Κοινά προβλήματα οικιακού δικτύου

Οι νέοι πονοκέφαλοι στο σπίτι έχουν συνήθως απλές λύσεις

Τα δίκτυα υπολογιστών συνδέουν το σπίτι τόσο με τον έξω κόσμο όσο και μεταξύ των συσκευών μέσα στο σπίτι. Τα δίκτυα παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο , δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων και εκτυπωτών, πρόσθετες επιλογές οικιακής ψυχαγωγίας κ.ο.κ.

Παρόλο που η τεχνολογία οικιακής δικτύωσης έχει προχωρήσει σημαντικά και έχει γίνει πολύ πιο εύκολη στη χρήση, η τεχνολογία του οικιακού δικτύου μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις. Από πού ξεκινάει η πρώτη ρύθμιση ενός οικιακού δικτύου; Τα πράγματα συχνά δεν λειτουργούν σωστά την πρώτη φορά, οπότε πώς αντιμετωπίζετε προβλήματα; Μερικές φορές, οι άνθρωποι εγκατασταθούν για μια κατώτερη εγκατάσταση και ποτέ δεν συνειδητοποιούν το πλήρες δυναμικό του οικιακού τους δικτύου.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα κοινά προβλήματα.

Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια συσκευή δικτύου χρειάζεστε

Τα δίκτυα μπορούν να κατασκευαστούν με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικού και λογισμικού. Ο πλήθος των επιλογών μπορεί να είναι συντριπτική για τους αρχάριους και μπορεί να αποφασίσει για την πρώτη λύση που βρίσκουν. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες ορισμένων οικογενειών δεν θα το κόψουν μόνο για άλλους.

Όταν αγοράζετε εξαρτήματα, εξετάστε προσεκτικά τις ανάγκες του οικιακού σας περιβάλλοντος και μην αφήστε τον εαυτό σας να μιλήσει σε κάτι για 10 υπολογιστές εάν χρειάζεστε πραγματικά μόνο συνδέσεις για τρία. Ίσως χρειάζεστε ένα dongle σαν ένα Chromecast αντί για έναν άλλο φορητό υπολογιστή. Περισσότερο "

Το δίκτυο δεν θα προσεγγίσει ορισμένες περιοχές

Σε πολλά σπίτια, δίκτυα - ασύρματα και ενσύρματα - δεν θα φτάσουν εύκολα σε όλες τις περιοχές στις οποίες μπορεί να χρειαστεί κάποιος πρόσβαση. Για παράδειγμα, τα καλώδια δικτύου σε απομακρυσμένα δωμάτια του σπιτιού μπορεί να αποδειχτούν ανέφικτα και ακόμη και με ασύρματα δίκτυα , τα ραδιοφωνικά σήματα Wi-Fi μπορεί να μην φτάνουν σε γωνιακά υπνοδωμάτια, μελέτη ή βεράντα. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό .

Να είστε στρατηγικοί όταν προγραμματίζετε όπου το μόντεμ ή ο δρομολογητής σας βρίσκεται στο σπίτι και να είστε έτοιμοι να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις στο σχέδιο εγκατάστασης του δικτύου σας. Υπάρχουν χιλιάδες διατάξεις οικιακού δικτύου , το δικό σας μπορεί να είναι κάτι ακόμα πιο διαφορετικό. Περισσότερο "

Οι υπολογιστές δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον στο δίκτυο

Έχετε ολοκληρώσει τη σύνδεση όλων των συσκευών δικτύου, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί. Οι συσκευές δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο ή να συνδεθούν με τον εκτυπωτή, για παράδειγμα.

Δεν εμφανίζονται μηνύματα σφάλματος . Αναπτύσσετε μια ύπουλη υποψία ότι το δίκτυό σας σας γελάει.

