Συμβατά μέσα και κάρτες μνήμης PS Vita

Ποιες μορφές μπορεί να χειριστεί το PlayStation Vita;

Το PS Vita μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα: να παίξει παιχνίδια, να προβάλει φωτογραφίες και να παίξει βίντεο και μουσική. Για να γίνει αυτό, υποστηρίζει μια ποικιλία συμβατών μέσων και μορφών αρχείων.

Αφαιρούμενα μέσα

Γνωρίζουμε ότι η Sony είναι οπαδός ιδιόκτητων μορφών για αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης στις συσκευές της και το PS Vita δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν χρειάζεται ένας, αλλά δύο διαφορετικοί τύποι καρτών PS-Vita.

Κάρτα μνήμης PS Vita: Όταν το PSP χρησιμοποίησε τις μορφές Memory Stick Duo και Pro Duo της Sony για αποθήκευση, το PS Vita χρησιμοποιεί μια νέα κάρτα μνήμης PS Vita. Πιθανώς, η εισαγωγή μιας εντελώς νέας μορφής είναι ένα τέχνασμα σε μια σειρά αλλαγών που αποσκοπούν στη μείωση της πειρατείας. Τα μνήμη μνήμης, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο PSP, δεν λειτουργούν με το PS Vita ούτε άλλες κοινές μορφές, όπως το micro memory stick που χρησιμοποιείται στις κάρτες PSPgo ή SD. Επίσης, οι κάρτες μνήμης συνδέονται με το λογαριασμό PlayStation Network ενός χρήστη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε συστήματα PS Vita που συνδέονται με αυτόν το λογαριασμό.

Κάρτα παιχνιδιών PS Vita: Αντί τα παιχνίδια παιχνιδιών UMD του PSP, τα οποία δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε PS Vita , αν και τα παιχνίδια PSP που έχουν ληφθεί, τα παιχνίδια PS Vita έρχονται σε κάρτες παιχνιδιών PS Vita. Αυτά είναι κασέτες και όχι οπτικοί δίσκοι. Ορισμένα παιχνίδια αποθηκεύουν τα αποθηκευμένα δεδομένα τους και λαμβάνουν πρόσθετο περιεχόμενο ακριβώς στις κάρτες παιχνιδιών PS Vita, ενώ άλλα παιχνίδια απαιτούν κάρτα μνήμης PS Vita για αποθηκευμένα δεδομένα. Για τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν την κάρτα παιχνιδιού, τα αποθηκευμένα δεδομένα δεν μπορούν να αντιγραφούν ή να υποστηρίζονται εξωτερικά.

SIM Card: Οι μονάδες PS Vita με κυψελοειδή συνδεσιμότητα απαιτούν κάρτα sim από πάροχο υπηρεσιών για τη χρήση της υπηρεσίας. Αυτό είναι το ίδιο είδος κάρτας SIM όπως χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα.

Τύποι αρχείων

Το PS Vita, ενώ είναι πρωτίστως φορητός υπολογιστής παιχνιδιών, είναι επίσης μια πλήρως εξοπλισμένη συσκευή πολυμέσων, ικανή να προβάλλει εικόνες και να αναπαράγει αρχεία μουσικής και βίντεο. Υποστηρίζει τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων, αλλά δεν μπορεί να παίξει τα πάντα - για παράδειγμα, αρχεία ήχου μη αυτόματης αναπαραγωγής της Apple. Ακολουθούν οι τύποι αρχείων που μπορούν να αναπαραχθούν απευθείας από το κουτί.

Μορφές εικόνας

Είναι ωραίο να δούμε tiff υποστήριξη στο PS Vita. Δεν έχουν όλες οι φορητές συσκευές, πράγμα που σημαίνει συχνά μετατροπή εικόνων υψηλότερης ποιότητας σε αρχεία jpeg με απώλειες για να τα δείτε. Φυσικά, τα tiffs είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα αρχεία από τα συμπιεσμένα , έτσι καλύτερη ποιότητα έρχεται σε βάρος της αποθήκευσης λιγότερων εικόνων. Διαφορετικά, όλες οι σημαντικές μορφές είναι εδώ, διασφαλίζοντας ότι θα πρέπει να μπορείτε να εξετάσετε σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα.

Μορφές μουσικής

Αν κατεβάσετε πολλή μουσική από το Apple Store στο iTunes στο Mac σας σε μορφή AAC , δεν θα μπορείτε να ακούσετε τη μουσική αυτή στο PS Vita σας, αλλά εάν χρησιμοποιείτε Mac, δεν θα μπορείτε να ακούσετε χρησιμοποιήστε το λογισμικό Assistant Manager του PS Vita. Αυτό είναι ένα κομμάτι μιας περίεργης παράλειψης δεδομένου ότι οι AAC μπορούν να αναπαραχθούν στο PSP . Δεν υπάρχει επίσης υποστήριξη για τα αρχεία AIFF, αλλά δεδομένου ότι πρόκειται κυρίως για μορφή εγγραφής σε CD και όχι για φορητή ακρόαση, αυτό δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Εκτός από αυτά τα δύο, υποστηρίζονται οι πιο δημοφιλείς μορφές ήχου.

Μορφή βίντεο

Ναι, υποστηρίζεται μία ολόκληρη μορφή βίντεο. Σίγουρα, είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά ακόμα. Ίσως η Sony θα προσθέσει υποστήριξη για άλλους τύπους αρχείων σε μελλοντικές ενημερώσεις υλικολογισμικού.