Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάμερα iPhone

Υπάρχει ένα ρητό στη φωτογραφία ότι η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου περισσότερο. Για πολλούς ανθρώπους, αυτή είναι η κάμερα στο smartphone τους. Ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες iPhone, η φωτογραφική μηχανή που έρχεται με το smartphone σας είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Το αρχικό iPhone είχε μια πολύ απλή κάμερα. Έγινε λήψη φωτογραφιών, αλλά δεν είχαν χαρακτηριστικά όπως εστίαση από το χρήστη, ζουμ ή φλας. Το iPhone 3GS πρόσθεσε εστίαση με ένα πάτημα, αλλά χρειάστηκε μέχρι το iPhone 4 για την κάμερα iPhone να προσθέσει σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως flash και ζουμ. Το iPhone 4S πρόσθεσε μερικά ωραία χαρακτηριστικά όπως φωτογραφίες HDR, ενώ το iPhone 5 έφερε υποστήριξη για πανοραμικές εικόνες. Ανεξάρτητα από το χαρακτηριστικό που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

Αλλαγή κάμερας

Το iPhone 4, η 4η γενιά του iPod touch και το iPad 2 και όλα τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν δύο κάμερες, το ένα απέναντι στον χρήστη και το άλλο στο πίσω μέρος της συσκευής. Αυτό χρησιμοποιείται τόσο για λήψη φωτογραφιών όσο και για χρήση του FaceTime .

Η επιλογή της κάμερας που χρησιμοποιείτε είναι εύκολη. Από προεπιλογή, η φωτογραφική μηχανή υψηλότερης ανάλυσης στο πίσω μέρος έχει επιλεγεί, αλλά για να επιλέξει το χρήστη που βλέπει (αν θέλετε να τραβήξετε ένα αυτοπροσωπογραφία, για παράδειγμα), πατήστε το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Κάμερα που μοιάζει με μια φωτογραφική μηχανή με περιστρεφόμενα βέλη γύρω της. Η εικόνα στην οθόνη θα αλλάξει σε αυτή που τραβήχτηκε από την κάμερα που βλέπει ο χρήστης. Για να αλλάξετε ξανά, πατήστε ξανά το κουμπί.

Λειτουργεί με: iPhone 4 και άνω

Ανίπταμαι διαγωνίως

Η κάμερα iPhone δεν μπορεί να εστιάζει μόνο σε οποιοδήποτε στοιχείο μιας εικόνας όταν την αγγίξετε (περισσότερο σε αυτό σε μια στιγμή), μπορείτε επίσης να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα. Όταν θέλετε να κάνετε μεγέθυνση σε μια πτυχή της εικόνας, απλώς πιέστε και σύρετε για μεγέθυνση όπως θα κάνατε σε άλλες εφαρμογές (δηλαδή, τοποθετήστε τον αντίχειρα και τον δείκτη μαζί στην οθόνη και, στη συνέχεια, σύρετέ τους προς τα αντίθετα άκρα της οθόνης). Αυτό θα αυξήσει ταυτόχρονα την εικόνα και θα αποκαλύψει μια μπάρα ολίσθησης με ένα μείον στο ένα άκρο και ένα πλεονέκτημα στο άλλο θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της εικόνας. Αυτό είναι το ζουμ. Μπορείτε είτε να κρατήσετε τσίμπημα και να σύρετε ή να σύρετε τη ράβδο αριστερά ή δεξιά, για μεγέθυνση και σμίκρυνση. Η εικόνα θα προσαρμόζεται αυτόματα καθώς κάνετε αυτό. Όταν έχετε μόνο τη φωτογραφία που θέλετε, πατήστε το εικονίδιο κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργεί με: iPhone 3GS και νεότερη

