Τι είναι ένα αρχείο PSP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PSP

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου PSP είναι πιθανότατα ένα αρχείο Paint Shop Pro Image. Παρόμοια με τη μορφή PSD του Photoshop, τα αρχεία PSP μπορούν να αποθηκεύουν οδηγούς, εικόνες σε στρώσεις και άλλα κοινά στοιχεία με προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας.

Οι εκδόσεις του Paint Shop Pro (PSP) νεότερες από το PSP 8 χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .PSPIMAGE αντί.

Ορισμένα αρχεία PSP ενδέχεται να είναι αντίγραφα αρχείων Photoshop που αποθηκεύουν ρυθμίσεις για το Adobe Photoshop. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρχεία Brushes.psp, Patterns.psp και Styles.psp για την αποθήκευση ρυθμίσεων που αφορούν συγκεκριμένες λειτουργίες.

PL / SQL Server Αρχεία σελίδας που έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες βάσης δεδομένων μέσω εντολών SQL είναι αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου .PSP.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PSP

Τα αρχεία PSP μπορούν να ανοίξουν με το Corel PaintShop Pro, το Adobe Photoshop, το ACD Systems Canvas, το Chasys Draw IES, το IrfanView (με plugin), το GIMP και ενδεχομένως και άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Τα αρχεία PSP που χρησιμοποιούνται από τα Photoshop και Photoshop Elements για την αποθήκευση προτιμήσεων πιθανώς δεν χρειάζεται ποτέ να ανοίξουν με το χέρι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αρχεία PSP αποθηκεύονται στον κατάλογο εγκατάστασης του Photoshop και χρησιμοποιούνται αυτόματα όταν το πρόγραμμα είναι ανοικτό και χρησιμοποιείται.

Συμβουλή: Εάν αντιμετωπίζετε περίεργα προβλήματα με τους πίνακες και τα εργαλεία του Photoshop, μπορείτε να καταργήσετε αυτά τα αρχεία PSP έτσι ώστε να επαναφέρονται οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Εδώ είναι η προεπιλεγμένη θέση των αρχείων PSP στα Windows και MacOS:

Ένας άλλος τρόπος για να επαναφέρετε τις προτιμήσεις στο Photoshop που δεν περιλαμβάνει τη μη αυτόματη διαγραφή των αρχείων PSP είναι να πιέσετε και να κρατήσετε πατημένη τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + Ctrl + Shift (Windows) ή Option + Command + Shift (Mac) καθώς ανοίγετε το Photoshop - θα σας ζητηθεί να διαγράψετε τις ρυθμίσεις (τα αρχεία PSP).

PL / SQL Server Τα αρχεία σελίδας που είναι στη μορφή .PSP μπορούν να προβληθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να επεξεργαστούν με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad στα Windows. Εάν το Σημειωματάριο είναι πολύ βασικό για εσάς, δείτε τη λίστα με τους Καλύτερους Επεξεργαστές Δωρεάν Κειμένου για μερικές καλύτερες επιλογές.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PSP, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PSP, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PSP

Αν το αρχείο PSP είναι ένα αρχείο εικόνας, μπορείτε να το μετατρέψετε σε άλλη μορφή εικόνας όπως JPG ή TIF με το δωρεάν πρόγραμμα IrfanView που ανέφερα παραπάνω.

Αυτό το δωρεάν online PSP σε μετατροπέα JPG είναι μια άλλη επιλογή για τη μετατροπή του PSP σε JPG. Είναι διαφορετικό από το IrfanView επειδή πρέπει να μεταφορτώσετε το αρχείο PSP στον ιστότοπο για να το μετατρέψετε, αλλά είναι επίσης πολύ πιο γρήγορα από τη λήψη και την εγκατάσταση του IrfanView μόνο για να μετατρέψετε το αρχείο.

Τα αρχεία PSP ενδέχεται να περιέχουν στρώματα όπως τα αρχεία PSD, αλλά δεν γνωρίζω έναν μετατροπέα αρχείων που μπορεί να διατηρήσει αυτά τα επίπεδα και να μετατρέψει το PSP απευθείας στο PSD. Ωστόσο, μπορείτε φυσικά να μετατρέψετε το PSP σε JPG και στη συνέχεια να το ανοίξετε με το Photoshop για να το αποθηκεύσετε στο PSD - και πάλι, αυτό δεν θα διατηρήσει τα επίπεδα.

Δεν υπάρχει λόγος να μετατρέψετε ένα αρχείο προτιμήσεων του Photoshop σε μια νέα μορφή επειδή τα αρχεία αυτού του τύπου κατασκευάζονται ειδικά για το Photoshop, έτσι ώστε να μην λειτουργούν σε καμία άλλη εφαρμογή ακόμη και σε διαφορετική μορφή.

PL / SQL Server Τα αρχεία σελίδας μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου.

Συμβουλή: Ορισμένα προγράμματα σάς επιτρέπουν να αντιγράφετε ή να αντιγράφετε ένα παιχνίδι PSP (PlayStation Portable) σε ένα αρχείο ISO . Εάν πρέπει να μετατρέψετε αυτό το αρχείο ISO σε ένα αρχείο CSO , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Format Factory.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία PSP

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να ξέρω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PSP και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.