Γραμματοσειρές που θα χρησιμοποιηθούν για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Γοτθική, Κελτική και Γραμματοσειρές από την εποχή του Καρλομάγνου

Ο Άγιος Πατρίκ χρονολογείται στην Ιρλανδία γύρω στο έτος 430. Η συγγραφή της ημέρας του ήταν πρωτίστως σε ένα απλό σενάριο, το οποίο είναι μια κεφαλαία γραμματοσειρά που προέρχεται από μια ρωμαϊκή γραφή. Μπορείτε να πάρετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση και αίσθηση για τα έργα του Ημέρα του Αγίου Πατρικίου χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία γραμματοσειρών που είναι συγκεντρωμένες μαζί ως "Κελτική", αυτές οι γραμματοσειρές μπορούν να κυμαίνονται από μεσαιωνικό και γοτθικό έως γαελικό και Carolingian.

Οι γραμματοσειρές που ονομάζονται "ιρλανδικά", "γαελικά" ή "κελτικά", μπορεί να μην είναι ιστορικά ακριβή μέχρι την εποχή του Αγίου Πατρικίου, αλλά μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε το θέμα. Η κελτική γραμματοσειρά είναι μια ευρεία κατηγορία για οποιοδήποτε στυλ γραμματοσειράς που σχετίζεται με τη γραφή των Κελτών και της Ιρλανδίας.

Μερικές κελτικές γραμματοσειρές είναι καλλιγραφικές ή απλές γραμματοσειρές sans serif που είναι διακοσμημένες με κελτικούς κόμβους ή άλλα σύμβολα της Ιρλανδίας. Τα σύμβολα Dingbat με κελτικό ή ιρλανδικό θέμα περιλαμβάνονται συχνά σε αυτήν την κατηγορία.

Βιβλιοθήκες γραμματοσειρών

Υπάρχουν ορισμένες δωρεάν βιβλιοθήκες γραμματοσειρών με στυλ Celtic:

Μπορείτε να αγοράσετε μια μεγάλη ποικιλία γραμματοσειρών τύπου Celtic από τις γραμματοσειρές My Fonts, Linotype και Fonts.com. Να είστε βέβαιος να ελέγξετε έξω τις επιλογές blackletter επίσης.

Επανεξέταση των γραμματοσειρών τύπου Celtic

Είτε σχεδιάζετε για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είτε απλά θέλετε να δώσετε στο κείμενό σας μια ιρλανδική αίσθηση, μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους γραμματοσειρών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε - μοναχικός, νησιωτικός, Carolignian, blackletter και γαελικός.

01 από 05

Αποκλειστικές και μισοτυπικές γραμματοσειρές

Ορισμένες από τις διαφορετικές αναζητήσεις των Uncial γραμματοσειρών για έργα του Αγίου Πατρικίου. Η προσφορά είναι στο JGJ Uncial. Το "Go Green" χρησιμοποιεί Aneirin. © J. Bear

Με βάση τις μορφές γραφής που τέθηκαν σε χρήση γύρω στο 3ο αιώνα, το uncial είναι ένα ύφος κεφαλαίων ή "όλων των κεφαλαίων". Τα γράμματα είναι μη συνδεδεμένα, στρογγυλεμένα, με κυρτωμένα εγκεφαλικά επεισόδια.

Αποκλειστικές και ημι-ασυνήθιστες γραφές αναπτύχθηκαν γύρω από την ίδια στιγμή και μοιάζουν παρόμοια. Τα μεταγενέστερα στυλ είχαν περισσότερες ανθισμένες και διακοσμητικές επιστολές. Διαφορετικά στυλ ατομικής γραφής που αναπτύχθηκε σε διάφορες περιοχές. Δεν είναι όλοι οι πολίτες της Ιρλανδίας. Ορισμένες γραμματοσειρές δεν εμφανίζονται πολύ διαφορετικές από άλλες.

Δωρεάν γραμματοσειρές Uncial

Λίγες δωρεάν γραμματοσειρές κοινής χρήσης είναι διαθέσιμες. JGJ Uncial από τον Jeffrey Glen Jackson. Στο σύνολο γραμματοσειρών, τα κεφαλαία γράμματα είναι μια μεγαλύτερη μορφή των πεζών γραμμάτων και περιλαμβάνουν ορισμένα σημεία στίξης.

Το Aneirin, που παρέχεται από το Ace Free Fonts, έχει πανομοιότυπα γράμματα κεφαλαίων και πεζών και περιλαμβάνει αριθμούς.

Uncial Fonts to Buy

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες γραμματοσειρών, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα, Linotype, χαρακτηρίζει Omnia Roman από τον K. Hoefer. Αυτή η γραμματοσειρά όλων των κεφαλαίων προσφέρει μερικές εναλλακτικές μορφές επιστολών.

