Συνδεθείτε σε ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιώντας τα Windows

Πώς να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή Windows σε ένα ασύρματο δίκτυο

Όλες οι σύγχρονες συσκευές Windows υποστηρίζουν ασύρματες συνδέσεις δικτύου , εφόσον είναι εξοπλισμένες με το απαραίτητο υλικό. Γενικά, αυτός είναι ένας προσαρμογέας ασύρματου δικτύου . Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείτε τη σύνδεση δικτύου εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή και συχνά υπάρχουν πολλοί τρόποι σύνδεσης. Καλά νέα για όσους από εσάς με μια παλαιότερη συσκευή: μπορείτε να αγοράσετε και να διαμορφώσετε έναν προσαρμογέα USB-to-wireless ως λύση.

01 από 05

Windows 10

Εικόνα 1-2: Η γραμμή εργασιών των Windows 10 προσφέρει πρόσβαση σε μια λίστα με διαθέσιμα δίκτυα. Joli Ballew

Όλες οι συσκευές Windows 10 , συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και tablet, σας επιτρέπουν να προβάλλετε και να συνδεθείτε στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα από τη γραμμή εργασιών. Μόλις στη λίστα Δικτύου, απλά κάντε κλικ στο επιθυμητό δίκτυο και, στη συνέχεια, εισαγάγετε διαπιστευτήρια, εάν σας ζητηθεί.

Αν συνδεθείτε χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να γνωρίζετε το όνομα του δικτύου, ώστε να μπορείτε να το επιλέξετε από τη λίστα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε το κλειδί δικτύου (κωδικό πρόσβασης) που έχει αντιστοιχιστεί στο δίκτυο, εάν είναι ασφαλισμένο με ένα. Εάν είστε στο σπίτι, αυτές οι πληροφορίες είναι πιθανές στον ασύρματο δρομολογητή σας. Εάν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο όπως καφετέρια, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη. Ορισμένα δίκτυα δεν απαιτούν διαπιστευτήρια και, κατά συνέπεια, δεν απαιτείται κλειδί δικτύου.

Για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο στα Windows 10:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο στη Γραμμή εργασιών (ανατρέξτε στη Σημείωση παρακάτω εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο Δίκτυο). Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι σε δίκτυο, αυτό το εικονίδιο θα είναι ένα εικονίδιο Wi-Fi χωρίς γραμμές και θα έχει έναν αστερίσκο πάνω του.

Σημείωση : Εάν δεν εμφανίζεται ένα εικονίδιο δικτύου στη γραμμή εργασιών, κάντε κλικ στο Έναρξη> Ρυθμίσεις> Δίκτυο και Internet> Wi-Fi> Εμφάνιση διαθέσιμων δικτύων .

  1. Στη λίστα διαθέσιμων δικτύων, κάντε κλικ στο δίκτυο για σύνδεση.
  2. Αν θέλετε να συνδεθείτε αυτόματα αυτό το δίκτυο την επόμενη φορά που βρίσκεστε εντός του εύρους του, κάντε κλικ στην επιλογή Next Connect to Automatically .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση .
  4. Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε το κλειδί δικτύου και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Εάν σας ζητηθεί, αποφασίστε εάν το δίκτυο είναι δημόσιο δίκτυο ή ιδιωτικό δίκτυο. Κάντε κλικ στην κατάλληλη απάντηση .

Σπάνια, το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε είναι κρυμμένο από την προβολή, πράγμα που σημαίνει ότι το όνομα δικτύου δεν θα εμφανιστεί στη λίστα Δικτύου. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να εργαστείτε μέσω του Οδηγού σύνδεσης δικτύου, ο οποίος διατίθεται από το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.

Για να συνδεθείτε σε δίκτυο χρησιμοποιώντας το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο στη γραμμή εργασιών .
  2. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα του κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση νέας σύνδεσης ή δικτύου .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Μη αυτόματη σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Καταχωρίστε τις απαιτούμενες πληροφορίες και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο . (Θα χρειαστεί να ζητήσετε αυτές τις πληροφορίες από τον διαχειριστή του δικτύου ή από την τεκμηρίωση που συνοδεύει τον ασύρματο δρομολογητή σας.)
  6. Ολοκληρώστε τον οδηγό όπως σας ζητηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους συνδέσεων δικτύου των Windows, ανατρέξτε στο άρθρο Τύποι συνδέσεων δικτύου .

02 του 05

Windows 8.1

Εικόνα 1-3: Τα Windows 8.1 έχουν μια οθόνη έναρξης με ένα πλακίδιο Desktop και μια μπάρα Charms. Getty Images

Τα Windows 8.1 προσφέρουν ένα εικονίδιο δικτύου στη γραμμή εργασιών (που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας) ακριβώς όπως και τα Windows 10 και τα βήματα σύνδεσης σε ένα δίκτυο από εκεί είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Για να συνδεθείτε από την επιφάνεια εργασίας, πρέπει πρώτα να έχετε πρόσβαση σε αυτήν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την οθόνη Έναρξη κάνοντας κλικ στην επιφάνεια εργασίας ή χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πλήκτρων Windows + D. Μόλις εγκαταστήσετε στην επιφάνεια εργασίας, ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται παραπάνω στην ενότητα των Windows 10 αυτού του άρθρου.

