Πώς να ξεκινήσετε τα Windows 8 ή 8.1 σε ασφαλή λειτουργία

Βήματα για την εκκίνηση των Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία

Όταν ξεκινάτε τα Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία , ξεκινάτε με μόνο τις διαδικασίες που είναι απολύτως απαραίτητες για να ξεκινήσουν τα Windows και να έχουν βασικές λειτουργίες.

Εάν τα Windows 8 εκτελούνται σωστά σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε στη συνέχεια να αντιμετωπίσετε προβλήματα για να δείτε ποιος οδηγός ή υπηρεσία ίσως προκαλεί το πρόβλημα που εμποδίζει την κανονική εκκίνηση των Windows.

Σημείωση: Η εκκίνηση των Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία είναι πανομοιότυπη τόσο με την έκδοση Pro όσο και με τις τυπικές εκδόσεις των ενημερώσεων των Windows 8, Windows 8.1 και Windows 8.1 .

Συμβουλή: Αν τα Windows λειτουργούν καλά για εσάς, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ξεκινήσετε τα Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία, ένας άλλος τρόπος, ο οποίος είναι πολύ πιο εύκολος και ταχύτερος, είναι να κάνετε αλλαγές επιλογής εκκίνησης από το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εκκίνησης των Windows σε ασφαλή λειτουργία χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση παραμέτρων συστήματος , οπότε μπορείτε να παραλείψετε πλήρως αυτό το σεμινάριο.

Δεν χρησιμοποιείτε τα Windows 8; Δείτε πώς μπορώ να ξεκινήσω τα Windows σε ασφαλή λειτουργία; για συγκεκριμένες οδηγίες για την έκδοση των Windows.

01 από 11

Άνοιγμα επιλογών προχωρημένης εκκίνησης

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 1 από 11.

Η ασφαλής λειτουργία στα Windows 8 είναι προσβάσιμη από το μενού Startup Settings , το οποίο βρίσκεται στο μενού Advanced Options Options . Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε το μενού Advanced Startup Options.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πρόσβαση σε προχωρημένες επιλογές εκκίνησης στα Windows 8 για οδηγίες σχετικά με τις έξι διαφορετικές μεθόδους για να ανοίξετε αυτό το πολύ χρήσιμο μενού εργαλείων επισκευής και αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μόλις είστε στο μενού "Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους" (εμφανίζεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης), μεταβείτε στο επόμενο βήμα.

Η ασφαλής λειτουργία των Windows 8 Catch-22

Από τις έξι μεθόδους για το άνοιγμα των Προχωρημένων επιλογών εκκίνησης που περιγράφονται στις παραπάνω οδηγίες σύνδεσης, μόνο οι μέθοδοι 1, 2 ή 3 επιτρέπουν την πρόσβαση στις Ρυθμίσεις εκκίνησης (Startup Settings), το μενού που βρίσκεται στην ασφαλή λειτουργία.

Δυστυχώς, οι τρεις αυτές μέθοδοι λειτουργούν μόνο εάν έχετε πρόσβαση στα Windows 8 σε κανονική λειτουργία (Μέθοδος 2 & 3) ή, τουλάχιστον, φτάνετε στην οθόνη των Windows 8 στην οθόνη (Μέθοδος 1). Η ειρωνεία εδώ είναι ότι λίγοι άνθρωποι που πρέπει να ξεκινήσουν σε ασφαλή λειτουργία μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο στην οθόνη, πόσο μάλλον να ξεκινήσουν τα Windows 8 κανονικά!

Η λύση είναι να ανοίξετε το Command Prompt από το μενού Advanced Startup Options, το οποίο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις έξι μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων 4, 5 και 6, και στη συνέχεια να εκτελέσετε ορισμένες ειδικές εντολές για να αναγκάσετε τα Windows 8 να ξεκινήσετε στην ασφαλή λειτουργία επόμενη επανεκκίνηση.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εξαναγκασμού των Windows για επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία για πλήρεις οδηγίες. Δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο αν ξεκινήσετε τα Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία με αυτόν τον τρόπο.

Τι γίνεται με το F8 και το SHIFT + F8;

Εάν γνωρίζετε προηγούμενες εκδόσεις των Windows όπως τα Windows 7 , τα Windows Vista ή τα Windows XP , ίσως να θυμάστε ότι θα μπορούσατε να αναγκάσετε να φορτώσετε αυτό που στη συνέχεια ονομάστηκε μενού Advanced Boot Options με το πάτημα του πλήκτρου F8 . Αυτό δεν είναι πλέον δυνατό στα Windows 8.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και η ευρέως διαδεδομένη επιλογή SHIFT + F8 , η οποία δήθεν λειτουργεί για να επιβάλει την Προηγμένες επιλογές εκκίνησης για εμφάνιση (και εν τέλει Ρυθμίσεις Εκκίνησης και Ασφαλής Λειτουργία), λειτουργεί μόνο σε πολύ αργούς υπολογιστές. Ο χρόνος που αναζητούν τα Windows 8 για το SHIFT + F8 είναι τόσο μικρός στις περισσότερες συσκευές Windows 8 και υπολογιστές που συνορεύει με το αδύνατο να το πάρει στη δουλειά.