Λάμψη

Η κάμερα του iPhone είναι συνήθως αρκετά καλή για να πάρει τις λεπτομέρειες μιας εικόνας σε χαμηλό φωτισμό (ειδικά στο iPhone 5, το οποίο έχει βελτιώσεις σχεδιασμένες ειδικά για αυτές τις συνθήκες), αλλά χάρη στην προσθήκη flash, φωτεινές φωτογραφίες. Αφού βρίσκεστε στην εφαρμογή Κάμερα, θα βρείτε το εικονίδιο φλας στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης, με το μπουλόνι αστραπής. Υπάρχουν μερικές επιλογές για τη χρήση του φλας:

Λειτουργεί με: iPhone 4 και άνω

Φωτογραφίες HDR

HDR ή High Dynamic Range, οι φωτογραφίες λαμβάνουν πολλές εκθέσεις της ίδιας σκηνής και στη συνέχεια συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμφάνιση, πιο λεπτομερή εικόνα. Η φωτογραφία HDR προστέθηκε στο iPhone με iOS 4.1 .

Εάν εκτελείτε iOS 4.1 ή νεότερη έκδοση, όταν ανοίγετε την εφαρμογή Κάμερα, θα βρείτε ένα κουμπί που διαβάζει το στοιχείο HDR On στο πάνω μέσον της οθόνης. Εάν εκτελείτε το iOS 5-6, θα δείτε ένα κουμπί Επιλογές στο επάνω μέρος της οθόνης. Αγγίξτε το για να αποκαλύψετε ένα ρυθμιστικό για να ενεργοποιήσετε τις φωτογραφίες HDR. Στο iOS 7, το κουμπί HDR On / Off έχει επιστρέψει στο επάνω μέρος της οθόνης.

Για να τις απενεργοποιήσετε (θα θελήσετε να το κάνετε αυτό εάν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης), πατήστε το κουμπί / μετακινήστε το ρυθμιστικό έτσι ώστε να διαβάζει το HDR Off.

Λειτουργεί με: iPhone 4 και άνω

Αυτόματη εστίαση

Για να φέρετε αυτόματα την εστίαση μιας φωτογραφίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πατήστε εκείνη την περιοχή της οθόνης. Στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα τετράγωνο για να υποδείξει ποιο τμήμα της εικόνας εστιάζει η κάμερα. Η αυτόματη εστίαση ρυθμίζει αυτόματα την έκθεση και την ισορροπία λευκού για να προσπαθήσει να παραδώσει την καλύτερη εμφάνιση φωτογραφιών.

Λειτουργεί με: iPhone 4 και άνω

Πανοραμικές φωτογραφίες

Θέλετε να τραβήξετε μια θέα που είναι ευρύτερη ή ψηλότερη από το τυπικό μέγεθος εικόνας που προσφέρουν οι φωτογραφίες του iPhone; Εάν εκτελείτε το iOS 6 σε ορισμένα μοντέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πανοραμική λειτουργία για να τραβήξετε μια πολύ μεγάλη φωτογραφία. Το iPhone δεν περιλαμβάνει έναν πανοραμικό φακό. Αντίθετα, χρησιμοποιεί λογισμικό για τη συρραφή πολλαπλών φωτογραφιών σε μια ενιαία, μεγάλη εικόνα.

Για να κάνετε πανοραμικές φωτογραφίες, τα βήματα που πρέπει να λάβετε εξαρτώνται από την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε. Στο iOS 7 ή σε μεγαλύτερο μέγεθος, σύρετε το κείμενο κάτω από το σκόπευτρο μέχρι να επισημανθεί το Pano. Στο iOS 6 ή νωρίτερα, όταν βρίσκεστε στην εφαρμογή Κάμερα, πατήστε Επιλογές και μετά πατήστε Πανόραμα.

