Επισκόπηση υπηρεσίας προβολής βίντεο του PlayStation Network

Αγοράστε και αγοράστε βίντεο μέσω του PS3 για να παρακολουθήσετε ή να μεταφέρετε στο PSP σας

Η νέα υπηρεσία παράδοσης βίντεο PS3 στο PlayStation Store προσφέρει τη δυνατότητα λήψης ή συνεχούς ροής ταινιών πλήρους μήκους, τηλεοπτικών εκπομπών και αρχικού προγραμματισμού. Μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 300 ταινίες πλήρους μήκους και περισσότερα από 1.200 τηλεοπτικά επεισόδια, πολλά από τα οποία είναι διαθέσιμα τόσο σε SD (standard definition) όσο και σε υψηλής ευκρίνειας (HD). Το περιεχόμενο κυμαίνεται στην τιμή, αλλά κάποιος μπορεί να περιμένει να πληρώσει περίπου $ 1,99 για την αγορά ενός επεισοδίου τηλεοπτικής εκπομπής και $ 9,99 για μια ταινία. Οι τιμές ενοικίασης διαφέρουν επίσης, αλλά συνήθως ενοικιάζονται ταινίες για $ 2,99 (SD) και $ 4,50 (HD).

Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) σχεδιάζει να διαθέσει περιεχόμενο για ενοικίαση βίντεο και ηλεκτρονική πώληση από διάφορα κινηματογραφικά στούντιο, όπως: 20th Century Fox, Lionsgate Entertainment, MGM Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Warner Bros. Entertainment και Walt Disney Studios καθώς και μια ποικιλία τηλεοπτικών παραγωγών τόσο από τα δίκτυα όσο και από τα καλωδιακά κανάλια. Η Sony παράγει επίσης πρωτότυπο περιεχόμενο για λήψη.

Ο Jack Tretton, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment America (SCEA), προσέφερε τα ακόλουθα σχόλια στην υπηρεσία λήψης βίντεο PSN: "Η υπηρεσία τηλεοπτικής παράδοσης [The] PlayStation Network αξιοποιεί την ανώτερη αξία και τις ψυχαγωγικές δυνατότητες των PS3 και PSP - αλλά και για τα εκατομμύρια των καταναλωτών που θέλουν να αγοράσουν την καλύτερη και πιο ευέλικτη λύση για το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας τους. Η συνεργασία των κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και ψυχαγωγικών μονάδων της Sony, σε συνδυασμό με την προσφορά υλικού και περιεχομένου της Sony, εμπειρίες σε αντίθεση με οποιαδήποτε στην αγορά. "

Η υπηρεσία παράδοσης βίντεο είναι ενσωματωμένη στο επανασχεδιασμένο κατάστημα PlayStation και προσφέρεται κάτω από μια νέα καρτέλα με τίτλο "βίντεο". Οι ιδιοκτήτες του PS3 μπορούν να γυρίσουν μεταξύ των τμημάτων παιχνιδιών και βίντεο του καταστήματος και να αγοράσουν περιεχόμενο από τις δύο πλευρές χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία σύνδεσης και σύστημα πληρωμών. Τα βίντεο κατηγοριοποιούνται με διάφορους τρόπους, από την ημερομηνία κυκλοφορίας, τον τίτλο, το είδος και τη δημοτικότητα.

Το PS3 προσφέρει προοδευτική λήψη, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να δουν περιεχόμενο λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας λήψης. Η λήψη ιστορικού επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν τη λήψη ενός βίντεο ή ενός παιχνιδιού και στη συνέχεια να εγκαταλείψουν το κατάστημα PlayStation και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το PS3 για να παίξουν παιχνίδια ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες ενώ το περιεχόμενο συνεχίζει να μεταφορτώνεται στους σκληρούς δίσκους τους.

Το σύστημα ενοικίασης έχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο χρονοδιαγράμματος. Μόλις οι χρήστες κατεβάσουν τα ενοικιαζόμενα βίντεο, έχουν 14 ημέρες για να τα παρακολουθήσουν. Ωστόσο, από τη στιγμή που ένα βίντεο παρακολουθείται για πρώτη φορά, ο πελάτης έχει 24 ώρες κατά την οποία μπορεί να το παρακολουθήσει όσες φορές θέλει. Λοιπόν, ας πούμε κάποιος που νοικιάστηκε "A Clockwork Orange", αλλά περίμενε τρεις ημέρες για να το παρακολουθήσει. Μόλις το παρακολούθησαν, η μίσθωση θα έληγε εντός 24 ωρών. Τα βίντεο μπορούν να μοιραστούν σε πολλά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των PS3 και PSP. Τόσο τα ενοίκια όσο και τα βίντεο που αγοράζονται μπορούν να μεταφερθούν από το PS3 στο PSP για να παρακολουθήσουν φορητά.

Η υπηρεσία βίντεο του PS3 είναι ισχυρή και έχει μεγάλη ποικιλία περιεχομένου, ωστόσο, δεν είναι χωρίς λάθη. Μια από τις φαινομενικές υπερβολές είναι η έλλειψη δυνατότητας λήψης ολόκληρης της σεζόν τηλεοπτικής εκπομπής ή σειράς anime. Πρέπει να επιλέξετε, να αγοράσετε ή να νοικιάσετε και να κατεβάσετε επεισόδια ένα προς ένα. Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία για μια εποχή 24 επεισοδίων του Desert Punk ή Family Guy. Επιπλέον, η περίοδος προβολής 24 ωρών είναι μικρότερη από τις περισσότερες ενοικιάσεις καταστημάτων βίντεο. Τέλος, ενώ το μίγμα βίντεο είναι εκλεκτικό, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί γιατί μόνο πρόσφατες εποχές κάποιων εκπομπών είναι διαθέσιμες και γιατί οι περισσότερες ταινίες φαίνονται στοχευμένες ακριβώς στους νέους άνδρες (τρεις ταινίες Robocop;).

Τα βίντεο είναι, ανεξάρτητα, μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο κατάστημα PlayStation. Αναμφισβήτητα θα είναι μια δημοφιλής υπηρεσία και μία που θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.