Ενδιάμεσα σε Προηγμένα Έργα Arduino

Ίσως έχετε εισαχθεί στον κόσμο του Arduino μέσω ενός από τα έργα Arduino για αρχάριους και τώρα ψάχνετε για μια πρόκληση. Αυτές οι πέντε ιδέες σχεδίων συνδυάζουν την πλατφόρμα Arduino με μια σειρά από τεχνολογίες από πολλούς κλάδους. Αυτά τα έργα θα τεντώσουν τις ικανότητές σας ως προγραμματιστές και θα υπογραμμίσουν πραγματικά την ισχύ και την ευελιξία του Arduino.

01 από 05

Συνδέστε μια συσκευή iOS στο Arduino

Nicholas Zambetti / Wikimedia Commons / Creative Commons

Οι συσκευές iOS της Apple, όπως το iPhone και το iPad, προσφέρουν μια διασύνδεση που πολλοί χρήστες έχουν συνηθίσει. Οι εφαρμογές για κινητά γίνονται ολοένα και περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο ένα ευρύ κοινό τεχνικών χρηστών αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες, ενώ τα πρότυπα αλληλεπίδρασης κινητής τηλεφωνίας καθίστανται ο κανόνας. Η δημιουργία μιας διασύνδεσης μεταξύ μιας εφαρμογής iPhone ή iPad και του Arduino ανοίγει μια σειρά δυνατοτήτων για οικιακό αυτοματισμό , ρομποτικό έλεγχο και αλληλεπίδραση συνδεδεμένων συσκευών. Αυτό το έργο δημιουργεί μια απλή διεπαφή μεταξύ του Arduino και του iOS χρησιμοποιώντας ένα πακέτο διακοπών RedPark. Η σύνδεση σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές iOS που θα ελέγχουν τις λειτουργικές μονάδες του Arduino χωρίς να απαιτείται διακοπή λειτουργίας ή τροποποίηση της συσκευής σας iOS. Τα ηλεκτρονικά που ελέγχονται από το κινητό σας τηλέφωνο θα γίνουν μια δημοφιλής μέθοδος αλληλεπίδρασης και αυτό το έργο Arduino δημιουργεί μια εύκολη πλατφόρμα πρωτοτύπων για πειραματισμούς σε αυτόν τον τομέα. Περισσότερο "

02 του 05

Twitter Mood Light

Αυτό το έργο περιγράφει τη δημιουργία ενός φωτός διάθεσης, ενός λαμπτήρα LED που ανάβει σε μια σειρά από χρώματα. Ωστόσο, αντί για έναν τυχαίο κύκλο χρωμάτων, το χρώμα φωτός αντιπροσωπεύει το συνολικό συναίσθημα των παγκόσμιων χρηστών του Twitter σε μια δεδομένη στιγμή. Είναι λάμψη κόκκινο για θυμό, κίτρινο για την ευτυχία, και μια σειρά από άλλα χρώματα για διαφορετικά συναισθήματα. Αυτό επιτρέπει σε κάποιον να αισθανθεί γρήγορα τη διάθεση του κόσμου, βασισμένη σε μια δειγματοληψία από το Twitter. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως επιπόλαιμο, αγγίζει μια σειρά ισχυρών ιδεών για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Arduino. Συνδέοντας τον Arduino με μια διεπαφή ιστού, όπως το Twitter, μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε αριθμό χρήσιμων δημόσιων μετρητών. Για παράδειγμα, εάν είστε διαχειριστής μάρκας, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε τον αριθμό των συνομιλιών σχετικά με το προϊόν σας, πόσο καλά το προϊόν σας γίνεται μέρος της συνομιλίας. Συνδυάζοντας μια ισχυρή οθόνη με μια φυσική ένδειξη όπως μια λυχνία LED, μπορείτε να δώσετε στους χρήστες πρόσβαση σε μια σειρά εξατομικευμένων, σχετικών σημείων δεδομένων που διαβάζονται εύκολα και κατανοούνται από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την εμπειρία του λογισμικού.