02 από 11

Επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 2 από 11.

Τώρα που είναι ανοιχτό το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους, με τίτλο Επιλογή μιας επιλογής , πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων .

Σημείωση: Οι επιλογές σύνθετης εκκίνησης ενδέχεται να έχουν περισσότερα ή λιγότερα στοιχεία από τα παραπάνω. Για παράδειγμα, εάν δεν διαθέτετε σύστημα UEFI, δεν θα εμφανιστεί η επιλογή Χρήση συσκευής . Εάν κάνετε διπλή εκκίνηση μεταξύ των Windows 8 και άλλου λειτουργικού συστήματος , ενδέχεται να εμφανιστεί μια επιλογή Χρήση άλλου λειτουργικού συστήματος .

03 από 11

Επιλέξτε Σύνθετες επιλογές

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 3 από 11.

Στο μενού Αντιμετώπιση προβλημάτων , πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές για προχωρημένους .

Συμβουλή: Οι επιλογές σύνθετης εκκίνησης περιέχουν έναν αριθμό ένθετων μενού. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα προηγούμενο μενού, κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στον τίτλο του μενού.

04 από 11

Επιλέξτε Ρυθμίσεις εκκίνησης

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 4 από 11.

Στο μενού επιλογών για προχωρημένους , πατήστε ή κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις εκκίνησης .

Μην βλέπετε τις ρυθμίσεις εκκίνησης;

Εάν οι Ρυθμίσεις εκκίνησης δεν είναι διαθέσιμες στο μενού επιλογών για προχωρημένους , είναι πιθανό να οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο έχετε πρόσβαση στις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πρόσβαση σε προχωρημένες επιλογές εκκίνησης στα Windows 8 και επιλέξτε τη μέθοδο 1, 2 ή 3.

Αν αυτό δεν είναι δυνατό (δηλαδή οι μόνο σας επιλογές είναι 4, 5 ή 6), ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εξαναγκασμού των Windows για επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία για βοήθεια. Ίσως θελήσετε να πάρετε μια άλλη ματιά στην ενότητα " Ασφαλής λειτουργία των Windows 8 Catch-22 " από το βήμα 1 σε αυτό το σεμινάριο.

05 από 11

Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση

Windows 8 Ασφαλής λειτουργία - Βήμα 5 από 11.

Στο μενού Ρυθμίσεις εκκίνησης , πατήστε ή κάντε κλικ στο μικρό κουμπί Επανεκκίνηση .

Σημείωση: Αυτό δεν είναι το πραγματικό μενού "Ρυθμίσεις εκκίνησης". Αυτό είναι απλά το μενού, με το ίδιο όνομα, από το οποίο επιλέγετε να βγείτε από το Advanced Startup Options και κάντε επανεκκίνηση στις Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings), όπου μπορείτε να εκκινήσετε τα Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία.

06 από 11

Περιμένετε κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 6 από 11.

Περιμένετε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ ή να χτυπήσετε οποιαδήποτε κλειδιά.

Οι ρυθμίσεις εκκίνησης θα εμφανιστούν στη συνέχεια, αυτόματα. Τα Windows 8 δεν θα ξεκινήσουν.

Σημείωση: Προφανώς η παραπάνω εικόνα είναι ένα παράδειγμα. Στην οθόνη σας μπορεί να εμφανιστεί το λογότυπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας, μια λίστα με πληροφορίες σχετικά με το υλικό του υπολογιστή σας, κάποιο συνδυασμό και των δύο ή και τίποτα απολύτως.

07 από 11

Επιλέξτε μια επιλογή ασφαλούς λειτουργίας των Windows 8

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 7 από 11.

Τώρα που ο υπολογιστής σας έχει επανεκκινήσει, θα πρέπει να δείτε το μενού "Ρυθμίσεις εκκίνησης". Θα δείτε έναν αριθμό προηγμένων τρόπων για την εκκίνηση των Windows 8, οι οποίοι στοχεύουν να σας βοηθήσουν στην επίλυση ενός προβλήματος εκκίνησης των Windows.

Ωστόσο, για αυτό το σεμινάριο, εστιάζουμε στις τρεις επιλογές ασφαλείας των Windows 8, # 4, # 5 και # 6 στο μενού:

Επιλέξτε την επιλογή Ασφαλούς λειτουργίας που θέλετε πατώντας τα πλήκτρα 4 , 5 ή 6F4 , F5 ή F6 ).

