Πώς να εγγράψετε την οθόνη σας σε οποιαδήποτε συσκευή

Ένα γρήγορο φροντιστήριο για χρήστες iOS, Android, Windows, Mac ή Linux

Η δυνατότητα λήψης όσων βλέπετε στην οθόνη σας μπορεί να αποδειχθεί βολική για αμέτρητους λόγους. Εάν θέλετε να καταγράψετε και να αποθηκεύσετε ζωντανό βίντεο από αυτό που εμφανίζεται στον υπολογιστή σας, το tablet ή το smartphone μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, μερικές φορές χωρίς καν να χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό.

Θα καλύψουμε:

Πώς να καταγράψετε την οθόνη σας στα Windows

Windows 10
Τα Windows 10 περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα που επιτρέπει την καταγραφή μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, παρόλο που η τοποθεσία που βρίσκεται μέσα στο λειτουργικό σύστημα μπορεί να σας εκπλήξει. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Πατήστε την ακόλουθη συντόμευση στο πληκτρολόγιό σας: Πλήκτρο Windows + G.
  2. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί τώρα, ρωτώντας αν θέλετε να ανοίξετε το Game Bar . Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Ναι, αυτό είναι ένα παιχνίδι.
  3. Θα εμφανιστεί μια μικροσκοπική γραμμή εργαλείων που περιέχει πολλά κουμπιά και ένα πλαίσιο ελέγχου. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή , που αντιπροσωπεύεται από ένα μικρό κόκκινο κύκλο.
  4. Η γραμμή εργαλείων θα μεταφερθεί τώρα σε ένα άλλο τμήμα της οθόνης και η εγγραφή του ενεργού προγράμματος θα ξεκινήσει αμέσως. Όταν τελειώσετε την εγγραφή, κάντε κλικ στο κουμπί διακοπής (τετράγωνο).
  5. Εάν είναι επιτυχής, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης, το οποίο σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή και όλες οι κινήσεις και οι ενέργειες μέσα σε αυτήν έχουν καταγραφεί. Το νέο σας αρχείο προβολής μπορεί να βρεθεί στο φάκελο " Κάτι ", ένας υποφάκελος των βίντεο .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία καταγράφει μόνο την ενεργή εφαρμογή και όχι ολόκληρη την οθόνη σας. Για να καταγράψετε ολόκληρη την οθόνη σας ή για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προηγμένης εγγραφής οθόνης, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μία από τις δωρεάν εφαρμογές εγγραφής οθόνης που είναι διαθέσιμες για τα Windows.

Windows XP / Vista / 7/8
Σε αντίθεση με τα Windows 10, δεν υπάρχει σύνολο ολοκληρωμένων λειτουργιών τυχερών παιχνιδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή της οθόνης σας σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Αντ 'αυτού, πρέπει να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου μέρους όπως το OBS Studio ή το FlashBack Express . Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα εγγραφής οθόνης εδώ.

Πώς να καταγράψετε την οθόνη σας στο iOS

Η εγγραφή βίντεο από την οθόνη iPad, iPhone ή iPod touch μπορεί να είναι δύσκολη, σχετικά, αν τρέχετε ένα λειτουργικό σύστημα μεγαλύτερο από το iOS 11 .

Λειτουργικά συστήματα παλαιότερα από το iOS 11
Εάν διαθέτετε υπολογιστή Mac, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συνδέσετε τη συσκευή iOS με το Mac σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο Lightning . Αφού συνδεθείτε, ξεκινήστε την εφαρμογή QuickTime Player (που βρίσκεται στο Dock ή στο φάκελο Applications). Κάντε κλικ στο Αρχείο στο μενού QuickTime, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Νέα καταγραφή ταινιών .

Θα εμφανιστεί τώρα μια γραμμή εργαλείων εγγραφής. Κάντε κλικ στο βέλος κάτω, που βρίσκεται στα δεξιά του κουμπιού " Εγγραφή ". Θα εμφανιστεί τώρα ένα μενού που δείχνει τις διαθέσιμες συσκευές εγγραφής σας. Επιλέξτε το iPad, το iPhone ή το iPod touch από τη λίστα. Είστε πλέον έτοιμοι να τραβήξετε μια προβολή οθόνης από τη συσκευή σας iOS. Κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή για να ξεκινήσετε και στη συνέχεια σταματήστε τη λειτουργία . Το νέο αρχείο εγγραφής θα αποθηκευτεί στον σκληρό σας δίσκο Mac.