Εάν προτιμάτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο από τη γραμμή των Windows 8.1 Charms ή αν δεν υπάρχει κάποιο εικονίδιο δικτύου στη γραμμή εργασιών:

  1. Περάστε από τη δεξιά πλευρά της συσκευής αφής ή μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό πλήκτρων πληκτρολογίου Windows + C. )
  2. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις> Δίκτυο .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαθέσιμες .
  4. Επιλέξτε το δίκτυο .
  5. Αν θέλετε να συνδεθείτε αυτόματα αυτό το δίκτυο την επόμενη φορά που βρίσκεστε στην εμβέλεια, τοποθετήστε μια επιταγή δίπλα στη σύνδεση Αυτόματα .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση .
  7. Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε το κλειδί δικτύου και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  8. Εάν σας ζητηθεί, αποφασίστε εάν το δίκτυο είναι δημόσιο δίκτυο ή ιδιωτικό δίκτυο. Κάντε κλικ στην κατάλληλη απάντηση .

Εάν το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε είναι κρυφό και δεν εμφανίζεται στη λίστα Δικτύου, χρησιμοποιήστε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην ενότητα των Windows 10 παραπάνω.

03 του 05

Windows 7

Εικόνα 1-4: Τα Windows 7 μπορούν επίσης να συνδεθούν σε ασύρματα δίκτυα. Getty εικόνες

Τα Windows 7 επίσης παρέχουν διάφορους τρόπους σύνδεσης με δίκτυα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Δίκτυο στη γραμμή εργασιών:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Δίκτυο στο Taskba r. Εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι σε δίκτυο, αυτό το εικονίδιο θα μοιάζει με ένα εικονίδιο Wi-Fi χωρίς μπάρες και θα έχει έναν αστερίσκο πάνω του.
  2. Στη λίστα Δίκτυο , κάντε κλικ στο δίκτυο για σύνδεση.
  3. Αν θέλετε να συνδεθείτε αυτόματα αυτό το δίκτυο την επόμενη φορά που βρίσκεστε στην εμβέλεια, τοποθετήστε μια επιταγή δίπλα στη σύνδεση Αυτόματα .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση .
  5. Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε το κλειδί ασφαλείας και κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα συστήματα των καταναλωτών των Windows, τα Windows 7 προσφέρουν το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης, το οποίο διατίθεται από τον Πίνακα Ελέγχου. Εδώ θα βρείτε τη δυνατότητα Διαχείριση ασύρματων δικτύων . Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ασύρματη σύνδεση στο δίκτυο ή εάν δεν βλέπετε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε στη λίστα δικτύου κατά την εκτέλεση των παραπάνω βημάτων, μεταβείτε εδώ και κάντε κλικ στο Χειροκίνητο Δημιουργία προφίλ δικτύου . Εργαστείτε μέσα από τον οδηγό για να προσθέσετε τη σύνδεση.

04 του 05

Windows XP

Σχήμα 1-5: Τα Windows XP παρέχουν επίσης επιλογές ασύρματης σύνδεσης. Getty εικόνες

Για να συνδέσετε έναν υπολογιστή με Windows XP σε ένα ασύρματο δίκτυο, ανατρέξτε στο άρθρο Ρύθμιση συνδέσεων δικτύου στα Windows XP .

05 του 05

Γραμμή εντολών

Εικόνα 1-5: Χρησιμοποιήστε τη Γραμμή εντολών για να συνδεθείτε χειροκίνητα σε ένα δίκτυο. joli ballew

Η Γραμμή εντολών των Windows ή το CP των Windows σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε σε δίκτυα από μια γραμμή εντολών. Αν έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα ασύρματης σύνδεσης ή απλά δεν μπορείτε να υπολογίσετε άλλους τρόπους σύνδεσης, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο. Θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Για να πραγματοποιήσετε μια σύνδεση δικτύου χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών:

  1. Αναζητήστε εντολή εντολών χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέθοδο προτιμάτε. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση από τη γραμμή εργασιών σε μια συσκευή Windows 10.
  2. Επιλέξτε "Γραμμή εντολών" ("Διαχειριστής") στα αποτελέσματα.
  3. Για να εντοπίσετε το όνομα του δικτύου για σύνδεση, πληκτρολογήστε προφίλ εμφάνισης netsh wlan και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο. Καταχωρίστε το όνομα του δικτύου στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε.
  4. Για να εντοπίσετε το όνομα της διεπαφής, πληκτρολογήστε interface netsh wlan show και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο. Καταγράψτε τι βρίσκετε στην πρώτη καταχώρηση , δίπλα στο όνομα. Αυτό είναι το όνομα του προσαρμογέα δικτύου σας.
  5. Πληκτρολογήστε netsh wlan connect name = "nameofnetwork" interface = "nameofnetworkadapter" και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο.

Εάν δείτε σφάλματα ή ζητούνται πρόσθετες πληροφορίες, διαβάστε τα προσφερόμενα και προσθέστε παραμέτρους όπως απαιτείται.