Χαλαρώστε. Κάντε μια βήμα προς βήμα προσέγγιση αυτού του προβλήματος και το δίκτυό σας θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα. Υπάρχουν πολλοί πόροι και σεμινάρια, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων σύνδεσης δύο υπολογιστών , τη δημιουργία ενός ad-hoc ασύρματου δικτύου , Περισσότερα »

Οι υπολογιστές δεν μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο

Ακόμη και όταν όλες οι συσκευές ενός σπιτιού μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενδέχεται να αποτύχουν να προσεγγίσουν ιστότοπους στο διαδίκτυο. Αυτό, επίσης, είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα κατά την πρώτη εγκατάσταση ενός οικιακού δικτύου.

Μετά από έναν απλό έλεγχο των βασικών στοιχείων του δικτύου, θα ξαναβγάζετε ξανά σε χρόνο. Περισσότερο "

Οι συσκευές δεν θα ενταχθούν στο δίκτυο

Πολλά οικιακά δίκτυα έχουν ένα θα έχουν έναν υπολογιστή ή μια συσκευή, όπως ένα iPad που δεν θα συνδεθεί στο δίκτυο . Η συσκευή θα μπορούσε να είναι ένα εξειδικευμένο κομμάτι υλικού, όπως μια κονσόλα παιχνιδιών, ή θα μπορούσε να είναι ένας μόνος ασύρματος υπολογιστής που προσπαθεί να ενταχθεί σε ενσύρματο δίκτυο. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένας υπολογιστής που τρέχει μια παλιά έκδοση των Microsoft Windows ή τρέχει το Linux. (Δείτε πώς μπορείτε να συνδεθείτε σε ασύρματο δίκτυο με Windows .)

Όποια και αν είναι η κατάσταση, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε επιπλέον προσοχή και προσοχή για να κάνετε τη συσκευή σας να παίζει καλά με άλλους. Περισσότερο "

Το δίκτυο είναι αργό

Για πολλούς λόγους, ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να μην τρέχει αρκετά γρήγορα για να συμβαδίσει με τις ανάγκες μιας οικογένειας. Μπορεί να εμφανίζουν πολύ αργές λήψεις ιστού, αργές ή μη δυνάμενες να αναπαραχθούν παιχνίδια δικτύου, ατελείωτες καθυστερήσεις στις online συνομιλίες / εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων και δυσκολεύουν τη ροή περιεχομένου όπως βίντεο ή μουσική. Αυτό είναι γνωστό ως λανθάνουσα κατάσταση του δικτύου και το πρόβλημα μπορεί να αποβεί απογοητευτικά δύσκολο να αποτυπωθεί. Περισσότερο "

Οι συνδέσεις δικτύου πέφτουν απροσδόκητα

Ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να λειτουργήσει άψογα για μια ημέρα, μία εβδομάδα ή ένα μήνα, αλλά ξαφνικά, σε ελάχιστο χρόνο, κάτι σπάει. Μπορεί να έχετε ακούσει ευτυχώς έναν ραδιοφωνικό σταθμό διαδικτύου, να παρακολουθήσετε τηλεοπτική εκπομπή ή να παίξετε ένα παιχνίδι στο σπίτι στο σπίτι και στη συνέχεια ... τίποτα. Τι συνέβη ; Υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Μην εκπλαγείτε αν αυτό σας συμβεί. Περισσότερο "

Το δίκτυο δεν είναι ασφαλές

Πολλά οικιακά δίκτυα υποφέρουν από έλλειψη επαρκούς ασφάλειας , γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για το απόρρητο των δεδομένων σας. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αποτυγχάνουν να λάβουν μερικά βασικά βήματα για να προστατεύσουν το δίκτυό τους από επιθέσεις από ξένους. Οι επιθέσεις στο δίκτυο και οι αμυχές είναι πραγματικές απειλές. συμβαίνουν καθημερινά και επηρεάζουν τις πραγματικές οικογένειες. Μην τους αφήνετε να συμβαίνουν με τη δική σας! Περισσότερο "