03 του 05

Quadcopter ανοιχτού κώδικα

Quadcopters έχουν γίνει πολύ δημοφιλής αργά, με μια σειρά από ψυχαγωγικά μοντέλα διαθέσιμα, μερικά από τα οποία μπορούν να ελέγχονται από κινητές συσκευές. Ενώ πολλές από τις πρόσφατες εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας εμφανίστηκαν ως παιχνίδια, τα quadrotors ή τα quadcopters αντιπροσωπεύουν μια σημαντική περιοχή της έρευνας μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Ο σχεδιασμός quadrotor επιτρέπει μια σταθερή και ευέλικτη πλατφόρμα σε μια μικρή συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχει ένας αριθμός προδιαγραφών ανοιχτού κώδικα για έναν πολλαπλό δρομολογητή, με δύο αξιοσημείωτους AeroQuad και ArduCopter. Αυτά τα έργα συνδυάζουν το Arduino με διάφορους κλάδους της ρομποτικής, συμπεριλαμβανομένης της τηλεμετρίας, της πλοήγησης και της αίσθησης περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο. Οι προδιαγραφές για μια ποικιλία UAVs δημοσιεύονται, μαζί με κώδικα ανοιχτού κώδικα για τον έλεγχο των οχημάτων. Περισσότερο "

04 του 05

Αυτο-εξισορροπημένο ρομπότ Segway

Με παρόμοιο τρόπο με το έργο quadcopter, οι ενθουσιώδες Arduino βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τον Arduino για να δημιουργήσουν ένα ρομπότ που μπορεί να μετακινηθεί αποτελεσματικά στη γη. Το Arduway είναι ένα έργο που ξεκίνησε ως προπτυχιακό δίπλωμα υπολογιστών και είναι ένα παράδειγμα ενός κινούμενου ρομπότ αυτοεξυπηρέτησης που χρησιμοποιεί το Arduino. Όπως και το quadcopter, το Arduway χρησιμοποιεί το Arduino με πολλές σημαντικές τεχνολογίες στις ρομποτικές και τις αισθητήριες περιοχές της μηχανής και τονίζει την ευελιξία της πλατφόρμας. Όχι μόνο το έργο έδειξε ότι το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρωτότυπες συσκευές ρομποτικής, αλλά το Arduway δείχνει την προσβασιμότητα του έργου στο ευρύ κοινό. Το Arduway δημιουργήθηκε συνδυάζοντας το Arduino με γυροσκόπιο και αισθητήρες επιταχυνσιόμετρο και εξαρτήματα που βρέθηκαν στο πλαίσιο της σειράς ρολογιών Lego NXT. Περισσότερα »

05 του 05

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης RFID

Η τεχνολογία RFID έχει καταστεί μια όλο και πιο σημαντική τεχνολογία, ιδιαίτερα στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εφοδιαστικής. Η Wal-Mart, για παράδειγμα, έχει κάνει εκτεταμένη χρήση της RFID για να υποστηρίξει το σύστημα logistics παγκόσμιας κλάσης που αποτελεί την κύρια πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τους. Αυτό το έργο Arduino χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία για να παρέχει έλεγχο πρόσβασης. για παράδειγμα, αυτό το έργο θα μπορούσε να σας επιτρέψει να ελέγξετε τις πόρτες του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας μια κάρτα RFID. Χρησιμοποιώντας το Arduino, το σύστημα μπορεί να διαβάσει παθητικές ετικέτες RFID και να διερευνήσει μια βάση δεδομένων και να επιτρέψει την πρόσβαση σε εγκεκριμένες ετικέτες. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε κανείς να διαφοροποιήσει την πρόσβαση ανά ετικέτα, επιτρέποντας διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης για διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτός ο έλεγχος πρόσβασης δεν πρέπει να περιορίζεται στις πόρτες, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε συσκευές, συστήματα υπολογιστών και πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα και εργασίες. Περισσότερο "