Αγγίξτε το κουμπί που χρησιμοποιείται για τη λήψη φωτογραφιών. Θα αλλάξει σε ένα κουμπί που λέει Τέθηκε. Μετακινήστε το iPhone αργά και σταθερά σε όλο το θέμα που θέλετε να τραβήξετε στο πανόραμα. Όταν έχετε πλήρη εικόνα, πατήστε το κουμπί Τέλος και η πανοραμική φωτογραφία θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η φωτογραφία θα φαίνεται ασυμπτωμένη στο iPhone σας (το οποίο δεν μπορεί να εμφανίσει πανοραμική εικόνα λόγω των ορίων του μεγέθους της οθόνης). Στείλτε το με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εκτυπώστε το, και θα δείτε τη φωτογραφία πλήρους μεγέθους. Λειτουργεί με: iPhone 4S και νεότερη έκδοση του iOS 6 και νεότερων

Φωτογραφίες μορφής τετραγώνου (iOS 7)

Εάν εκτελείτε iOS 7 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να τραβήξετε τετράγωνες φωτογραφίες τύπου Instagram αντί για τις ορθογώνιες φωτογραφίες που η εφαρμογή Κάμερα συλλάβει κανονικά. Για να μεταβείτε σε τετραγωνική λειτουργία, σύρετε τις λέξεις κάτω από το σκόπευτρο μέχρι να επιλεγεί το τετράγωνο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη φωτογραφική μηχανή όπως θα κάνατε κανονικά.

Λειτουργεί με: iPhone 4S και νεότερο με iOS 7 και νεότερη έκδοση

Λειτουργία έκρηξης (iOS 7)

Ο συνδυασμός του iOS 7 και του iPhone 5S προσφέρει κάποιες ισχυρές νέες επιλογές για τους φωτογράφους iPhone. Μία από αυτές τις επιλογές είναι η λειτουργία έκρηξης. Αν θέλετε να τραβήξετε γρήγορα πολλές φωτογραφίες - ειδικά αν φωτογραφίζετε δράση - θα αγαπήσετε τη λειτουργία burst. Αντί να φωτογραφίζετε μια φωτογραφία κάθε φορά που πατάτε το κουμπί, με αυτό μπορείτε να πάρετε μέχρι και 10 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία έκρηξης, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Κάμερα όπως είναι φυσιολογική, εκτός από την περίπτωση που θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί. Θα δείτε να αυξάνεται γρήγορα ο αριθμός των εμφανίσεων στην οθόνη. Αυτός ο αριθμός των φωτογραφιών που παίρνετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες για να ελέγξετε τις φωτογραφίες σας σε κατάσταση έκρηξης και να διαγράψετε όσα δεν θέλετε.

Λειτουργεί με: iPhone 5S και άνω

Φίλτρα (iOS 7)

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πρόσφατων φωτογραφιών σάς επιτρέπουν να εφαρμόζετε κομψά εφέ και φίλτρα στις φωτογραφίες σας, ώστε να φαίνονται δροσερά. Για να χρησιμοποιήσετε φίλτρα, πατήστε το εικονίδιο των τριών κύκλων αλληλεπίδρασης στην κάτω γωνία της εφαρμογής. Θα έχετε 8 επιλογές φίλτρου, με το καθένα να δείχνει μια προεπισκόπηση του τι θα μοιάζει με την φωτογραφία σας. Πατήστε εκείνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και το εικονοσκόπιο θα ενημερωθεί για να σας δείξει τη φωτογραφία με το φίλτρο που εφαρμόστηκε. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής όπως θα κάνατε διαφορετικά. Η φωτογραφία που έχει αποθηκευτεί στην εφαρμογή "Φωτογραφίες" θα έχει το φίλτρο πάνω σε αυτήν.

Λειτουργεί με: iPhone 4S και νεότερο με iOS 7 και νεότερη έκδοση

Πλέγμα

Υπάρχει άλλη επιλογή στο μενού Επιλογές iOS 5 και άνω: Πλέγμα. Στο iOS 7, το Grid είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή (μπορείτε να το απενεργοποιήσετε στην ενότητα Φωτογραφίες & Κάμερα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις). Μετακινήστε το ρυθμιστικό του σε On και ένα πλέγμα θα επικαλυφθεί στην οθόνη (πρόκειται μόνο για σύνθεση, το πλέγμα δεν θα εμφανίζεται στις εικόνες σας). Το πλέγμα σπάει την εικόνα σε εννέα ίσα μεγέθη τετραγώνων και μπορεί να σας βοηθήσει να συνθέσετε τις φωτογραφίες σας.
Λειτουργεί με: iPhone 3GS και νεότερη

