Τι είναι το AppRadio;

Το AppRadio είναι το όνομα της Pioneer για μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να ελέγχετε το smartphone σας με μία από τις μονάδες κεφαλής του . Το όνομα μπορεί επίσης να αναφέρεται στις πραγματικές μονάδες κεφαλής που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Η τεχνολογία εισήχθη το 2011 και πέρασε μερικές επαναλήψεις (AppRadio 2, AppRadio 3). Παρόλο που η αρχική σειρά προϊόντων ήταν συμβατή μόνο με συσκευές iOS , οι νεότερες εκδόσεις του υλικού και του λογισμικού είναι επίσης συμβατές με τα κινητά τηλέφωνα Android.

Ραδιόφωνο ή εφαρμογή;

Έτσι, το AppRadio είναι μια κεντρική μονάδα, αλλά είναι επίσης μια εφαρμογή και διασυνδέεται με κάποιο τρόπο με το τηλέφωνό σας; Εάν είστε μπερδεμένοι, μην αισθάνεστε άσχημα. Είναι λίγο περίπλοκο να αναφερθώ τόσο σε ένα προϊόν όσο και σε ένα προαιρετικό τμήμα αυτού του προϊόντος με το ίδιο όνομα, αλλά πραγματικά δεν είναι τόσο περίπλοκο αν το σπάσετε.

Στον πυρήνα κάθε Pioneer AppRadio είναι μια κεφαλή με οθόνη αφής με κλίσεις ψυχαγωγίας . Είναι πραγματικά τόσο απλό. Αυτές οι μονάδες κεφαλής ταιριάζουν με τον διπλό συντελεστή μορφής DIN και στερούνται οποιονδήποτε φυσικό έλεγχο - όλα τα διαθέσιμα ακίνητα απορροφώνται από μια μεγάλη οθόνη αφής. Εάν το όχημά σας διαθέτει μια διπλή μονάδα κεφαλής DIN (ή μία μονάδα κεφαλής DIN / 1,5 DIN σε διπλή υποδοχή DIN), τότε μπορείτε να πέσετε σε μία από τις μονάδες AppRadio της Pioneer και θα λειτουργήσει σωστά από το κουτί.

Φυσικά, το κύριο σημείο πώλησης του AppRadio είναι ότι μπορεί να εκτελεί εφαρμογές και έτσι ξεκλειδώνετε προηγμένες λειτουργίες που υπερβαίνουν την ακρόαση του ραδιοφώνου και των CD (ή βλέποντας DVD). Και στον πυρήνα της σειράς app είναι το επώνυμο AppRadio, το οποίο είναι ένα δωρεάν πρόσθετο που σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα smartphone μέσω Bluetooth, USB ή καλώδιο Lightning, ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της μονάδας κεφαλής και τον τύπο του τηλεφώνου έχω.

Εκτός από την εφαρμογή AppRadio, αυτές οι μονάδες κεφαλίδων μπορούν επίσης να εκτελούν μια ποικιλία άλλων εφαρμογών τύπου infotainment. Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν πρόσθετη αγορά (δηλαδή τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης GPS) και άλλες είναι δωρεάν.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή AppRadio;

Η βασική ιδέα πίσω από το AppRadio είναι ότι σας επιτρέπει να ελέγχετε ένα smartphone μέσω της κύριας μονάδας σας, και εκεί έρχεται στο προσκήνιο η επώνυμη εφαρμογή. Ανάλογα με το μοντέλο της κύριας μονάδας και τον τύπο του smartphone, μπορεί να μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα μέσω ζεύγους Bluetooth ή με ένα φυσικό καλώδιο (USB ή Lightning). Το επίπεδο ολοκλήρωσης εξαρτάται επίσης από το μοντέλο της κύριας μονάδας και τον τύπο του τηλεφώνου που έχετε, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι κάθε iPhone 4 ή 4S θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε μονάδα AppRadio.

Το ζήτημα της συμβατότητας είναι λίγο πιο περίπλοκο όταν πρόκειται για τηλέφωνα iPhone 5 και Android . Για παράδειγμα, η πρώτη γενιά μονάδων κεφαλής AppRadio δεν θα λειτουργήσει καθόλου με το iPhone 5 ή το Android. Οι μονάδες δεύτερης και τρίτης γενιάς λειτουργούν με το iPhone 5 και η Pioneer διατηρεί μια λίστα συμβατών συσκευών Android.

Ποιο είναι το σημείο της AppRadio;

Το AppRadio είναι απλά ένας ακόμη τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στα διάφορα χαρακτηριστικά του κινητού σας τηλεφώνου με τρόπο ανοικτό handsfree . Παρέχει την ίδια πρόσβαση στη μουσική του τηλεφώνου σας που μπορείτε να πάρετε από ένα βοηθητικό καλώδιο ή έναν πομπό FM, αλλά σας επιτρέπει επίσης να επιλέγετε πραγματικά τραγούδια και να ελέγχετε την αναπαραγωγή από την οθόνη αφής της μονάδας κεφαλής με τρόπο που θυμίζει τον άμεσο έλεγχο του iPod .

Εκτός από την αναπαραγωγή μουσικής, το AppRadio παρέχει επίσης πρόσβαση στην οθόνη σε άλλες πληροφορίες από το τηλέφωνό σας, όπως το βιβλίο διευθύνσεών σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AppRadio για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό που παρέχουν πολλά συστήματα ψυχαγωγίας OEM. Η κύρια διαφορά, φυσικά, είναι η διεπαφή χρήστη, αφού η μινιμαλιστική σχεδίαση της AppRadio βαροκεντρά σε μεγάλο βαθμό από την iOS.

Πέρα από το AppRadio

Όταν η εφαρμογή AppRadio εισήχθη για πρώτη φορά, ήταν διαθέσιμη μόνο για κεντρικές μονάδες στη γραμμή AppRadio. Ωστόσο, αρκετές από τις τρέχουσες σειρές προϊόντων της Pioneer είναι πλέον σε θέση να εκτελούν εφαρμογές. Από το 2013, ολόκληρη η σειρά των συσκευών AppRadio, NEX, Navigation και DVD μπορούν να συνδεθούν με smartphones μέσω του AppRadio.