Πώς να υδατογράψετε τις φωτογραφίες σας

Προστατέψτε τις ψηφιακές σας εικόνες με υδατογράφηση των φωτογραφιών σας

Εάν τοποθετείτε φωτογραφίες online και θέλετε να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας σε αυτές τις εικόνες, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τις ψηφιακές φωτογραφίες είναι η υδατογράφηση τους.

Με μια ψηφιακή φωτογραφία, ένα υδατογράφημα είναι ένα ελαφρύ λογότυπο ή λέξεις που υπερτίθενται πάνω από την κορυφή της φωτογραφίας. Η ιδέα της τοποθέτησης υδατογραφήματος στις φωτογραφίες σας είναι να εμποδίσετε άλλους να προσπαθούν να αντιγράψουν και να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία χωρίς άδεια. Πολλοί ιστότοποι χρησιμοποιούν υδατογραφήματα για να δείξουν ότι μια συγκεκριμένη εικόνα προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και ενδέχεται να μην αντιγραφεί και να χρησιμοποιηθεί αλλού χωρίς την άδεια του αρχικού ιστότοπου.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που περιγράφουν πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα υδατογραφήματα. Μετά από όλα, αν χρησιμοποιήσετε ένα υδατογράφημα που είναι πολύ μικρό ή λιγοστό, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να περικόψει ή να επεξεργαστεί το υδατογράφημα και να κλέψει τη φωτογραφία. Και, αν το υδατογράφημα είναι πολύ μεγάλο ή σκοτεινό, θα κυριαρχεί στη φωτογραφία, θέτοντας σε κίνδυνο την εμφάνισή του.

Επιλέγοντας λογισμικό υδατογράφησης

Οι υδατογραφικές φωτογραφίες είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία, εφόσον έχετε το σωστό λογισμικό. Μέσα σε λίγα λεπτά, πιθανότατα μπορείτε να ολοκληρώσετε το υδατογράφημα σε δεκάδες φωτογραφίες σας. Εδώ είναι μερικές επιλογές υδατογράφησης λογισμικού:

Εφαρμογές υδατογραφήματος

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν να διαχειρίζεστε τα υδατογραφήματα σας με ένα smartphone. Εξετάστε αυτές τις επιλογές.

Δημιουργία υδατογραφήματος

Έχετε αρκετές επιλογές για να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό υδατογράφημα με τις φωτογραφίες σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες.

Τοποθετώντας ένα υδατογράφημα στις εικόνες σας

Για να τοποθετήσετε το υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Η κατώτατη γραμμή

Τελικά πρέπει να αποφασίσετε αν η διαδικασία αξίζει τον κόπο και το χρόνο σας. Πολύ λίγοι φωτογράφοι πρέπει να τοποθετήσουν ένα υδατογράφημα σε κάθε φωτογραφία που μεταφορτώνουν σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Εάν είναι ένα γρήγορο στιγμιότυπο της οικογένειάς σας ή μια φωτογραφία από πρόσφατες διακοπές, οι πιθανότητες είναι αρκετά υψηλές ώστε κανείς να μην θέλει να κλέψει τη φωτογραφία για χρήση αλλού. Αλλά αν έχετε πάρει το χρόνο να δημιουργήσει μια φωτογραφία high-end, επενδύοντας λίγο περισσότερο χρόνο στην εισαγωγή ενός υδατογραφήματος μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.