02 του 05

Insular Script Fonts

Οι γραμματοσειρές στο ύφος του Insular script έχουν στενούς δεσμούς με την Ιρλανδία. Το μεγάλο αρχικό M είναι στο Rane Insular. Το υπόλοιπο κείμενο είναι Kells SD. © J. Bear

Το νησιωτικό script είναι μεσαιωνικό σενάριο που εξαπλώνεται από την Ιρλανδία στην Ευρώπη. Το νησιωτικό αναπτύχθηκε από μισοκοινωνικά σενάρια. Το νησιωτικό σενάριο έχει σφηνοειδείς "ανερχόμενους", οι οποίοι είναι τα γράμματα που συντάσσονται πέρα ​​από το σώμα ενός γράμματος, όπως ο κορυφαίος στύλος ενός "d" ή "t".

Αυτές οι γραμματοσειρές μπορεί να έχουν "i" και "j" χωρίς κουκίδες και συχνά (αλλά όχι πάντα).

Δωρεάν νησιώτικες γραμματοσειρές

Υπάρχουν λίγες δωρεάν νησιωτικές γραμματοσειρές. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Kells SD από τον Steve Deffeyes, το οποίο βασίζεται στα γράμματα από το βιβλίο του Βιβλίου του Kells που χρονολογείται από το 384 μ.Χ. Η γραμματοσειρά έχει πανομοιότυπα κεφαλαία και μικρά γράμματα, συμπεριλαμβανομένων των νησιωτικών "G" και "g", dotless "i" και "j , "αριθμούς, σημεία στίξης, σύμβολα και χαρακτήρες με τονισμένο χαρακτήρα.

Το Rane Insular από τον Rane Knudsen βασίζεται στο χειρόγραφο του Knudsen σε συνδυασμό με ένα ιρλανδικό νησιωτικό σενάριο. Το σύνολο γραμματοσειρών περιλαμβάνει κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και ορισμένα σημεία στίξης.

Νησιώτικες γραμματοσειρές για αγορά

Από τις γραμματοσειρές μου, μπορείτε να αγοράσετε το 799 Insular από τον Gilles Le Corre. Αυτό το σετ γραμματοσειρών εμπνέεται από τη λατινική γραφή των κελτικών μοναστηριών της Ιρλανδίας. Αυτή η ελαφρώς ακανόνιστη γραμματοσειρά περιλαμβάνει κεφαλαία και μικρά γράμματα με τους νησιώδεις χαρακτήρες "G", τους άπειρους χαρακτήρες "i", τους αριθμούς και τη στίξη.

03 του 05

Καρολίνια Γραμματοσειρές

Πιο στενά συνδεδεμένη με τον Καρλομάγνο από την Ιρλανδία, αυτό εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στυλ για τα έργα του Αγίου Πατρικίου. Το παράδειγμα εδώ βρίσκεται στο Carolingia. © J. Bear

Ο Carolingian (από τη βασιλεία του Καρλομάγνου) είναι ένα στυλ γραφής που ξεκίνησε στην ηπειρωτική Ευρώπη και έφτασε στην Ιρλανδία και την Αγγλία. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τα τέλη του 11ου αιώνα. Ένα σενάριο της Καρολίνγκς έχει στρογγυλεμένες επιστολές ομοιόμορφου μεγέθους. Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά είναι πιο ευανάγνωστο.

Δωρεάν Καρολίνια Γραμματοσειρές

Υπάρχουν δύο δωρεάν γραμματοσειρές τύπου Carolingian που διατίθενται μέσω του dafont.com. Carolingia από τον William Boyd, με κεφαλαία και πεζά, αριθμούς και σημεία στίξης, και το St Charles από το Omega Font Labs. Ο St. Charles είναι μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από το σενάριο της Carolingian με υπερβολικά μακρά εγκεφαλικά επεισόδια, πανομοιότυπα με κεφαλαία και πεζά γράμματα (εκτός από το μέγεθος), αριθμούς, μερικές στίχους, και έρχεται σε έξι στυλ συμπεριλαμβανομένου ενός περιγράμματος και τολμηρών.

Carolingian γραμματοσειρές για να αγοράσει

Για μια πιο σύγχρονη λήψη του σεναρίου Carolingian, μπορείτε να αγοράσετε Carolina από τον Gottfried Pott από τις γραμματοσειρές My Fonts.

