Πριν αγοράσετε έναν ευρυζωνικό δρομολογητή στο σπίτι

Οι ευρυζωνικοί δρομολογητές είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό πολλών οικιακών δικτύων. Αυτοί οι δρομολογητές υποστηρίζουν την κοινή χρήση των περισσότερων ειδών συνδέσεων στο Διαδίκτυο. Περιλαμβάνουν επίσης διάφορα χαρακτηριστικά ασφάλειας δικτύου, όπως δυνατότητα τείχους προστασίας . Μπορούν να μοιάζουν με εμπορεύματα, αλλά μην πιάνετε τυφλά την πρώτη που βλέπετε. οι πιο καυτές δρομολογητές πώλησης δεν είναι απαραίτητα τα καλύτερα προϊόντα ή τα σωστά για εσάς. Ακολουθούν ορισμένα σημεία που πρέπει να εξετάσετε πριν κάνετε την αγορά σας.

Ενσύρματο ή ασύρματο

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές ευρυζωνικών δρομολογητών προσφέρουν τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα προϊόντα Ethernet . Οι διαφορές τιμών μεταξύ των δύο έχουν συρρικνωθεί σημαντικά το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, για να πάτε ασύρματα, κάθε οικιακός υπολογιστής απαιτεί ειδικούς προσαρμογείς δικτύου που δεν είναι φθηνοί. Αν πάτε ασύρματα, λάβετε υπόψη ότι το δημοφιλές πρότυπο 802.11b ασύρματου Ethernet καταργείται σταδιακά υπέρ του 802.11g.

Διαμόρφωση θύρας

Οι ενσύρματοι ευρυζωνικοί δρομολογητές σε επίπεδο εισόδου διαθέτουν τέσσερις θύρες για τη σύνδεση τεσσάρων οικιακών υπολογιστών. Τέσσερις θύρες ενδέχεται να μην επαρκούν για την υποστήριξη μεγαλύτερων οικογενειών ή γειτονιών όπως " LAN parties". Τα μοντέλα πέντε θυρών προσθέτουν μια πρόσθετη θύρα ανερχόμενης ζεύξης που σας επιτρέπει να επεκτείνετε αργότερα το δίκτυό σας και να υποστηρίξετε έναν ενσύρματο και ασύρματο υπολογιστή. Οι οκτώ θύρες δρομολογητές είναι καλύτεροι εάν χρειάζεστε επιπλέον χωρητικότητα τώρα.

& # 34; Killer & # 34; Μάρκες ευρυζωνικών δρομολογητών

Οι πολλές μάρκες ευρυζωνικών δρομολογητών ποικίλλουν σημαντικά στην τιμολόγηση τους, τη φήμη για την ποιότητα κατασκευής, τους όρους εγγύησης, την τεχνική υποστήριξη και την αισθητική "εμφάνιση και αίσθηση". Δεν υπάρχει κανένας "μάρκα δολοφόνων" για τους ευρυζωνικούς δρομολογητές στο σπίτι. Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, επηρεάζει τις απόψεις φίλων και συναδέλφων που κατέχουν ήδη ευρυζωνικό δρομολογητή. Προσοχή στις ψευδείς αξιώσεις από τους ξένους στο Διαδίκτυο.