Ανασκόπηση: Οι φακοί στιγμής

Στιγμιότυπα λήψης: κινητή φωτογραφία

Η κινητή φωτογραφία έχει απογειωθεί λόγω της δυνατότητάς της να είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή. Ο Chase Jarvis ήταν αυτός που το είπε πιο σύντομα: "Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που είναι μαζί σου".

Με αυτό είπε, είναι επίσης επειδή είστε σε θέση να συλλάβει στιγμές του χρόνου, ανά πάσα στιγμή που θα επιλέξετε. Δεν παίζεις πάντα μαζί σου τη μεγάλη σου φωτογραφική μηχανή. Όντως, κάποιοι από εμάς δεν κατέχουν ούτε μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή και η έξυπνη τηλεφωνική κάμερα στην τσέπη σας έχει αυτή που λειτουργεί τέλεια για τον τρόπο ζωής σας.

Η κινητή φωτογραφία έχει ανθίσει πολλά δημιουργικά, τα οποία έχουν συγκεντρώσει ένα μεγάλο κοινό. Αυτό είναι αρκετό κίνητρο για να συνεχίσουμε να ασκούμε τα επιμέρους όριά μας και να προσπαθούμε για καλύτερες φωτογραφίες. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε αξεσουάρ που θα μας βοηθήσουν.

Είχα την ευκαιρία να παίξω με αρκετούς φακούς για να τοποθετήσω το iPhone μου. Πρέπει να πω ότι οι φακοί Moment είναι το αγαπημένο μου.

Οι φακοί στιγμής (60mm τηλε / 18mm πλάτος) είναι όμορφα κατασκευασμένοι φακοί. Είναι ανθεκτικά αλλά αρκετά μικρά για να χωρέσουν στην τσέπη σας. Τους κρατάνε άνετα στην τσάντα φωτογραφικής μηχανής Tenba μαζί με τους άλλους μεγάλους φακούς κάμερας μου. Έχουν κερδίσει αυτό το μεγάλο σεβασμό για μένα.

Τιμή: 99,99 δολάρια ανά φακό

Από το κουτί

Αμέσως η συσκευασία έθεσε ένα μέρος από πολλά άλλα αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων. Κάθε κουτί περιέχει έναν πολύ γνωστό κινητό φωτογράφο. Ήμουν τυχερός να γνωρίζω τον φωτογράφο που παρουσιάζεται στο κουτί μου. Ο Dan Cole είναι ένας καταπληκτικός φωτογράφος και ήταν πολύ ωραίο να δούμε τη δουλειά του μόλις άνοιξα το κουτί.Κατάλληλα, η συσκευασία είναι όμορφη και η προσθήκη μιας δημιουργικής βιτρίνας προσθέτει μεγάλη έκκληση.

"Πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος με όμορφη φωτογραφία" είναι ανάγλυφο στην κορυφή του κουτιού. Στο εσωτερικό, "Long Live the Picture Taker". Στο εσωτερικό είναι αυτοί οι όμορφοι φακοί. Αυτοί οι φακοί είναι πραγματικά οπτικά ελκυστικοί. Σας δίνουν μια μικρή ιδιοκτησία της δουλειάς σας. Η ποιότητα κατασκευής είναι παράλογη. Επικεντρώθηκαν πραγματικά στη χειροτεχνία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Η σύζυγός μου (που δεν είναι πραγματικά σε τίποτα σχετική με τη κινητή φωτογραφία) έφτασε ακόμα και ανέφερε τη διαφορά και ήθελε να δει τι θα μπορούσε να παράγει η Στιγμή.

Για να συνδέσετε τους φακούς στο πίσω μέρος του τηλεφώνου μου, ήρθε μια πλάκα συναρμολόγησης και μια πρόσθετη κολλητική ταινία.

Για να διατηρηθούν άνετοι οι φακοί, συμπεριελάμβαναν επίσης ένα κορδόνι περίσφιξης, τσάντα μικροϊνών για κάθε οπτικό στοιχείο.

Έξοδος για περιστροφή

Είμαι φωτογράφος δρόμου. Μου αρέσει να συλλάβω τους ανθρώπους καθώς ζουν. Περιστασιακά θα ζητήσω έναν ξένο για ένα πορτρέτο. Πώς θα λειτουργούσαν αυτοί οι φακοί για μένα και το είδος της φωτογραφίας μου;

Μεταξύ των δύο φακών, σκέφτηκα ότι θα προτιμούσα τα 18 χιλιοστά περισσότερο. Στο Fuji XE-2 μου, χρησιμοποιώ κυρίως 23 χιλιοστά για την ευρεία γωνία του. Βρήκα ότι τα 18 χιλιοστά μου έδωσαν το ίδιο αποτέλεσμα με τα πλάνα μου στο iPhone.

