Τρόπος απόκρυψης / διαγραφής εφαρμογών από την αγορά του iPad

Είτε πρόκειται για μια knockoff της Candy Crush Saga ή κάτι που θα προτιμούσατε να ξεχάσετε, οι περισσότεροι από εμάς έχουν κατεβάσει μια εφαρμογή που θα προτιμούσα να μην δει κανείς. Και ενώ η Apple παρακολουθεί κάθε εφαρμογή που έχουμε κατεβάσει ποτέ, είναι πολύ βολικό όταν θέλετε να κάνετε ξανά λήψη μιας εφαρμογής χωρίς να πληρώσετε ξανά την τιμή αγοράς, είναι ενοχλητικό σε περιπτώσεις όπου θέλετε να παραμείνει κρυμμένη. Πώς θα διαγράψετε την εφαρμογή από την λίστα που έχετε αγοράσει;

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να απαλλαγείτε από μια εφαρμογή από την λίστα που έχετε αγοράσει στο iPad σας, ίσως έχετε παρατηρήσει ένα κουμπί απόκρυψης αν εμφανιστείτε το δάχτυλό σας στην εφαρμογή, αλλά αγγίζοντας αυτό το κουμπί θα αποκρύψει μόνο την εφαρμογή στιγμιαία. Μην ανησυχείτε. Υπάρχει ένας τρόπος να τους αποκρύψετε μόνιμα. Αλλά θα πρέπει να το κάνετε από τον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις οδηγίες για να αποκρύψετε συνδρομές περιοδικών από το iPad σας.

  1. Αρχικά, ξεκινήστε το iTunes στον υπολογιστή σας. Αυτές οι οδηγίες θα λειτουργήσουν σε υπολογιστή με Windows ή Mac.
  2. Μεταβείτε στο App Store αλλάζοντας την κατηγορία στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Από προεπιλογή, αυτό μπορεί να ρυθμιστεί σε "Μουσική". Κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος θα σας επιτρέψει να το αλλάξετε στο App Store.
  3. Μόλις επιλεγεί το App Store, πατήστε το σύνδεσμο "Αγορά" από την ενότητα "Συνδέσεις γρήγορης σύνδεσης". Αυτό είναι λίγο κάτω από την επιλογή αλλαγής της κατηγορίας.
  4. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας σε αυτό το σημείο αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.
  5. Από προεπιλογή, αυτή η λίστα θα εμφανίζει εκείνες τις εφαρμογές που δεν βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σας. Μπορείτε να την αλλάξετε σε μια πλήρη λίστα εφαρμογών που αγόρασες στο παρελθόν πατώντας το πλήκτρο "Όλα" στο κέντρο της οθόνης στην κορυφή.
  6. Αυτό είναι όπου μπορεί να γίνει δύσκολο. Εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την πάνω αριστερή γωνία ενός εικονιδίου εφαρμογής, θα εμφανιστεί ένα κόκκινο κουμπί "X". Κάνοντας κλικ στο κουμπί θα σας ζητηθεί να επιλέξετε εάν θέλετε να διαγράψετε το στοιχείο από τη λίστα και επιβεβαιώνοντας ότι η επιλογή θα καταργήσει την εφαρμογή από τον υπολογιστή σας και από όλες τις συσκευές που σχετίζονται με το αναγνωριστικό σας της Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPad και του iPhone σας.
  1. Εάν το κουμπί διαγραφής δεν εμφανίζεται ... Το κουμπί διαγραφής δεν εμφανίζεται πάντα. Στην πραγματικότητα, στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iTunes, δεν θα το δείτε να εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού στην πάνω δεξιά γωνία. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μπορείτε να αποκρύψετε την εφαρμογή από τη λίστα! Ενώ το κουμπί δεν θα εμφανιστεί, ο κέρσορας του ποντικιού θα αλλάξει από ένα βέλος σε ένα χέρι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα κουμπί κάτω από το δρομέα - είναι ακριβώς κρυμμένο. Εάν κάνετε αριστερό κλικ ενώ ο δείκτης του ποντικιού είναι ένα χέρι, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας σαν να ήταν ορατό το κουμπί διαγραφής. Η επιβεβαίωση της επιλογής σας θα καταργήσει την εφαρμογή από την λίστα που έχετε αγοράσει.
  2. Θα σας ζητηθεί μόνο να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας στην πρώτη εφαρμογή. Αν κρύβετε πολλές εφαρμογές, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτά τα υπόλοιπα και θα καταργηθούν αμέσως από τη λίστα.

Τι γίνεται με τα βιβλία;

Σε έναν υπολογιστή με Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παρόμοιο τέχνασμα για να αφαιρέσετε τα βιβλία που αγοράσατε στο κατάστημα iBooks. Το μόνο μέρος των οδηγιών που πρέπει να αλλάξετε πηγαίνει στην ενότητα Βιβλία του iTunes αντί του App Store. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τη λίστα αγορών σας και να διαγράψετε τις επιλογές, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από την πάνω αριστερή γωνία. Εάν είστε κάτοχος ενός Mac, οι οδηγίες είναι παρόμοιες, αλλά θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την εφαρμογή iBooks αντί του iTunes.