Χρήση άλμπουμ φωτογραφιών iPhone

Με την κυκλοφορία κάθε νέου iOS, η διαχείριση και η οργάνωση των φωτογραφιών γίνεται ευκολότερη. Η εφαρμογή iPhone Photos είναι ομαλή για πλοήγηση και κάνει ένα αεράκι για να διαχειριστείτε και να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε άλμπουμ.

Εάν εκτελείτε ένα τηλέφωνο iOS 8-10, θα διαπιστώσετε ότι η εφαρμογή Φωτογραφίες έχει πολλές μεγάλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των προεπιλεγμένων άλμπουμ για ετικέτες, βίντεο και μέρη. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέα λευκώματα και να συγχρονίσετε τα αρχεία πολυμέσων σας με το iCloud.

Ανεξάρτητα από το ποια iOS έχει το iPhone σας, χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες άλμπουμ για να κρατήσετε τις μνήμες σας οργανωμένες. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αν ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Τα άλμπουμ και την αποθήκευση του τηλεφώνου σας

Η οργάνωση των φωτογραφιών σας σε άλμπουμ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε μαζί τις ίδιες φωτογραφίες και βίντεο. Μερικοί χρήστες είναι προσεκτικοί για την προσθήκη πάρα πολλών άλμπουμ επειδή φοβούνται ότι χρειάζονται πολύ χώρο. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα στις συσκευές σας iOS.

Είναι αλήθεια ότι αν δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο στον υπολογιστή σας, θα χρησιμοποιήσετε χώρο στο δίσκο. Ωστόσο, τα άλμπουμ στην εφαρμογή iPhone Photos δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Τα άλμπουμ είναι απλώς ένα εργαλείο οργάνωσης για τα μέσα σας και ένα νέο άλμπουμ δεν θα χρησιμοποιήσει επιπλέον χώρο στο τηλέφωνό σας. Επίσης, η μετακίνηση μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο σε ένα άλμπουμ δεν δημιουργεί ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου πολυμέσων.

Μη διστάσετε να δημιουργήσετε τόσα άλμπουμ που θέλετε. ο χώρος αποθήκευσης είναι ασφαλής.

Συγχρονισμός στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud

Η εισαγωγή του iCloud Drive (απαιτεί iOS 5 ή νεότερη έκδοση στο iPhone 3GS ή αργότερα) έχει διευκολύνει την αποθήκευση των φωτογραφιών σας online και την πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε επίσης να τα διαχειριστείτε και να μετακινήσετε φωτογραφίες σε άλμπουμ μέσα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τα άλμπουμ που δημιουργείτε στο iPhone σας δεν είναι απαραιτήτως τα ίδια με τα άλμπουμ της iCloud Photo Library. Ναι, μπορείτε να ορίσετε τη λειτουργία στο iCloud για αυτόματη μεταφόρτωση και συγχρονισμό της βιβλιοθήκης του τηλεφώνου σας, αλλά πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό.

  1. Στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Αγγίξτε iCloud, έπειτα Φωτογραφίες.
  3. Ενεργοποιήστε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.
  4. Για να εξοικονομήσετε χώρο στο τηλέφωνό σας, ενεργοποιήστε επίσης την επιλογή Optimize iPhone Storage *.

* Η λειτουργία Βελτιστοποίηση αποθήκευσης iPhone θα αντικαταστήσει αρχεία υψηλής ανάλυσης στο τηλέφωνό σας με "βελτιστοποιημένες εκδόσεις". Τα μεγαλύτερα αρχεία μπορούν ακόμη να βρεθούν στο iCloud.

Εάν δεν ενεργοποιήσετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, τότε οι τυχόν τροποποιήσεις που κάνετε στα λευκώματα του iPhone σας δεν θα συγχρονιστούν στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iCloud. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε την αποθηκευμένη ποσότητα στον λογαριασμό σας iCloud.

iPhone Άλμπουμ Φωτογραφιών και iOS 10

Η κυκλοφορία του iOS 8 έφερε πολλές αλλαγές στην εφαρμογή iPhone Photos και τον τρόπο αποθήκευσης των εικόνων σας σε άλμπουμ. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση ακολούθησε το iOS 9 και 10 και σχεδιάστηκε από την Apple για να κάνει τις φωτογραφίες σας πιο εύκολες στην αναζήτηση.

Οι χρήστες πρώτα συγκλονίστηκαν όταν εξαφανίσθηκε το γνωστό 'Camera Roll' και οι παλιότερες φωτογραφίες τους μεταφέρθηκαν στην ενότητα 'Συλλογές' της εφαρμογής Φωτογραφίες. Από το remake του 2014, οι χρήστες του iPhone έχουν συνηθίσει στα νέα λευκώματα και πολλοί απολαμβάνουν την αυτόματη διαλογή των αγαπημένων τους εικόνων.