Προφανώς μου έδωσε ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Μπορώ να δω πώς οι φωτογράφοι τοπίου θα αγαπούσαν απολύτως αυτό το κομμάτι γυαλιού. Ήταν απότομη και ξεκάθαρη. Ήμουν πραγματικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Όταν πήρα τα 60 χιλιοστά έξω και τοποθετημένα, ήμουν πραγματικά έκπληκτος από την ποιότητα ζουμ. Ο Kudos στον Marc Barros και η ομάδα Moment. Απλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για έναν τηλεθεατή για ένα έξυπνο τηλέφωνο. Με πείραξε τελείως και πάλι ήταν απότομη και ξεκάθαρη. Έχω χτυπήσει κάποια πραγματικά ωραία πορτρέτα δρόμου με τα 60.

Και πάλι περισσότερους λόγους για τους οποίους αυτοί οι φακοί βρίσκονται στην τσάντα φωτογραφικής μηχανής μου.

Πρώτα μερικές φορές με τους φακούς αυτούς, ανησυχούσα ότι θα έπεφτε από το βουνό ή θα μπήκα στην τσέπη μου. Δεν το βρήκα καθόλου. Παρόλο που το είχα μόνο για μερικές εβδομάδες, εμπιστεύομαι γρήγορα ότι θα διαρκέσει μέσα από τους χειρισμούς με τα χέρια μου.

Τι αγαπώ

  1. Αυτοί είναι όμορφα κατασκευασμένο φακό. Μικρή και ανθεκτική με μεγάλη οπτική.
  2. Έχουν μια βαριά αίσθηση σε τους, αλλά όχι με κακό τρόπο. Αντισταθμίζει καλά στο iPhone μου.
  3. Αυτοί οι φακοί δεν περιορίζονται σε μια μάρκα συσκευής. Διατίθενται για όλα τα iPhones, το Samsung Galaxy S4 / S5 και το Nexus 5.
  4. Το branding, το όραμα και η αποστολή του Marc και της ομάδας είναι εκπληκτικά. Πραγματικά, εστιάζουν στη δημιουργία ενός προϊόντος που θα έχει σοβαρούς κινητούς φωτογράφους προσθέτοντας φακούς στιγμής στις τσάντες φωτογραφικής μηχανής τους.
  5. Αγαπώ πραγματικά ότι η ομάδα της Moment επικεντρώνεται στην προβολή κινητών φωτογράφων. Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι πραγματικά εμπνευσμένες. Ελέγξτε #makemoments για τη συλλογή της κοινότητας.

Αυτό που ήθελα να δω τώρα

  1. Θα ήθελα να δω τους φακούς mount για αυτούς τους φακούς στα έξυπνα τηλέφωνα μας γίνονται πιο αξιόπιστοι. Ένιωσα ότι η κατασκευή των φακών είναι τόσο φοβερή, ότι ένα mount που οι κινητοί φωτογράφοι μπορούν να εμπιστευτούν περισσότερο θα ολοκληρώσει τη συμφωνία.
  2. Θα ήθελα να δω (μιλώντας για το βουνό και πάλι) τη δυνατότητα να συνδέσετε τους φακούς χωρίς να χρειαστεί να απογειώσω την φοβερή θήκη μου. Παρόλο που υπάρχει πλήρης κατάλογος συμβατότητας των υποθέσεων, θα προτιμούσα να μην αγοράσω άλλη υπόθεση.

Word Up! Τελικό Λόγο μου

Λέει πολλά που έχω τους φακούς στιγμής μου στη μεγάλη τσάντα κάμερας μου. Αυτοί οι φακοί κάθονται με κάποιο ακριβό γυαλί και τους αντιμετωπίζω όπως ακριβώς και τα άλλα κομμάτια του γυαλιού - με χαρά κάθε φορά που τα βάζω στις φωτεινές συσκευές ζωγραφικής μου. Δεν ήξερα πραγματικά αν πηγαίνει στην "αγάπη" μου ή στη "μου αρέσει να βλέπω" στη στήλη, αλλά θα ήταν συνετό να πω ότι αυτοί οι φακοί είναι στην ακριβότερη πλευρά της κινητής φωτογραφίας. Θα ήθελα να συστήσω ότι αν είστε σοβαροί σχετικά με τη κινητή φωτογραφία όπως είμαι έπειτα έχοντας και τους δύο φακούς στιγμής είναι απαραίτητη.

Μου αρέσει το πώς αισθάνονται οι φακοί στο χέρι μου καθώς και στο έξυπνο τηλέφωνό μου. Λατρεύω ότι μπορώ να εμπιστευτώ τις φωτογραφίες που παίρνω μέσω των φακών. Λατρεύω ότι μπορώ να συνεχίσω να λέω τις ιστορίες μου χωρίς να ανησυχώ για την ποιότητα των εικόνων.

Αυτοί οι φακοί μου βοηθούν να πω την ιστορία μου.