Τι να κάνετε όταν το iTunes δεν έχει ονόματα CD για τη μουσική σας

Τα MP3 δεν είναι τα μόνα που προστίθενται στο iTunes όταν εισάγετε ένα CD . Παίρνετε επίσης τα ονόματα των τραγουδιών, καλλιτεχνών και άλμπουμ για κάθε MP3. Μερικές φορές, όμως, μπορείτε να ρωτήσετε ένα CD στο iTunes και να διαπιστώσετε ότι πήρατε μόλις το "Track 1" και το "Track 2" σε ένα ανώνυμο άλμπουμ από το δημοφιλές "Unknown Artist" (προτιμώ την πρώιμη δουλειά τους). Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να πάρετε ένα κενό χώρο όπου ο καλλιτέχνης ή το όνομα άλμπουμ θα πρέπει να είναι.

Εάν έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο, μπορείτε να αναρωτηθείτε τι προκαλεί και πώς να το διορθώσετε. Αυτό το άρθρο έχει την απάντηση και στις δύο ερωτήσεις.

Πώς το iTunes αναγνωρίζει τα CD και τα τραγούδια

Όταν αντιγράφετε ένα CD, το iTunes χρησιμοποιεί μια υπηρεσία που ονομάζεται GraceNote (παλαιότερα γνωστή ως CDDB ή Compact Disc Data Base) για να αναγνωρίσει το CD και να προσθέσει τα ονόματα τραγουδιών, καλλιτεχνών και άλμπουμ για κάθε κομμάτι. Το GraceNote είναι μια τεράστια βάση δεδομένων πληροφοριών άλμπουμ που μπορεί να πει ένα CD από το άλλο χρησιμοποιώντας δεδομένα που είναι μοναδικά σε κάθε CD αλλά κρυμμένα από τους χρήστες. Όταν εισάγετε ένα CD στον υπολογιστή σας, το iTunes στέλνει τα δεδομένα για το CD στο GraceNote, το οποίο στη συνέχεια παρέχει τις πληροφορίες για τα τραγούδια σε αυτό το CD στο iTunes.

Γιατί τραγούδια στο iTunes μερικές φορές λείπουν πληροφορίες

Όταν δεν λαμβάνετε ονόματα τραγουδιών ή άλμπουμ στο iTunes , αυτό συμβαίνει επειδή το GraceNote δεν έχει στείλει καμία πληροφορία στο iTunes. Αυτό μπορεί να συμβεί για λίγους λόγους:

Πώς να αποκτήσετε πληροφορίες CD από το GraceNote στο iTunes

Αν δεν έχετε πληροφορίες τραγουδιού, καλλιτέχνη ή άλμπουμ όταν τοποθετείτε ένα CD, μην εισάγετε ακόμα το CD. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Εάν δεν λειτουργεί, επαναφέρετε τη σύνδεση, τοποθετήστε ξανά το CD και δείτε εάν έχετε πληροφορίες τραγουδιού. Αν το κάνετε, προχωρήστε με την αντιγραφή του CD.

Εάν έχετε ήδη εισάγει το CD και δεν διαθέτετε όλες τις πληροφορίες του, μπορείτε να το έχετε ακόμα στη διάθεσή σας από το GraceNote. Να κάνω αυτό:

  1. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο
  2. Απλά κάντε κλικ στα τραγούδια για τα οποία θέλετε να λάβετε πληροφορίες
  3. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Βιβλιοθήκη
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη ονομάτων παρακολούθησης
  6. Το iTunes θα επικοινωνήσει με τη GraceNote. Εάν μπορεί να ταιριάζει με το τραγούδι, προσθέτει αυτόματα οποιαδήποτε πληροφορία έχει. Εάν δεν μπορεί να ταιριάζει σίγουρα με το τραγούδι, ένα αναδυόμενο παράθυρο μπορεί να προσφέρει ένα σύνολο επιλογών. Επιλέξτε το σωστό και κάντε κλικ στο OK .

Εάν το CD εξακολουθεί να βρίσκεται στον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μενού Επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης εισαγωγής CD και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη ονομάτων παρακολούθησης .

Πώς να προσθέσετε τις δικές σας πληροφορίες CD στο iTunes

Εάν το CD δεν περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων GraceNote, θα χρειαστεί να προσθέσετε τις πληροφορίες στο iTunes με μη αυτόματο τρόπο. Όσο γνωρίζετε αυτές τις λεπτομέρειες, αυτή είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Μάθετε πώς σε αυτό το σεμινάριο σχετικά με την επεξεργασία των πληροφοριών τραγουδιού iTunes .

Πώς να προσθέσετε πληροφορίες CD στο GraceNote

Μπορείτε να βοηθήσετε το GraceNote να βελτιώσει τις πληροφορίες του και να βοηθήσει τους άλλους να αποφύγουν αυτά τα προβλήματα υποβάλλοντας πληροφορίες CD. Εάν έχετε μουσική που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει η GraceNote, μπορείτε να υποβάλετε πληροφορίες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Internet
  2. Τοποθετήστε το CD στον υπολογιστή σας
  3. Εκκινήστε το iTunes
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο CD στην επάνω αριστερή γωνία για να μεταβείτε στην οθόνη εισαγωγής CD
  5. Μην εισάγετε το CD
  6. Επεξεργαστείτε όλες τις πληροφορίες τραγουδιού, καλλιτέχνη και άλμπουμ για το CD που θέλετε να υποβάλετε, ακολουθώντας τα βήματα του άρθρου που είναι συνδεδεμένο με την τελευταία ενότητα
  7. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Επιλογές
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή τίτλων παρακολούθησης CD στο αναπτυσσόμενο μενού
  9. Καταχωρίστε πληροφορίες καλλιτέχνη και άλμπουμ που χρειάζονται ακόμα
  10. Το iTunes στέλνει έπειτα τις πληροφορίες που έχετε προσθέσει για αυτό το τραγούδι στο GraceNote για εγγραφή στη βάση δεδομένων του.