Κλείδωμα AE / AF

Στο iOS 5 και νεότερο, η εφαρμογή Κάμερα περιλαμβάνει μια λειτουργία κλειδώματος AE / AF για να σας επιτρέψει να κλειδώσετε τις ρυθμίσεις αυτόματης έκθεσης ή αυτόματης εστίασης. Για να το ενεργοποιήσετε, πατήστε στην οθόνη και κρατήστε το πατημένο έως ότου εμφανιστεί το κλείδωμα AE / AF στο κάτω μέρος της οθόνης. Για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα, αγγίξτε ξανά την οθόνη. (Αυτή η λειτουργία έχει καταργηθεί στο iOS 7.)

Λειτουργεί με: iPhone 3GS και νεότερη

Εγγραφή βίντεο

Η πίσω κάμερα iPhone 5S , 5C, 5 και 4S μπορεί επίσης να καταγράφει βίντεο έως και 1080p HD, ενώ η κάμερα iPhone 4 καταγράφει HD 720p (η φωτογραφική μηχανή 5 και άνω μπορεί επίσης να εγγράψει βίντεο σε 720p HD). Ο τρόπος που αλλάζετε από τη λήψη φωτογραφιών σε βίντεο εξαρτάται από την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε. Στο iOS 7 και νεότερο, σύρετε τις λέξεις ακριβώς κάτω από το σκόπευτρο έτσι ώστε να επισημαίνεται το βίντεο. Στο iOS 6 ή νωρίτερα, αναζητήστε το ρυθμιστικό στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Εκεί θα δείτε δύο εικονίδια, ένα που μοιάζει με κάμερα, το άλλο που μοιάζει με ένα τετράγωνο με ένα τρίγωνο που βγαίνει από αυτό (που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με κινηματογραφική κάμερα). Μετακινήστε το ρυθμιστικό έτσι ώστε το κουμπί να βρίσκεται κάτω από το εικονίδιο της κάμερας ταινίας και η κάμερα iPhone θα μεταβεί στη λειτουργία βίντεο.

Για να ξεκινήσετε την εγγραφή βίντεο, πατήστε το κουμπί με τον κόκκινο κύκλο. Όταν εγγράφεστε, το κόκκινο κουμπί θα αναβοσβήνει και θα εμφανιστεί ένα χρονόμετρο στην οθόνη. Για να διακόψετε την εγγραφή, πατήστε ξανά το κουμπί.

Ορισμένες από τις ακίνητες λειτουργίες φωτογραφίας της εφαρμογής, όπως οι φωτογραφίες HDR ή το πανόραμα, δεν λειτουργούν κατά την εγγραφή βίντεο, αν και το φλας.

Οι λήψεις βίντεο με την κάμερα iPhone μπορούν να επεξεργαστούν χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο επεξεργαστή βίντεο του iPhone, την εφαρμογή iMovie της Apple (Αγορά στο iTunes) ή άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Βίντεο αργής κίνησης (iOS 7)

Μαζί με τη λειτουργία έκρηξης, αυτή είναι η άλλη σημαντική βελτίωση που προσφέρει ο συνδυασμός του iOS 7 και του iPhone 5S. Μάλλον απλά παίρνοντας παραδοσιακά 30 καρέ / δευτερόλεπτο βίντεο, το 5S μπορεί να παίρνει βίντεο αργής κίνησης που τρέχουν στα 120 καρέ / δευτερόλεπτο. Αυτή η επιλογή μπορεί να προσθέσει δράμα και λεπτομέρεια στα βίντεό σας και φαίνεται εξαιρετική. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς σπρώξτε τη σειρά επιλογών κάτω από το σκόπευτρο σε Slo-Mo και καταγράψτε βίντεο όπως είναι φυσιολογικό.
Λειτουργεί με: iPhone 5S και άνω

Θέλετε τέτοιες συμβουλές όπως δίνονται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε στο δωρεάν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iPhone / iPod.