Πώς μπορώ να κατεβάσω και να εγκαταστήσω τις γραμματοσειρές στον υπολογιστή μου;

Αυξήστε τη βιβλιοθήκη γραμματοσειρών σας με ελεύθερες και εμπορικές γραμματοσειρές στο διαδίκτυο

Είτε είστε σχεδιαστής που ψάχνει μόνο τη σωστή γραμματοσειρά για έναν πελάτη ή έναν χρήστη που αγαπάει ακριβώς τη συλλογή γραμματοσειρών, θα επωφεληθείτε από τον τεράστιο αριθμό γραμματοσειρών που διατίθενται στο διαδίκτυο. Η διαδικασία λήψης και εγκατάστασης γραμματοσειρών στον υπολογιστή σας είναι απλή αλλά δεν είναι πάντοτε προφανής. Αυτά τα άρθρα δείχνουν πώς μπορείτε να αποκτήσετε γραμματοσειρές στο διαδίκτυο, να ανοίξετε αρχειοθετημένες γραμματοσειρές και να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές σε Mac και υπολογιστές ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στα προγράμματα λογισμικού. Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για δωρεάν γραμματοσειρές, γραμματοσειρές κοινόχρηστου λογισμικού και γραμματοσειρές που αγοράζετε online .

Πηγές γραμματοσειράς

Οι γραμματοσειρές προέρχονται από πολλές τοποθεσίες. Μπορούν να έρθουν με το desktop publishing, την επεξεργασία κειμένου ή το λογισμικό γραφικών. Μπορεί να έχετε σε CD ή άλλο δίσκο και μπορείτε να τα κατεβάσετε από το διαδίκτυο.

• Όταν οι γραμματοσειρές έρχονται με το λογισμικό σας, συχνά εγκαθίστανται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του λογισμικού. Συνήθως, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια από το χρήστη. Οι γραμματοσειρές σε CD πρέπει να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας, αλλά αυτές οι γραμματοσειρές συνήθως συνοδεύονται από οδηγίες. Εάν όχι, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ.

Πώς να κατεβάσετε τις γραμματοσειρές από τον Ιστό

Δωρεάν γραμματοσειρές γραμματοσειρών και γραμματοσειρών προσφέρονται για λήψη σε πολλές ιστοσελίδες όπως FontSpace.com, DaFont.com, 1001 FreeFonts.com και UrbanFonts.com. Επισκεφθείτε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους και εξετάστε τις γραμματοσειρές που προσφέρει η ιστοσελίδα δωρεάν ή έναντι αμοιβής. Οι περισσότερες γραμματοσειρές έρχονται σε μορφές TrueType (.ttf), OpenType (.otf) ή PC bitmap γραμματοσειρές (.fon). Οι χρήστες των Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις τρεις μορφές. Ο υπολογιστής Macc χρησιμοποιεί γραμματοσειρές Truetype και Opentype.

Όταν βρείτε μια γραμματοσειρά που θέλετε να κάνετε λήψη, αναζητήστε μια ένδειξη εάν είναι δωρεάν ή όχι. Μερικοί θα πουν "Ελεύθερο για προσωπική χρήση", ενώ άλλοι λένε "Shareware" ή "Donate to author", το οποίο δείχνει ότι ενθαρρύνεστε να πληρώσετε μια μικρή αμοιβή της επιλογής σας για τη χρήση της γραμματοσειράς. Η πληρωμή δεν απαιτείται. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη δίπλα στη γραμματοσειρά και-στις περισσότερες περιπτώσεις- η γραμματοσειρά μεταφορτώνεται αμέσως στον υπολογιστή σας. Θα είναι πιθανώς συμπιεσμένο.

Σχετικά με τις συμπιεσμένες γραμματοσειρές

Ορισμένες γραμματοσειρές που έχουν ληφθεί από το διαδίκτυο είναι έτοιμες για εγκατάσταση, αλλά συνήθως οι γραμματοσειρές που έχουν ληφθεί από το διαδίκτυο αποθηκεύονται σε συμπιεσμένα αρχεία που πρέπει πρώτα να αποσυμπιεστούν. Αυτό είναι όπου πολλοί νέοι ιδιοκτήτες γραμματοσειρών αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Λήψη, το συμπιεσμένο αρχείο γραμματοσειράς αποθηκεύεται κάπου στον υπολογιστή σας. Πιθανότατα έχει μια επέκταση .zip για να δείξει ότι είναι συμπιεσμένη. Τα λειτουργικά συστήματα Windows και Mac περιλαμβάνουν δυνατότητα αποσυμπίεσης. Σε Mac, μεταβείτε στο αρχείο που έχετε κατεβάσει και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο με συμπίεση για να το αποσυμπιέσετε. Στα Windows 10, κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο ZIP και επιλέξτε Extract All από το μενού contextual που εμφανίζεται.

Εγκατάσταση γραμματοσειρών

Απλά έχοντας το αρχείο γραμματοσειράς στον σκληρό σας δίσκο είναι μόνο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης. Για να κάνετε τη γραμματοσειρά διαθέσιμη στα προγράμματα λογισμικού σας, απαιτείται μερικά επιπλέον βήματα. Εάν χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή γραμματοσειρών , μπορεί να έχει μια επιλογή εγκατάστασης γραμματοσειράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά, ακολουθήστε τις κατάλληλες οδηγίες που εμφανίζονται εδώ:

Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές σε ένα Macintosh

Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές TrueType και OpenType στα Windows 10