Προεπιλεγμένα λευκώματα στο iOS 10

Με το μεγάλο κούνημα της εφαρμογής Φωτογραφίες του iPhone ήρθαν πολλά νέα προεπιλεγμένα άλμπουμ. Ορισμένα από αυτά δημιουργούνται αμέσως, ενώ άλλα δημιουργούνται όταν λάβετε την πρώτη φωτογραφία ή βίντεο που αντιστοιχεί στην κατηγορία.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι πρέπει πλέον να ψάξετε μέσα από εκατοντάδες ή χιλιάδες αρχεία πολυμέσων για να βρείτε αυτό το selfie, την οικογενειακή εικόνα ή το βίντεο που αναζητάτε. Μόλις πάρετε μία από αυτές τις φωτογραφίες ειδικών ή μια σειρά φωτογραφιών, αυτόματα κατηγοριοποιείται σε ένα άλμπουμ για εσάς.

Τα προεπιλεγμένα άλμπουμ που ενδέχεται να συναντήσετε στο πιο πρόσφατο iOS περιλαμβάνουν:

Πέρα από αυτά τα προεπιλεγμένα άλμπουμ, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας έθιμο και θα εξετάσουμε τη διαδικασία στην επόμενη σελίδα.

Πώς & # 34; Λειτουργεί με φωτογραφίες

Στις συσκευές iOS με δυνατότητα GPS, όπως το iPhone, κάθε φωτογραφία που τραβάτε έχει ενσωματωμένες πληροφορίες σχετικά με το πού τραβήξατε την εικόνα. Αυτές οι πληροφορίες είναι συνήθως κρυμμένες, αλλά σε εφαρμογές που ξέρουν πώς να το εκμεταλλευτούν, αυτά τα δεδομένα τοποθεσίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αρκετά ενδιαφέροντα τρόπους.

Μία από τις πραγματικά τακτοποιημένες επιλογές στην εφαρμογή Φωτογραφίες είναι οι Τοποθεσίες . Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να προβάλλετε φωτογραφίες βάσει της γεωγραφικής θέσης που έχουν ληφθεί και όχι κατά τη λήψη, η οποία είναι ο συνηθισμένος τρόπος.

Οι ακίδες θα εμφανίζονται στον χάρτη με μια μέτρηση του αριθμού των φωτογραφιών που τραβήξατε σε εκείνη την τοποθεσία. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση και να κάνετε κλικ σε μια καρφίτσα για να δείτε όλες τις φωτογραφίες.

Διαχείριση λευκωμάτων φωτογραφιών στο iOS 10

Θα θελήσετε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας άλμπουμ και να μετακινήσετε φωτογραφίες από ένα άλμπουμ σε άλλο. Είναι πολύ εύκολο να πλοηγηθείτε στην τελευταία εφαρμογή Photos στο iPhone σας.

Πώς να δημιουργήσετε νέα λευκώματα στο iOS 10

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε ένα νέο άλμπουμ στην εφαρμογή iPhone Photos και οι δύο είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

Για να προσθέσετε πρώτα ένα άλμπουμ:

  1. Μεταβείτε στη σελίδα Κύρια λευκώματα στην εφαρμογή Φωτογραφίες.
  2. Αγγίξτε το σύμβολο + στην επάνω αριστερή γωνία και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου.
  3. Προσθέστε το όνομα για το νέο σας άλμπουμ.
  4. Πατήστε Αποθήκευση. Το νέο σας άλμπουμ έχει δημιουργηθεί και είναι άδειο, δείτε παρακάτω για οδηγίες σχετικά με τη μετακίνηση φωτογραφιών σε αυτό το άλμπουμ.

Για να προσθέσετε ένα νέο άλμπουμ από επιλεγμένες φωτογραφίες:

  1. Κατά την προβολή ενός άλμπουμ γεμάτου από φωτογραφίες (όπως το λεύκωμα Όλες οι φωτογραφίες), πατήστε Επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να προσθέσετε σε ένα νέο άλμπουμ (ένα μπλε σημάδι επιλογής θα εμφανιστεί σε επιλεγμένες φωτογραφίες).
  3. Μόλις επιλέξετε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να μετακινήσετε, πατήστε Προσθήκη στην κάτω γραμμή.
  4. Όλα τα τρέχοντα άλμπουμ σας θα εμφανιστούν μαζί με ένα πλαίσιο που λέει Νέο άλμπουμ ..., πατήστε αυτό το πλαίσιο.
  5. Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου και στη συνέχεια μπορείτε να ονομάσετε το λεύκωμά σας.
  6. Πατήστε Αποθήκευση και το νέο σας άλμπουμ θα δημιουργηθεί και θα γεμίσει με τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας.

Πώς να επεξεργαστείτε, να αναδιατάξετε, να μετακινήσετε και να διαγράψετε άλμπουμ

Χρησιμοποιώντας το κουμπί επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε οθόνης άλμπουμ, θα μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες φωτογραφίες. Μόλις επιλέξετε, μπορείτε να διαγράψετε, να επεξεργαστείτε ή να μετακινήσετε όλα τα αρχεία πολυμέσων ταυτόχρονα.

