Πώς να κάνετε defrag τον υπολογιστή σας Windows

01 από 04

Προετοιμασία του υπολογιστή σας για ανασυγκρότηση

Defrag έναν υπολογιστή.

Πριν ξεπεράσετε τον υπολογιστή σας, πρέπει πρώτα να λάβετε ορισμένα βήματα. Διαβάστε ολόκληρη αυτή τη διαδικασία πριν χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα defrag.

Το λειτουργικό σύστημα των Windows τοποθετεί αρχεία και προγράμματα σε σκληρό δίσκο όπου υπάρχει χώρος. ένα αρχείο δεν θα βρίσκεται αναγκαστικά σε ένα φυσικό μέρος. Με την πάροδο του χρόνου, ένας σκληρός δίσκος μπορεί να κατακερματιστεί με εκατοντάδες αρχεία κατακερματισμένα σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη μονάδα. Τελικά, αυτό μπορεί να επιβραδύνει τον χρόνο απόκρισης ενός υπολογιστή, διότι απαιτεί περισσότερο χρόνο για να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση ενός προγράμματος defrag μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση του υπολογιστή σας.

Η διαδικασία ανασυγκρότησης τοποθετεί όλα τα μέρη ενός αρχείου μαζί στην ίδια θέση στη μονάδα δίσκου. Οργανώνει όλους τους καταλόγους και τα αρχεία ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του υπολογιστή σας. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο υπολογιστής σας πιθανότατα θα τρέξει πιο γρήγορα.

Για να ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, εκτελέστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας είναι εφεδρική σε άλλο μέσο - αντιγράψτε ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων εργασίας, των φωτογραφιών, των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ. σε άλλο σκληρό δίσκο, CDROM, DVD ή άλλο τύπο μέσου εκτύπωσης.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός δίσκος είναι υγιής - χρησιμοποιήστε το CHKDSK για να σαρώσετε και να διορθώσετε τη μονάδα δίσκου.
  3. Κλείστε τα προγράμματα που ανοίγουν αυτήν τη στιγμή - συμπεριλαμβανομένων των σαρωτών ιών και άλλων προγραμμάτων που διαθέτουν εικονίδια στο δίσκο συστήματος (δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών)
  4. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει μια σταθερή πηγή ενέργειας - Το σημαντικό είναι να είστε σε θέση να σταματήσετε τη διαδικασία ανασυγκρότησης εάν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Αν έχετε συχνές καφέ ή άλλες διακοπές λειτουργίας, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πρόγραμμα ανασυγκρότησης χωρίς backup μπαταρίας. Σημείωση: Εάν ο υπολογιστής σας κλείνει κατά την ανασυγκρότηση, ενδέχεται να καταρρεύσει ο σκληρός δίσκος ή να καταστραφεί το λειτουργικό σύστημα ή και τα δύο.

02 από 04

Ανοίξτε το πρόγραμμα Defrag

Defrag έναν υπολογιστή.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη
  2. Βρείτε το πρόγραμμα Defragmentation Disk και ανοίξτε το.
    1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προγράμματα
    2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αξεσουάρ
    3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Εργαλεία συστήματος
    4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ανασυγκρότηση δίσκου

03 του 04

Προσδιορίστε εάν θέλετε να κάνετε Defrag το Drive σας

Προσδιορίστε εάν θέλετε να κάνετε Defrag.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Ανάλυση - το πρόγραμμα θα αναλύσει το σκληρό σας δίσκο
  2. Κάνετε ό, τι λέει η οθόνη αποτελεσμάτων - Εάν λέει ότι ο σκληρός σας δίσκος δεν χρειάζεται ανασυγκρότηση, πιθανότατα δεν θα επωφεληθείτε από το να το κάνετε. Μπορείτε να κλείσετε το πρόγραμμα. Διαφορετικά, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

04 του 04

Αφαιρέστε τον σκληρό δίσκο

Αφαιρέστε τον σκληρό δίσκο.
  1. Εάν το πρόγραμμα λέει ότι ο σκληρός σας δίσκος χρειάζεται ανασυγκρότηση, κάντε κλικ στο κουμπί Defragment.
  2. Αφήστε το πρόγραμμα να κάνει τη δουλειά του. Θα χρειαστεί να πάρετε οπουδήποτε από 30 λεπτά έως αρκετές ώρες για να ανασυγκροτήσετε τον σκληρό σας δίσκο, ανάλογα με: το μέγεθος της μονάδας δίσκου, τον βαθμό κατακερματισμού, την ταχύτητα του επεξεργαστή σας, το μέγεθος της μνήμης λειτουργίας κ.λπ.
  3. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, κλείστε το παράθυρο του προγράμματος. Αν υπάρχουν μηνύματα σφάλματος σημειώστε το σφάλμα και εκτυπώστε το αρχείο καταγραφής αυτής της διαδικασίας για χρήση στη μελλοντική συντήρηση ή επισκευή του σκληρού δίσκου.