Το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows Phone 8

Ορισμός:

Το Windows Phone 8 είναι το κινητό λειτουργικό σύστημα δεύτερης γενιάς της πλατφόρμας Windows Phone της Microsoft. Παρουσιάστηκε στους χρήστες στις 29 Οκτωβρίου 2012, αυτό το λειτουργικό σύστημα μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του, το Windows Phone 7, ενώ παράλληλα φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις σε σχέση με το τελευταίο.

Το Windows Phone 8 αντικατέστησε την αρχιτεκτονική που βασίζεται στα Windows CE με μια νέα, βασισμένη στον πυρήνα των Windows NT , επιτρέποντας έτσι στους προγραμματιστές εφαρμογών να μεταφέρουν εφαρμογές μεταξύ της επιφάνειας εργασίας και των κινητών πλατφορμών. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα επιτρέπει επίσης συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες. φέρνει επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων. ένα νέο και πολύ βελτιωμένο προσαρμόσιμο περιβάλλον χρήστη και Αρχική οθόνη. Πορτοφόλι και κοντινή επικοινωνία πεδίου. αβίαστο πολλαπλών εργασιών. υποστήριξη καρτών microSD. απρόσκοπτη ενσωμάτωση εφαρμογών VoIP και πολλά άλλα.

Η πλατφόρμα WP8 στοχεύει στην εξεύρεση καλύτερης επιχειρηματικής υποστήριξης, επιτρέποντας στα επιχειρηματικά ιδρύματα να δημιουργήσουν μια ιδιωτική αγορά για τη διανομή εφαρμογών αποκλειστικά στους υπαλλήλους τους. Επιπλέον, αυτό το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει επίσης μελλοντικές ενημερώσεις over-the-air.

Για προγραμματιστές εφαρμογών

Η συσκευασία σε πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, η μία περιοχή στην οποία η Microsoft χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το χρονικό σημείο είναι να προσφέρει πολλές περισσότερες εφαρμογές στον χρήστη. Ήδη αρχίζει να προσθέτει σε μερικές δημοφιλείς εφαρμογές από άλλα λειτουργικά συστήματα, η εταιρεία έχει ακόμα πολύ δρόμο να προχωρήσει προτού να προσφέρει σοβαρό ανταγωνισμό στους σημερινούς ηγέτες της αγοράς, το Android και το iOS.

Ακολουθεί μια λίστα με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η κινητή πλατφόρμα στους προγραμματιστές εφαρμογών:

Συσκευές που διαθέτουν WP8

Δύο από τις πιο δημοφιλείς κινητές συσκευές που διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, προς το παρόν, είναι το Nokia Lumia 920 και το HTC 8X . Άλλοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν τη Samsung και την Huawei.

Σχετίζεται με:

Επίσης γνωστό ως: WP8