Ανανέωση σκληρού δίσκου (έκδοση επίδειξης). © Dmitriy Primochenko

Μια άλλη εμπορική επιλογή επισκευής σκληρού δίσκου είναι ο HDD Regenerator. Όπως το SpinRite, είναι εντελώς βασισμένο σε κείμενο, αλλά είναι ακόμα εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και δεν σας ζητάει πολύπλοκες ερωτήσεις ή σας κάνει να ρυθμίσετε προσαρμοσμένες επιλογές σάρωσης.

Μόλις το κατεβάσετε, το λογισμικό έχει επιλέξει είτε να εγγράψετε το πρόγραμμα σε μια συσκευή USB (μια μονάδα flash θα λειτουργούσε καλύτερα) είτε σε ένα δίσκο. Η διαδικασία καύσης είναι εντελώς αυτόματη και με τις δύο επιλογές χάρη στα εργαλεία καύσης που περιλαμβάνονται στο HDD Regenerator.

Όταν εκκινείτε για πρώτη φορά στο HDD Regenerator, θα πρέπει να επιλέξετε ποιο σκληρό δίσκο θα σαρωθεί, ακολουθούμενος από τον τύπο της σάρωσης που θα εκτελέσετε.

Υπάρχουν δύο επιλογές σάρωσης σε αυτό το πρόγραμμα. Το πρώτο είναι απλώς ένα prescan για να αναφέρετε αν εντοπιστούν κακές ζώνες. Για να επιδιορθώσετε πραγματικά τους τομείς, ο HDD Regenerator πρέπει να τρέξει στην άλλη κατάσταση, που ονομάζεται κανονική σάρωση .

Αν επιλέξετε την κανονική σάρωση, μπορείτε να επιλέξετε να σαρώσετε και να επιδιορθώσετε το δίσκο, να σαρώσετε, αλλά να δείξετε μόνο τους κακούς τομείς και να μην τις επισκευάσετε ή να αναδημιουργήσετε όλους τους τομείς σε μια περιοχή ακόμη και αν δεν είναι κακό. Ανεξάρτητα από τον τύπο σάρωσης που επιλέγετε, μπορείτε να ξεκινήσετε από τον τομέα 0 ή να επιλέξετε χειροκίνητα τους τομείς έναρξης και λήξης.

Αφού ολοκληρωθεί η λειτουργία του HDD Regenerator, μπορεί να εμφανιστεί μια λίστα με τους τομείς που σαρώθηκαν καθώς και ο αριθμός των καθυστερήσεων που εντοπίστηκαν, οι τομείς που δεν είχαν επισκευαστεί και οι τομείς που ανακτήθηκαν.

Εκτός αν χρησιμοποιείτε το HDD Regenerator σε ένα CD ή DVD, μπορείτε επίσης να συνεχίσετε τη σάρωση της διαδικασίας αν είναι σπασμένο ανά πάσα στιγμή

Αγοράστε HDD Regenerator v2011

Ο HDD Regenerator είναι σκληρός δίσκος, σύστημα αρχείων και λειτουργικό σύστημα ανεξάρτητο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τον τύπο του σκληρού δίσκου - είτε FAT , NTFS , HFS +, είτε οποιοδήποτε άλλο σύστημα αρχείων, καθώς και ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα ή τον τρόπο κατανομής της μονάδας δίσκου (ακόμη και χωρίς διαχωρισμό ).

Σημείωση: Παρόλο που ο HDD Regenerator μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, χρειάζεται να τρέχει πρώτα στα Windows, επειδή έτσι πρέπει να κάνετε την εκκίνηση του δίσκου flash ή του δίσκου.

Όταν δοκιμάσαμε το λογισμικό επιδιόρθωσης σκληρού δίσκου HDD Regenerator, χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από πέντε λεπτά για να ολοκληρωθεί μια prescan σε μια μονάδα δίσκου 80 GB.

Το HDD Regenerator διατίθεται σήμερα σε $ 79,99 δολάρια , και με αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζωή σας, ένα χρόνο δωρεάν ελάσσονα ενημερώσεις και εκπτώσεις για μεγάλες αναβαθμίσεις. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο για ένα αντίγραφο? υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις αν αγοράσετε χύμα (π.χ. 50 ή περισσότερα αντίτυπα φέρνουν την τιμή κάτω σε $ 28 USD έκαστη).

Μια ελεύθερη έκδοση επίδειξης είναι επίσης διαθέσιμη αν χρησιμοποιείτε το σύνδεσμο Λήψη στη σελίδα λήψης, αλλά μόνο σαρώνει και επισκευάζει τον πρώτο κακό τομέα που βρίσκει. Περισσότερο "