Τι είναι ένα αρχείο DDOC;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DDOC

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DDOC είναι ένα αρχείο DigiDoc Digital Signature που αποθηκεύει κρυπτογραφημένα δεδομένα που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό DigiDoc.

.DDOC είναι η επέκταση αρχείου που χρησιμοποιείται στη μορφή DigiDoc πρώτης γενιάς, ενώ η τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί το .BDOC και αντιπροσωπεύει ένα αρχείο δυαδικού εγγράφου. Τα κρυπτογραφημένα αρχεία DigiDoc χρησιμοποιούν το επίθημα .CDOC.

Αυτές οι μορφές DigiDoc αναπτύχθηκαν από την RIA. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη μορφή DDOC, BDOC και CDOC που χρησιμοποιούνται με το DigiDoc στη σελίδα μορφής αρχείων DigiDoc.

Εάν δεν είναι αρχείο DigiDoc, το συγκεκριμένο σας αρχείο DDOC μπορεί να είναι ένα αρχείο μακροεντολών Digital Mars C, C ++ ή D. Μια άλλη πιθανή μορφή για το αρχείο DDOC μπορεί να είναι ένα γραφικό αρχείο που χρησιμοποιείται με το λογισμικό MacDraw που έχει διακοπεί από την Apple.

Σημείωση: Παρόλο που φαίνονται εντυπωσιακά παρόμοια, τα αρχεία DDOC δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία ADOC ή τις μορφές αρχείων DOC και DOCX του Microsoft Word.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DDOC

Το DigiDoc είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την δημιουργία αρχείων DDOC σε Windows, Linux και macOS. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το κουμπί Άνοιγμα υπογεγραμμένου εγγράφου στο κύριο παράθυρο του προγράμματος.

Το λογισμικό DigiDoc χρησιμοποιείται επίσης για την εξακρίβωση της ταυτότητας των καρτών ταυτότητας που εκδίδονται από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει την υπογραφή ενός εγγράφου καθώς και να αποθηκεύει έγγραφα (όπως αρχεία Excel, Word ή PDF ) σε αυτή τη μορφή κρυπτογραφημένης υπογραφής.

Ανάλογα με την έκδοση του DigiDoc που χρησιμοποιείτε, μπορεί να δείτε μια ειδοποίηση που διαβάζει "Το τρέχον αρχείο είναι ένα δοχείο DigiDoc που δεν υποστηρίζεται επίσημα πλέον. Δεν επιτρέπεται να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υπογραφές σε αυτό το κοντέινερ" όταν προσπαθείτε ανοίγοντας το αρχείο DDOC. Ακολουθούν περισσότερα σχετικά με αυτό το σφάλμα.

Συμβουλή: Το DigiDoc μπορεί να ανοίξει και άλλες μορφές εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο BDOC, ADOC και EDOC, αλλά και ASICE, SCE, ASICS, SCS και PDF.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το πώς δουλεύουν τα αρχεία DDOC μαζί τους, αλλά αν το δικό σας δεν είναι αρχείο DigiDoc, πιθανότατα σχετίζεται με τους μεταγλωττιστές Digital Mars.

Το MacDraw ήταν μια εφαρμογή σχεδίασης φορέα που κυκλοφόρησε με υπολογιστές Mac το 1984. Εξέλιξε το MacDraw Pro και στη συνέχεια το ClarisDraw το 1993, αλλά δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη ή αγορά. Είναι μάλλον εξαιρετικά απίθανο το αρχείο DDOC σας να έχει σχέση με το MacDraw.

Συμβουλή: Το DDOC σας θα μπορούσε να αποθηκευτεί σε μορφή που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε από τις μορφές που έχουν ήδη αναφερθεί εδώ, οπότε απαιτείται ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα για να το ανοίξετε. Αν νομίζετε ότι αυτό ισχύει για το αρχείο DDOC, δοκιμάστε να το ανοίξετε με έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου για να δείτε εάν υπάρχει αναγνωρίσιμο κείμενο που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αρχείου. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για την έρευνα ενός θεατή ή επεξεργαστή DDOC.

Αν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας προσπαθήσει να ανοίξει αρχεία DDOC αλλά δεν θα έπρεπε να συνδέσετε τυχαία αυτές τις επεκτάσεις με ένα μη σχετικό πρόγραμμα (όπως το MS Word), η αλλαγή αυτής της προεπιλεγμένης εφαρμογής "open with" είναι εύκολη. Για λεπτομερείς οδηγίες, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DDOC

Ένας ελεύθερος μετατροπέας αρχείων είναι συνήθως ο τρόπος να πάτε για τη μετατροπή μιας μορφής αρχείου σε άλλη, αλλά δεν ξέρω κανένα εργαλείο μετατροπής που υποστηρίζει οποιαδήποτε από αυτές τις μορφές DDOC.

Ο μόνος άλλος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που το ανοίγει, μέσω της επιλογής αποθήκευσης ή εξαγωγής. Αυτό μπορεί να είναι δυνατό με τα αρχεία DDOC που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό Digital Mars, αλλά δεν φαντάζομαι ότι ισχύει και για τα αρχεία DigiDoc.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Όπως ανέφερα στη σημείωση που βρίσκεται στην κορυφή αυτής της σελίδας, μερικές μορφές αρχείων χρησιμοποιούν επεκτάσεις αρχείων που μοιάζουν με αυτές που θα μπορούσαν να σχετίζονται μεταξύ τους, όπως οι επεκτάσεις DOC και DDOC. Ωστόσο, αυτή είναι συνήθως μια παρεξήγηση των μορφών που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όταν προσπαθείτε να τα ανοίξετε.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο DOC ανοίγει σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το DigiDoc ή οποιοδήποτε άλλο συμβατό λογισμικό DDOC. Το ίδιο ισχύει και στην άλλη περίπτωση, όπου τα αρχεία DDOC δεν είναι συμβατά με προγράμματα του Microsoft Word ή άλλους επεξεργαστές κειμένου.

Η ίδια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων και στις σχετικές μορφές τους, όπως αρχεία DCD που θα μπορούσαν να είναι αρχεία σχεδίασης του DesignCAD ή αρχεία κρυπτογραφημένης βάσης δεδομένων DisCryptor. Τα αρχεία περιγραφικών αρχείων DivX που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου DDC και DDCX είναι ένα άλλο παράδειγμα.

Αν δεν έχετε αρχείο DDOC, τότε ερευνήστε την επέκταση αρχείων του αρχείου για να δείτε ποιο πρόγραμμα θα χρειαστεί να το δείτε, να το επεξεργαστείτε ή να το μετατρέψετε.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία DDOC

Εάν έχετε στην πραγματικότητα ένα αρχείο DDOC αλλά δεν λειτουργεί όπως νομίζετε ότι θα έπρεπε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DDOC, τα προγράμματα που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας βοηθήσει και τότε θα δούμε τι μπορώ να κάνω για να σας βοηθήσω.