04 του 05

Γραμματοσειρές γραμματοσειράς

Όχι όλες οι γραμματοσειρές του Blackletter λειτουργούν καλά για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, αλλά μερικοί κάνουν. Εμφανίζεται εδώ: Ελάχιστο περίγραμμα (T) και Ελάχιστο. © J. Bear

Επίσης γνωστό ως Γοτθικό σενάριο, Παλαιά Αγγλικά ή Υφαντική, το Blackletter είναι ένα στυλ γραμματοσειράς που βασίζεται σε γραπτά γράμματα από τον 12ο έως τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τα πιο στρογγυλεμένα γράμματα των γραμματίων Uncial και Carolingian, το blackletter έχει αιχμηρά, ίσια, μερικές φορές λοξά εγκεφαλικά επεισόδια. Ορισμένα στυλ μαύρου τύπου έχουν ισχυρή σχέση με τη γερμανική γλώσσα. Σήμερα το blackletter χρησιμοποιείται για να προκαλέσει μια παλιομοδίτικη αίσθηση χειρογράφων.

Δωρεάν Γραμματοσειρές Blackletter

Οι δωρεάν γραμματοσειρές γραμματοσειράς περιλαμβάνουν το Cloister Black από τον Dieter Steffmann, το οποίο φέρει κεφαλαία γράμματα, αριθμούς, σημεία στίξης, σύμβολα και χαρακτήρες με έμφαση. Το ελάχιστο από τον Paul Lloyd προσφέρει τακτικές και περιγραφικές εκδόσεις, κεφαλαία και πεζά, αριθμούς και κάποια σημεία στίξης.

Γραμματοσειρές Blackletter για αγορά

Το Blackmoor από τον David Quay διατίθεται από την Identifont. Έχει ένα ελαφρώς προβληματικό παλαιό αγγλικό μεσαιωνικό τυπογραφικό.

05 του 05

Gaelic Fonts

Το Gaelic είναι ιρλανδικό, μια καταλληλότερη επιλογή για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Το κελτικό κείμενο είναι στη γραμματοσειρά Gaeilge ενώ το αγγλικό κείμενο βρίσκεται στη γραμματοσειρά Celtic Gaelige. © J. Bear

Προερχόμενος από τα νησιωτικά σενάρια της Ιρλανδίας, η γαελική ονομάζεται επίσης ιρλανδική. Αναπτύχθηκε ειδικά για τη γραφή της Ιρλανδίας (Gaeilge). Είναι μια δημοφιλής επιλογή για τη χρήση του Αγίου Πατρικίου σε οποιαδήποτε γλώσσα. Δεν είναι όλες οι γραμματοσειρές τύπου Gaelic που περιλαμβάνουν τις γαελικές επιστολές που απαιτούνται για την οικογένεια γλωσσών των Κελτών.

Δωρεάν γραμματοσειρές της Ιρλανδίας

Μπορείς να πάρεις Gaeilge από τον Peter Rempel και την Celtic Gaelige από την Susan K. Zalusky δωρεάν από το dafont.com. Το Gaeilge έχει ανώτερα και πεζά γράμματα, συμπεριλαμβανομένων των άχαρων "i" και διακριτικών νηστικών σχημάτων "G", αριθμών, σημείων στίξης, συμβόλων, τόνων χαρακτήρων και ορισμένων συμφωνιών με την παραπάνω κουκκίδα. Το Celtic Gaelige χαρακτηρίζεται από πανομοιότυπα κεφαλαία και πεζά γράμματα (εκτός από το μέγεθος), συμπεριλαμβανομένων διακριτικών αριθμών "G", σημείων στίξης, συμβόλων, καθώς και τελεία πάνω από το "d" και τελεία πάνω από το "f".

Το Cló Gaelach (Twomey) διατίθεται δωρεάν από τις γραμματοσειρές Eagle. Το σύνολο γραμματοσειρών περιλαμβάνει κυρίως πανομοιότυπα κεφαλαία και πεζά γράμματα (εκτός από το μέγεθος) με νησιωτικό "g" και με ορισμένους τόνους χαρακτήρες.

Ιρλανδικές γαλακές γραμματοσειρές για αγορά

Το EF Ossian Gaelic από τον Norbert Reiners είναι διαθέσιμο για αγορά στο Font Shop. Το σύνολο γραμματοσειρών περιλαμβάνει κεφαλαία και πεζά γράμματα, συμπεριλαμβανομένων νησίων χαρακτήρων "G", χωρίς κουκκίδες "i" και άλλων ειδικών γαελικών χαρακτήρων, αριθμών, σημείων στίξης και συμβόλων. Η Colmcille από τους Colm και Dara O'Lochlainn διατίθεται προς αγορά από το Linotype. Είναι γραμματοσειρά γραμματοσειράς εμπνευσμένη από τη σλοβακική γλώσσα.