Βελτιώστε την λήψη Ραδιοφώνου σας

Ερώτηση: Πώς μπορώ να βελτιώσω τη ραδιοφωνική λήψη;

Το ραδιόφωνο μου ακούγεται καλά όταν ακούω CD, οπότε δεν θέλω πραγματικά να αγοράσω ένα νέο ραδιόφωνο ή ηχεία ή οτιδήποτε άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που προσπαθώ να ακούσω έναν ραδιοφωνικό σταθμό, δεν ακούγεται καλός. Είναι σουτζούρες και crackles και μερικές φορές δεν μπορείτε να ακούσετε τίποτα καθόλου. Υποθέτω ότι είναι απλά κακή υποδοχή, γι 'αυτό αναρωτιέμαι πώς μπορώ να βελτιώσω αυτό.

Απάντηση:

Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν κακή ραδιοφωνική λήψη , και από αυτά τα τρία πράγματα, υπάρχει μόνο ένα που πραγματικά μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε. Το μεγάλο πρόβλημα με την ακρόαση του ραδιοφώνου στο αυτοκίνητό σας είναι ότι η αδύναμη ισχύς του σήματος και τόσο τα φυσικά όσο και τα τεχνητά εμπόδια αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες περιπτώσεις κακής λήψης και αν κάποιο από αυτά είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε προσωπικά, μπορείτε πραγματικά να κάνετε συντονιστείτε σε διαφορετικό σταθμό (ή να ακούσετε ένα CD , δορυφορικό ραδιόφωνο ή άλλη πηγή ήχου) όταν δεν βρίσκεστε εντός εμβέλειας του σήματος. Το άλλο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει κακή λήψη έχει να κάνει με το υλικό στο τέλος σας, και μπορείτε να κάνετε κάτι γι 'αυτό.

Κεφαλίδα ή Κεραία;

Υπάρχουν δύο σημαντικά μέρη στην εξίσωση όταν πρόκειται να ακούσετε το ραδιόφωνο. Στο ένα άκρο έχετε έναν πομπό και μια κεραία, και στο άλλο άκρο, έχετε δέκτη (ή δέκτη) και κεραία αυτοκινήτου . Έτσι, όταν αρχίζετε να αναζητάτε τρόπους βελτίωσης της ραδιοφωνικής λήψης στο αυτοκίνητό σας, θα κοιτάξετε την κεραία και τη μονάδα κεφαλής ή το "ραδιόφωνο αυτοκινήτου", το οποίο είναι το στοιχείο που περιλαμβάνει τον ραδιοφωνικό δέκτη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ζητήματα ραδιοφωνικής λήψης οφείλονται είτε σε εξωτερικούς παράγοντες που δεν μπορείτε να ελέγξετε (όπως ένα αδύναμο ή παρεμποδισμένο σήμα), είτε σε προβλήματα κεραίας που μπορείτε να διορθώσετε. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το πρόβλημα βρίσκεται στην κύρια μονάδα. Ακόμα κι αν λειτουργεί ωραία ως συσκευή αναπαραγωγής CD, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τον δέκτη που εμποδίζει την σωστή λειτουργία του.

Ελέγξτε την κεραία σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να βελτιώσετε τη ραδιοφωνική σας λήψη είναι να ελέγξετε την κεραία. Εάν η κεραία είναι χαλαρή, τότε θα πρέπει να την σφίξετε. Εάν εμφανίζεται σκουριασμένο ή διαβρωμένο όπου το μαστίγιο συνδέεται με την πλάκα βάσης ή το κύριο συγκρότημα κεραίας, τότε πιθανότατα θα πρέπει να το αντικαταστήσετε. Φυσικά, μια ηλεκτρική κεραία που έχει κολλήσει στην κάτω θέση (ή μια χειροκίνητη κεραία που εισήχθη χωρίς να γνωρίζετε) συνήθως δεν θα πάρει την καλύτερη λήψη.

Εάν εντοπίσετε τυχόν προβλήματα με την κεραία σας, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να τα διορθώνετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υποδοχής σας, δεδομένου ότι μια χαλαρή, σκουριασμένη ή συστομένη κεραία απλά δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Ελέγξτε το καλώδιο κεραίας και την κεραία

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα κεραίας ή διορθώσετε τα προβλήματα και εξακολουθείτε να έχετε κακή λήψη, τότε ενδέχεται να έχετε πρόβλημα με την κεραία. Ωστόσο, προτού αφαιρέσετε τη μονάδα κεφαλής, ίσως θέλετε να ελέγξετε το καλώδιο της κεραίας. Αν το καλώδιο που συνδέει την κεραία με τη μονάδα κεφαλής είναι χαλαρό, αυτό θα προκαλέσει επίσης προβλήματα λήψης.

Ενίσχυση αδύναμων ραδιοφωνικών σημάτων

Αν δεν υπάρχει τίποτα κακό με την κεραία σας ή με την κύρια μονάδα σας, τότε μάλλον απλά ασχολείστε με ένα αδύναμο σήμα, αλλά ίσως έχετε επίσης πρόβλημα με εμπόδια. Δεδομένου ότι το ραδιόφωνο FM είναι μια υπηρεσία τύπου οπτικής επαφής, τα ψηλά κτίρια και οι λόφοι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λήψη, εμποδίζοντας, αντανακλώντας και διασκορπίζοντας το σήμα. Αυτό συχνά θα έχει ως αποτέλεσμα ένα είδος κυματοειδούς φαινομένου που είναι γνωστό ως "περίφραξη από πικάντ" ή πολλαπλής λήψης.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε ζητήματα πολλαπλής λήψης, αλλά μπορείτε μερικές φορές να κάνετε ένα αδύναμο σήμα εγκαθιστώντας ένα ενισχυτή ραδιοσυχνοτήτων αυτοκινήτου . Αυτοί οι ενισχυτές είναι μονάδες που εγκαθίστανται μεταξύ της κεραίας και της κεφαλής στο αυτοκίνητό σας και αυξάνουν αποτελεσματικά το κέρδος των αδύναμων ραδιοσήμων. Δεν μπορείτε να ενισχύσετε αυτό που δεν υπάρχει, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένας ασθενής ραδιοφωνικός σταθμός έρχεται δυνατός και καθαρός αφού εγκαταστήσετε ένα ενισχυτή.