Τα άλμπουμ φωτογραφιών iPhone στο iOS 5 και στο άλλο iOS

Παρόλο που οι παρακάτω οδηγίες αφορούν συγκεκριμένα ένα iPhone με λειτουργικό iOS 5 , μπορεί να το βρείτε χρήσιμο και για άλλες πλατφόρμες iOS. Πολλές από τις λειτουργίες του άλμπουμ φωτογραφιών του iPhone έλαβαν μόνο μικρές αλλαγές από το iOS στο άλλο.

Η πλοήγηση στο iOS του παλαιότερου σας τηλεφώνου ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, θα μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε με αυτές τις συμβουλές.

iOS 5: Δημιουργία άλμπουμ φωτογραφιών στο iPhone

Εάν εκτελείτε το iOS 5, μπορείτε να δημιουργήσετε νέα λευκώματα φωτογραφιών από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Για να γινει αυτο:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες
  2. Πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.
    • Εάν δεν βρίσκεστε στην προεπιλεγμένη οθόνη Άλμπουμ, πατήστε το κουμπί πίσω στην επάνω αριστερή γωνία μέχρι να επιστρέψετε στην οθόνη με τίτλο Άλμπουμ που εμφανίζει όλα τα άλμπουμ φωτογραφιών σας.
  3. Πατήστε το κουμπί Προσθήκη στην επάνω αριστερή γωνία για να δημιουργήσετε ένα νέο άλμπουμ.
  4. Δώστε στο νέο λεύκωμα ένα όνομα και πατήστε Αποθήκευση (ή πατήστε Ακύρωση αν έχετε αλλάξει γνώμη).
  5. Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα φωτογραφικών άλμπουμ. Εάν υπάρχουν φωτογραφίες σε ένα υπάρχον άλμπουμ που θέλετε να μετακινήσετε στο νέο άλμπουμ, πατήστε το υπάρχον άλμπουμ και πατήστε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να μετακινήσετε.
  6. Πατήστε Τέλος και οι φωτογραφίες θα προστεθούν και το άλμπουμ θα αποθηκευτεί.

iOS 5: Επεξεργασία, διαμόρφωση και διαγραφή φωτογραφιών άλμπουμ

Μόλις δημιουργήσετε πολλά άλμπουμ φωτογραφιών στο iOS 5, μπορείτε επίσης να τα επεξεργαστείτε, να τα κανονίσετε και να τα διαγράψετε. Για να κάνετε κάποιο από αυτά τα πράγματα, ξεκινήστε πατώντας την Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.

Μετακίνηση φωτογραφιών σε νέα λευκώματα

Για να μετακινήσετε τις φωτογραφίες σας από ένα άλμπουμ σε άλλο, ξεκινήστε από το άλμπουμ που περιέχει τη φωτογραφία που θέλετε να μετακινήσετε και στη συνέχεια:

  1. Πατήστε το κουτί με κουτί και βέλος (Επιλογή) επάνω δεξιά και πατήστε στις φωτογραφίες που θέλετε να μετακινήσετε. Τα κόκκινα σημάδια ελέγχου εμφανίζονται στις φωτογραφίες όταν είναι επιλεγμένα.
  2. Όταν έχετε επιλέξει όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να μετακινήσετε, πατήστε Προσθήκη στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Πατήστε Προσθήκη στο υπάρχον άλμπουμ.
  4. Επιλέξτε το άλμπουμ στο οποίο θέλετε να μετακινηθείτε.

Για να προβάλετε φωτογραφίες σε μέρη

Στα παλαιότερα iOS, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το Places λειτουργεί λίγο διαφορετικά από το iOS 10. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε όλες τις φωτογραφίες σε ένα συγκεκριμένο άλμπουμ.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες.
  2. Πατήστε στο λεύκωμα φωτογραφιών που θέλετε και πατήστε το κουμπί Places (Μέρη) στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Αυτό θα σας δείξει έναν χάρτη με καρφίτσες που πέφτουν πάνω του και που αντιπροσωπεύουν τις εικόνες που έχουν ληφθεί.
  4. Αγγίξτε την καρφίτσα για να δείτε πόσες εικόνες έχουν τραβηχτεί εκεί.
  5. Αγγίξτε το βέλος που εμφανίζεται για να δείτε αυτές τις φωτογραφίες.

Στην επιφάνεια εργασίας: Δημιουργία άλμπουμ φωτογραφιών

Εάν εκτελείτε ένα παλιότερο iOS και δεν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία iCloud, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε άλμπουμ φωτογραφιών στον υπολογιστή σας και να τα συγχρονίσετε στο iPhone σας . Θα χρειαστεί να το ρυθμίσετε στο λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών και, στη συνέχεια, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού στα λευκώματα φωτογραφιών του iPhone.

Υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών για τα διάφορα λειτουργικά συστήματα επιφάνειας εργασίας που θα ήταν αδύνατο να περιγράψουμε πώς να το κάνουμε σε όλους εδώ. Συμβουλευτείτε τη βοήθεια για το πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης. Ορισμένοι μπορεί ακόμη να υποστηρίξουν το iCloud.