Αποθηκεύστε με ασφάλεια την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή

Συμβουλές για την αποθήκευση μιας φωτογραφικής μηχανής κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αδράνειας

Αν σκοπεύετε να πάτε μια εβδομάδα ή περισσότερο χωρίς να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή, είναι σημαντικό να μάθετε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή με ασφάλεια. Εάν δεν αποθηκεύσετε σωστά τη φωτογραφική μηχανή, θα μπορούσατε να προκαλέσετε βλάβη στην κάμερα κατά τη διάρκεια της περιόδου αδράνειας. Και χρησιμοποιώντας καλές τεχνικές αποθήκευσης, θα εξασφαλίσετε ότι η κάμερά σας θα είναι έτοιμη να μεταφερθεί όταν την χρειαστείτε ξανά.

Κάθε φορά που ξέρετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε την κάμερα για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή με ασφάλεια.

Αποφύγετε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό

Κατά την αποθήκευση της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής, μην τοποθετείτε την κάμερα κοντά σε μια ηλεκτρονική συσκευή που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο. Η μακροχρόνια έκθεση σε ισχυρό μαγνητικό πεδίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην οθόνη LCD της κάμερας ή σε άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματά της.

Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες

Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε τη φωτογραφική μηχανή για μεγάλο χρονικό διάστημα, φροντίστε να την αποθηκεύσετε σε μια περιοχή όπου δεν θα υποστεί ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο περίβλημα της φωτογραφικής μηχανής με την πάροδο του χρόνου, ενώ το υπερβολικό κρύο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην LCD οθόνη της μηχανής με την πάροδο του χρόνου

Αποφύγετε την Υψηλή Υγρασία

Η αποθήκευση της φωτογραφικής μηχανής σε μια πολύ υγρή θέση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα εξαρτήματα της μηχανής με την πάροδο του χρόνου. Θα μπορούσατε να καταλήξετε με υγρασία μέσα στον φακό, για παράδειγμα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπύκνωση μέσα στην κάμερα, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τις φωτογραφίες σας και να καταστρέψει τα εσωτερικά ηλεκτρονικά της κάμερας. Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσατε να καταλήξετε με ωίδιο στο εσωτερικό της κάμερας επίσης.

Αποφύγετε το φως του ήλιου

Μην αποθηκεύετε τη φωτογραφική μηχανή σε μια θέση όπου θα καθίσει σε έντονο ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο άμεσος ήλιος και η επακόλουθη θερμότητα θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στο χώρο της φωτογραφικής μηχανής με την πάροδο του χρόνου

Τώρα, εάν γνωρίζετε ότι θα είναι περισσότερο από ένα μήνα πριν χρησιμοποιήσετε ξανά την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή, δοκιμάστε αυτές τις πρόσθετες συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής.

Προστασία της φωτογραφικής μηχανής

Αν χρειαστεί να αποθηκεύσετε την κάμερα για περισσότερο από ένα μήνα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε την κάμερα σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα με απορροφητικό της υγρασίας, για να παρέχει πρόσθετη προστασία από την υγρασία. Ή θα πρέπει να είστε σε θέση να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια μέσα στη σακούλα κάμερας που χρησιμοποιείτε για να μεταφέρετε τη φωτογραφική μηχανή κατά τη χρήση. Απλά φροντίστε να αποθηκεύσετε την τσάντα σε ένα στεγνό μέρος, όπου δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για κάποιον που να την προσκρούει ή να την πατάει.

Αφαιρέστε τα στοιχεία

Είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης από την κάμερα όταν δεν σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε για ένα μήνα ή περισσότερο. Εάν είστε κάτοχος κάμερας DSLR , καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τον εναλλάξιμο φακό και να χρησιμοποιήσετε τα καπάκια και τις προφυλακτήρες της φωτογραφικής μηχανής.

Ενεργοποιήστε την κάμερα

Ορισμένοι κατασκευαστές συνιστούν να ενεργοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή περίπου μία φορά το μήνα, μόνο για να διατηρείτε τα ηλεκτρονικά της κάμερας φρέσκα. Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής για τυχόν συγκεκριμένες συστάσεις σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αδράνειας.

Η εκμάθηση του τρόπου αποθήκευσης της ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής όταν γνωρίζετε ότι δεν θα την χρησιμοποιήσετε για μια εβδομάδα ή περισσότερο είναι σημαντική για την αποφυγή ζημιών, διατηρώντας ταυτόχρονα την κάμερα έτοιμη για χρήση την επόμενη φορά που την χρειάζεστε. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ακούσια ζημιά στην κάμερά σας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αδράνειας.