Πώς να αποκλείσετε τις αναζητήσεις του προφίλ σας στο Facebook

Περιορίστε το Facebook να αναζητά τα προσωπικά σας στοιχεία

Εάν είστε χρήστης του Facebook και ανησυχείτε για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας στο διαδίκτυο, ίσως είναι καλή ιδέα να εξετάζετε τακτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για αυτό το δημοφιλές ιστότοπο κοινωνικών μέσων σε τακτική βάση.

Το Facebook είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο σήμερα, με κυριολεκτικά εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Facebook για να επανασυνδεθούν με τους φίλους και να βρουν νέες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι (κατανοητά) ανησυχούν για τις προσωπικές τους πληροφορίες, όπως διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου , οικογενειακές φωτογραφίες και πληροφορίες για το χώρο εργασίας, που διατίθενται σε οποιονδήποτε κάνει κλικ στο προφίλ του χρήστη στο Facebook. Αυτή η ανησυχία κλιμακώνεται κάθε φορά που το Facebook κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου, κάτι που φαίνεται να είναι αρκετά συχνά.

Γνωρίστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας

Από προεπιλογή, το προφίλ σας στο χρήστη του Facebook είναι ανοικτό για το κοινό ("όλοι"), πράγμα που σημαίνει ότι όποιος συνδεθεί στον ιστότοπο μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε όσα έχετε δημοσιεύσει - και ναι, αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, ενημερώσεις κατάστασης, προσωπική και επαγγελματική πληροφορίες, το δίκτυο των φίλων σας, ακόμα και αυτό που σας άρεσε ή εντάχτηκε. Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται αυτό και δημοσιεύουν ιδιωτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες που δεν πρέπει να μοιράζονται πέρα ​​από τον άμεσο κύκλο των οικογενειών και των φίλων τους. Σύμφωνα με την επίσημη πολιτική απορρήτου του Facebook, αυτό έχει διακλαδώσεις πέρα ​​από το Facebook:

"Οι πληροφορίες που έχουν οριστεί σε" όλους "είναι διαθέσιμες στο κοινό, όπως το όνομα, η εικόνα προφίλ και οι συνδέσεις. Για παράδειγμα, όλοι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες στο Internet (συμπεριλαμβανομένων ατόμων που δεν έχουν συνδεθεί στο Facebook) να εισαγάγετε, να εξάγετε, να διανέμετε και να τα αναδιανέμετε από εμάς και άλλους χωρίς περιορισμούς απορρήτου.Αυτές οι πληροφορίες μπορεί επίσης να σχετίζονται με εσάς, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και της εικόνας προφίλ σας, ακόμη και εκτός του Facebook, όπως στις δημόσιες μηχανές αναζήτησης και όταν επισκέπτεστε άλλους ιστότοπους στο διαδίκτυο.Η προεπιλεγμένη ρύθμιση απορρήτου για ορισμένους τύπους πληροφοριών που δημοσιεύετε στο Facebook έχει οριστεί σε "όλους".

Επιπλέον, το Facebook έχει ιστορικό αλλαγής των πολιτικών απορρήτου χωρίς να ενημερώνει τους χρήστες του. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τον μέσο χρήστη να συμβαδίσει με τις πιο πρόσφατες ανάγκες απορρήτου, επομένως είναι έξυπνο για τον χρήστη που ενδιαφέρεται για το απόρρητο να ελέγχει απλώς τις ρυθμίσεις απορρήτου και προστασίας σε τακτική βάση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Πώς να κρατήσετε τις πληροφορίες σας στον εαυτό σας

Αν θέλετε να διατηρήσετε το προφίλ σας στο Facebook ιδιωτικό , θα πρέπει να ελέγξετε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Εδώ μπορείτε να το κάνετε γρήγορα και εύκολα (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Facebook αλλάζει πολύ συχνά τις πολιτικές και τις διαδικασίες του.) Αυτή είναι μια γενική οδηγία που μπορεί να αλλάξει ελαφρά από καιρό σε καιρό.

Δυστυχώς, το Facebook αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προστατεύει και / ή μοιράζεται τα προσωπικά σας στοιχεία σε τακτική βάση, συχνά χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Εξαρτάται από εσάς, τον χρήστη, για να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις αναζήτησης στο Facebook έχουν ρυθμιστεί στο επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας που σας εξυπηρετεί.

Αν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια των ρυθμίσεων αναζήτησης στο Facebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ReclaimPrivacy.org . Αυτό είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σαρώνει τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook για να δείτε αν υπάρχουν τρύπες που χρειάζονται patching. Ωστόσο, το εργαλείο αυτό ΔΕΝ πρέπει να αντικαταστήσει τους προσεχείς ελέγχους των ρυθμίσεων ασφαλείας του Facebook σε τακτική βάση.

Τελικά, εξαρτάται από εσάς, τον χρήστη, να καθορίσετε το επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας που σας εξυπηρετεί. Μην αφήνετε ποτέ αυτό το θέμα σε κανέναν άλλο - είστε υπεύθυνος για το πόσα πληροφορίες μοιράζεστε στο Διαδίκτυο.