Συμβουλή: Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ αυτών των επιλογών Ασφαλούς Λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών συμβουλών για το πότε να επιλέξετε ένα από το άλλο, στη σελίδα Safe Mode: What's It & How to Use .

Σημαντικό: Ναι, δυστυχώς, θα χρειαστείτε ένα πληκτρολόγιο που είναι προσαρτημένο στον υπολογιστή σας, εάν θέλετε να κάνετε μια επιλογή από τις Ρυθμίσεις εκκίνησης.

08 από 11

Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει το Windows 8

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 8 από 11.

Στη συνέχεια, θα δείτε την οθόνη εκκίνησης των Windows 8.

Δεν υπάρχει τίποτα να κάνει εδώ, αλλά περιμένετε να φορτωθεί η ασφαλής λειτουργία των Windows 8. Έπειτα επάνω θα είναι η οθόνη σύνδεσης που συνήθως βλέπετε όταν ξεκινά ο υπολογιστής σας.

09 από 11

Συνδεθείτε στα Windows 8

Windows 8 Ασφαλής λειτουργία - Βήμα 9 από 11.

Για να ξεκινήσετε τα Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία, θα πρέπει να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Αυτό είναι πιθανώς εσείς στις περισσότερες περιπτώσεις, οπότε απλά πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης όπως κάνετε κανονικά.

Εάν γνωρίζετε ότι δεν έχετε πρόσβαση στο επίπεδο διαχειριστή, συνδεθείτε με έναν άλλο λογαριασμό στον υπολογιστή που κάνει.

10 από 11

Περιμένετε έως ότου τα Windows 8 συνδεθούν

Windows 8 Ασφαλής Λειτουργία - Βήμα 10 από 11.

Περιμένετε μέχρι να συνδεθείτε με τα Windows.

Το επόμενο βήμα είναι η λειτουργία Windows 8 Safe Mode - προσωρινή πρόσβαση στον υπολογιστή σας ξανά!

11 από 11

Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στην ασφαλή λειτουργία

Windows 8 Ασφαλής λειτουργία - Βήμα 11 από 11.

Υποθέτοντας ότι όλα πήγαν όπως αναμενόταν, τα Windows 8 θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει σε οποιαδήποτε επιλογή ασφαλούς λειτουργίας που επέλεξε ξανά το βήμα 7.

Όπως βλέπετε παραπάνω, η οθόνη "Έναρξη των Windows 8" δεν ξεκινά αυτόματα. Αντιθέτως, μεταβαίνετε αμέσως στην επιφάνεια εργασίας και εμφανίζεται ένα παράθυρο βοήθειας και υποστήριξης των Windows με κάποια βασική βοήθεια για την ασφαλή λειτουργία. Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε τις λέξεις Safe Mode σε όλες τις τέσσερις γωνίες της οθόνης.

Τώρα που μπορείτε να έχετε πάλι πρόσβαση στα Windows 8, ακόμα και αν είναι περιορισμένος με κάποιους τρόπους, χάρη στο ότι βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για σημαντικά αρχεία, να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα εκκίνησης, να εκτελέσετε κάποιο είδος διάγνωσης - ό, τι χρειάζεστε να κάνω.

Να βγούμε από ασφαλή λειτουργία

Αν έχετε ξεκινήσει τα Windows 8 σε ασφαλή λειτουργία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που περιγράψαμε σε αυτό το εγχειρίδιο, υποθέτοντας ότι έχετε επιδιορθώσει οποιοδήποτε πρόβλημα εκκίνησης που έχετε, τα Windows θα ξεκινήσουν κανονικά (δηλαδή δεν βρίσκονται σε ασφαλή λειτουργία) την επόμενη φορά που θα κάνετε επανεκκίνηση υπολογιστή.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσατε κάποια άλλη μέθοδο για να συνδεθείτε στην ασφαλή λειτουργία των Windows 8, θα χρειαστεί να αντιστρέψετε αυτές τις αλλαγές ή θα βρεθείτε σε ένα "ασφαλές βρόχο λειτουργίας" όπου, ακόμα κι αν δεν έχετε πρόβλημα εκκίνησης, Τα Windows 8 θα ξεκινήσουν σε ασφαλή λειτουργία κάθε φορά που ενεργοποιείτε ή επανεκκινείτε τον υπολογιστή σας.

Εξηγούμε πώς να αντιστρέψουμε αυτές τις ενέργειες στην ενότητα Πώς να ξεκινήσετε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση παραμέτρων συστήματος και πώς να εξαναγκάσετε τα Windows να επανεκκινήσουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια ασφαλούς λειτουργίας που χρησιμοποιούν το εργαλείο ρύθμισης παραμέτρων συστήματος και την εντολή bcdedit αντίστοιχα για να αναγκάσουν τα Windows 8 να είναι ασφαλή Λειτουργία κάθε επανεκκίνηση.