Χαρακτηριστικά του Oculus Rift

Η εξαιρετικά προσδοκώμενη τεχνολογία μπορεί να αναζωογονήσει το τυχερό παιχνίδι

Το Oculus Rift έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή από το gaming και την ευρύτερη κοινότητα τεχνολογίας, και έχει γίνει ένα δημοφιλές θέμα της διαφημιστικής εκστρατείας και της προσδοκίας. Η τεχνολογία ξεκίνησε τη ζωή της στο Kickstarter . Όμως, καθώς ο χρόνος έχει συνεχιστεί, το προϊόν έχει αρχίσει να κινείται από το να είναι μια ενδιαφέρουσα πίσσα χρηματοδότησης σε μια πραγματικότητα, και η πρόβλεψη από την τεχνολογική κοινότητα ήταν τεράστια.

Ποιες είναι οι δυνατότητες αυτού του προϊόντος που το έχουν προκαλέσει τόσο πολύ αναμενόμενες και είναι η διαφημιστική εκστρατεία βάσιμη; Το Oculus Rift θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών; Εδώ είναι μια ματιά στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Oculus Rift, και πώς θα κάνει το σημάδι του στον κόσμο τεχνολογίας.

Πεδίο όρασης και καθυστέρησης

Στον πυρήνα της, το Oculus Rift είναι ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας (VR), και αυτό δεν είναι μια νέα αντίληψη στον κόσμο της τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών. Η αρχική υποστήριξή της θα είναι για παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών για υπολογιστές , αν και υπενθυμίζεται η μελλοντική υποστήριξη της κονσόλας. Η έννοια ενός ακουστικού τυχερού παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας δεν είναι καινούργιο ή αξιοσημείωτο από μόνο του. τα ακουστικά τυχερού παιχνιδιού έχουν υπάρξει αλλά ποτέ δεν ήταν προσβάσιμα ή ευχάριστα για τον μέσο καταναλωτή. Τα δύο χαρακτηριστικά του Oculus Rift που θέλουν να αλλάξουν αυτό είναι οπτικό πεδίο και λανθάνουσα κατάσταση.

Το Rift διαθέτει ένα διαγώνιο οπτικό πεδίο μήκους 100 μοιρών, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει συνήθως στα παραδοσιακά ακουστικά VR. Αυτό είναι σημαντικό καθώς θα αντισταθμίσει το φαινόμενο της «όρασης της σήραγγας» που συχνά εμφανίζεται στα παραδοσιακά προϊόντα VR, με αποτέλεσμα μια πολύ πιο συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η καθυστέρηση, το Rift προσφέρεται για να υποστηρίζει πολύ χαμηλότερη καθυστέρηση από το ανταγωνιστικό προϊόν, με αποτέλεσμα μια εμπειρία που παρακολουθεί τις κινήσεις της κεφαλής με φυσικό τρόπο.

Και οι δύο αυτές λειτουργίες λέγεται ότι είναι αποτέλεσμα του δραματικά μειωμένου κόστους των οθονών υψηλής ευκρίνειας και των επιταχυνσιόμετρων, με γνώμονα τη δημοτικότητα των κινητών έξυπνων τηλεφώνων. Αν το Oculus Rift στην πραγματικότητα υποστηρίζει τόσο το ευρύ πεδίο ορατότητας όσο και τη χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση στην τελική έκδοση του καταναλωτή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δραστικά βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού σε σχέση με προηγούμενα προϊόντα VR.

Υποστήριξη παιχνιδιών

Η ομάδα του Oculus Rift ήταν έξυπνη στο να επιδείξει επιθετικότητα στην οικοδόμηση υποστήριξης παιχνιδιών από νωρίς, ειδικά με το είδος πρώτου προσώπου-shooter των παιχνιδιών που εξυπηρετείται καλύτερα από ένα προϊόν παιχνιδιών VR. Ένας από τους πρώτους οπαδούς του Oculus Rift από την κοινότητα τυχερών παιχνιδιών ήταν ο John Carmack του Id Software , κατασκευαστές της σειράς παιχνιδιών Iconic Doom και Quake. Το Doom III θα είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που θα υποστηρίξει ο Oculus Rift.

Μια άλλη νίκη ήταν η νίκη της ομάδας Oculus Rift ανακοινώνοντας ότι η γιγαντιαία Valve θα υποστηρίξει τον Oculus Rift με το δημοφιλές Team Fortress II. Η υποστήριξη της πλατφόρμας της Valve είναι μεγάλη, καθώς είναι η εταιρεία πίσω από πολλούς από τους δημοφιλέστερους σκοπευτές του πρώτου προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των Half Life, Left for Dead και Counterstrike.

Υποστήριξη μηχανών

Oculus Rift έχει επίσης σκληρά στην εργασία στην ενίσχυση της υποστήριξης από μεγάλες μηχανές παιχνιδιών. Η Unity3D ανακοίνωσε εκτεταμένη υποστήριξη για το Oculus Rift και ίσως ακόμη πιο σημαντικό, το Oculus Rift θα υποστηριχθεί από τον Unreal Engine 3, ο οποίος είναι ο κινητήρας πίσω από πολλούς δημοφιλείς σκοπευτές πρώτου προσώπου. Λιγότερο είναι γνωστό για την υποστήριξη του Rift στην Unreal Engine 4, αν και αυτό θα είναι κρίσιμο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του προϊόντος, καθώς ο πολυαναμενόμενος κινητήρας θα γίνει πιθανώς το de facto πρότυπο για μελλοντικά παιχνίδια FPS αιχμής.

Δεν Vaporware

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Oculus Rift είναι ότι πραγματικά πήγε στην αγορά. Πολλά πολυαναμενόμενα έργα Kickstarter παρουσίασαν ενδιαφέροντα σημεία πώλησης, αλλά ξετυλίχθηκαν στην υλοποίηση και στην αγορά. Το 2013, οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι το Rift εκπληρώνει τα υποσχεθέντα χαρακτηριστικά του. Αυτό είναι πολύ καλό για την εταιρεία.

Είτε πρόκειται για το Oculus Rift είτε όχι, θα επηρεάσει πραγματικά τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών, είτε θα είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν σε μια γεμάτη αγορά. Ωστόσο, οι αρχικοί δείκτες δείχνουν ότι αυτό είναι ένα προϊόν που αξίζει κάποια σοβαρή προσοχή και η προσθήκη των ελεγκτών Oculus Touch φαίνεται να υποστηρίζει αυτό.