Εάν δεν διαθέτετε Mac, συνιστάται η αναβάθμιση σε iOS 11, αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές εγγραφής για συσκευές iOS jailbroken και μη jailbroken, όπως η AirShou, αλλά δεν είναι διαθέσιμες στο App Store και δεν υποστηρίζονται ή εγκρίνονται για χρήση από την Apple.

iOS 11
Στο iOS 11, ωστόσο, η λήψη ενός screencast είναι πολύ απλούστερη χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία Screen Recording. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο.

  1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις που βρίσκεται στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας.
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων του iOS θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Επιλέξτε την επιλογή του Κέντρου Ελέγχου .
  3. Πατήστε στο κουμπί Προσαρμογή των στοιχείων ελέγχου .
  4. Θα εμφανιστεί τώρα μια λίστα λειτουργιών που εμφανίζονται ή μπορούν να προστεθούν στο Κέντρο ελέγχου iOS. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την επιλογή με την ένδειξη Screen Recording και αγγίξτε το πράσινο σύμβολο συν (+) που βρίσκεται στα αριστερά της.
  5. Η εγγραφή στην οθόνη θα πρέπει τώρα να μετακινηθεί προς το επάνω μέρος της λίστας, κάτω από την επικεφαλίδα INCLUDE . Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα της συσκευής σας.
  6. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου iOS . Θα πρέπει να παρατηρήσετε ένα νέο εικονίδιο που μοιάζει με ένα κουμπί εγγραφής. Για να ξεκινήσετε την εγγραφή, επιλέξτε αυτό το κουμπί.
  7. Θα εμφανιστεί μια αντίστροφη μέτρηση χρονομέτρου (3, 2, 1) σε ποια σημείο ξεκίνησε η εγγραφή στην οθόνη. Θα παρατηρήσετε μια κόκκινη μπάρα στην κορυφή της οθόνης σας κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Μόλις τελειώσετε, πατήστε σε αυτήν την κόκκινη γραμμή.
  8. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα, με το ερώτημα αν θέλετε να ολοκληρώσετε την εγγραφή. Επιλέξτε την επιλογή Διακοπή . Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να την βρείτε μέσα στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Πώς να καταγράψετε την οθόνη σας στο Linux

Τα κακά νέα για τους χρήστες του Linux είναι ότι το λειτουργικό σύστημα δεν προσφέρει λειτουργικότητα εγγενούς εγγραφής οθόνης. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποιες εύχρηστες δωρεάν εφαρμογές που παρέχουν αρκετά ισχυρά σύνολα χαρακτηριστικών όταν πρόκειται να καταγράψετε βίντεο της οθόνης σας.

Πώς να καταγράψετε την οθόνη σας στο Android

Πριν από την κυκλοφορία του Android Lollipop (έκδοση 5.x), η συσκευή σας έπρεπε να έχει ρίζες για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιήσει εφαρμογές με λειτουργίες εγγραφής οθόνης. Από τότε, ωστόσο, η εγγενής καταγραφή οθόνης του Android επέτρεψε σε εγκεκριμένες εφαρμογές τρίτου μέρους που βρέθηκαν στο Google Play Store να προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Μερικά από τα καλύτερα περιλαμβάνουν καταγραφικό DU, συσκευή εγγραφής οθόνης AZ και συσκευή εγγραφής οθόνης Mobizen.

Πώς να καταγράψετε την οθόνη σας στο macOS

Η καταγραφή βίντεο στο macOS είναι αρκετά απλή χάρη σε μια προεγκατεστημένη εφαρμογή που ονομάζεται QuickTime Player, προσβάσιμη μέσα στο φάκελο Applications ή μέσω αναζήτησης Spotlight . Ξεκινήστε ανοίγοντας τον QuickTime Player.

  1. Κάντε κλικ στο Αρχείο στο μενού QuickTime, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Νέα οθόνη εγγραφής . Η οθόνη εγγραφής οθόνης θα εμφανιστεί τώρα.
  3. Για να ξεκινήσετε τη λήψη, απλά κάντε κλικ στο κόκκινο και γκρι κουμπί.
  4. Σε αυτό το σημείο θα έχετε τη δυνατότητα να καταγράψετε ολόκληρη ή μέρος της οθόνης σας. Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο εικονίδιο εγγραφής / διακοπής που βρίσκεται τώρα στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης δίπλα από τους δείκτες παροχής ρεύματος και δικτύου.

Αυτό είναι! Η εγγραφή σας είναι τώρα έτοιμη και το QuickTime σάς δίνει τη δυνατότητα να το παίξετε, να το αποθηκεύσετε ή να το μοιραστείτε με διάφορους τρόπους όπως AirDrop , Mail, Facebook ή YouTube.