Έργα Arduino για Αρχάριους

Εξερευνήστε τις δυνατότητες του Arduino με αυτές τις βασικές ιδέες του έργου

Οι τεχνολογικές τάσεις κινούνται προς έναν κόσμο συνδεδεμένων συσκευών. Ο υπολογισμός θα γίνει πιο διαδεδομένος και σύντομα δεν θα περιοριστεί σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Η καινοτομία στις συνδεδεμένες συσκευές δεν οδηγείται από μεγάλες εταιρείες, αλλά από επιχειρηματίες που μπορούν να πειραματιστούν με οικονομικά αποδοτικό τρόπο χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Arduino. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Arduino, δείτε αυτή την περίληψη - Τι είναι το Arduino;

Αν ψάχνετε να φτάσετε σε αυτόν τον κόσμο της ανάπτυξης μικροελεγκτών και δείτε τι είναι δυνατόν με αυτήν την τεχνολογία, έχω αναφέρει μια σειρά έργων εδώ που είναι κατάλληλα για ένα πρώιμο έως ενδιάμεσο επίπεδο προγραμματισμού και τεχνικής τεχνογνωσίας. Αυτές οι ιδέες έργων θα σας δώσουν μια κατανόηση των δυνατοτήτων αυτής της ευέλικτης πλατφόρμας και ίσως σας δώσουν κάποια έμπνευση για να βουτήξετε στον κόσμο της τεχνολογίας των συσκευών.

Ένας συνδεδεμένος θερμοστάτης

Ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό του Arduino είναι η ενεργητική κοινότητα των σχεδιαστών και των ενθουσιώδων που δημιουργούν τμήματα που μπορούν να αναμιχθούν και να συνδυαστούν με την πλατφόρμα Arduino. Το Adafruit είναι ένας τέτοιος οργανισμός. Χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα θερμοκρασίας Adafruit, σε συνδυασμό με μια οθόνη LCD, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό δομοστοιχείο θερμοστάτη, το οποίο μπορεί να ελέγχει το σπίτι σας ενώ είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας , το οποίο ξεκλειδώνει πολλές ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

Ένας συνδεδεμένος θερμοστάτης μπορεί να τραβήξει πληροφορίες από ένα βοηθητικό πρόγραμμα ημερολογίου όπως το Ημερολόγιο Google για να προγραμματίσει τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας του σπιτιού, εξασφαλίζοντας την εξοικονόμηση ενέργειας όταν το σπίτι είναι κενό. Μπορεί επίσης να κάνει δημοσκόπηση για τις υπηρεσίες καιρού ώστε να ταιριάζει με τη θέρμανση ή την ψύξη στη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να βελτιώσετε αυτές τις λειτουργίες σε μια πιο εργονομική διεπαφή και έχετε δημιουργήσει ουσιαστικά τα θεμελιώδη στοιχεία του νέου θερμοστάτη Nest, μιας συσκευής που λαμβάνει σήμερα μεγάλη προσοχή στον κόσμο της τεχνολογίας.

Οικιακός αυτοματισμός

Τα συστήματα αυτοματισμού μπορεί να είναι μια ακριβή προσθήκη σε οποιοδήποτε σπίτι, αλλά το Arduino επιτρέπει στα επιχειρηματικά άτομα να κατασκευάσουν ένα για ένα κλάσμα του κόστους. Με έναν αισθητήρα IR, το Arduino μπορεί να προγραμματιστεί για να πάρει σήματα από ένα σπάνια χρησιμοποιούμενο τηλεχειριστήριο που μπορεί να έχετε ξαπλωθεί (ίσως ένα παλιό τηλεχειριστήριο;). Χρησιμοποιώντας μια χαμηλού κόστους μονάδα X10, τα σήματα μπορούν να αποστέλλονται με ασφάλεια μέσω γραμμών εναλλασσόμενου ρεύματος για τον έλεγχο ενός ευρέος φάσματος συσκευών και φωτισμού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ψηφιακό κλείδωμα συνδυασμού

Το Arduino σας επιτρέπει να αναπαράγετε πολύ εύκολα τη λειτουργικότητα των χρηματοκιβωτίων χρηματοκιβωτίων που συναντά κανείς σε πολλά δωμάτια του ξενοδοχείου. Με ένα πληκτρολόγιο που δέχεται είσοδο και έναν ενεργοποιητή για τον έλεγχο του μηχανισμού ασφάλισης, μπορείτε να βάλετε μια ψηφιακή κλειδαριά σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σας. Αλλά αυτό δεν πρέπει να περιορίζεται στις πόρτες, θα μπορούσε ενδεχομένως να προστεθεί ως μέτρο ασφαλείας σε υπολογιστές, συσκευές, συσκευές, όλα τα αντικείμενα. Σε συνδυασμό με ασπίδα Wi-Fi , ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πληκτρολόγιο, επιτρέποντάς σας να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε τις πόρτες με ασφάλεια από το τηλέφωνό σας.

Τηλεφωνικά ελεγχόμενα ηλεκτρονικά

Εκτός από τη χρήση του τηλεφώνου σας για να ξεκλειδώσετε τα πράγματα, το Arduino μπορεί να σας επιτρέψει να ασκήσετε λεπτότερο έλεγχο στον φυσικό κόσμο από το κινητό σας τηλέφωνο. Τόσο το iOS όσο και το Android διαθέτουν μια σειρά από διασυνδέσεις που επιτρέπουν τον λεπτόκοκκο έλεγχο του Arduino από μια κινητή συσκευή, αλλά μια ενδιαφέρουσα πρόσφατη εξέλιξη είναι η διασύνδεση που αναπτύχθηκε μεταξύ της υπηρεσίας εκκίνησης τηλεπικοινωνιών Twilio και Arduino. Χρησιμοποιώντας το Twilio, οι χρήστες μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν μηνύματα SMS δύο δρόμων τόσο για να εκδίδουν εντολές όσο και για να λαμβάνουν ενημερώσεις κατάστασης από τις συνδεδεμένες συσκευές σας, ακόμη και σταθερά τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διεπαφή χρησιμοποιώντας το σύστημα τόνου αφής. Φανταστείτε να στέλνετε ένα μήνυμα κειμένου στο σπίτι σας για να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό εάν ξεχάσετε να το κλείσετε πριν φύγετε. Αυτό δεν είναι μόνο εφικτό, αλλά διευκολύνεται εύκολα με τη χρήση αυτών των διεπαφών.

Αισθητήρας κίνησης Internet

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Arduino επιτρέπει την εύκολη διασύνδεση με τις υπηρεσίες Διαδικτύου. Χρησιμοποιώντας έναν παθητικό αισθητήρα υπέρυθρης ακτινοβολίας (PIR), μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αισθητήρα κίνησης χρησιμοποιώντας το Arduino που θα διασυνδέεται με το Internet. Χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, το API Twitter του ανοιχτού κώδικα, η μονάδα θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα που θα ειδοποιούσε έναν χρήστη σε έναν επισκέπτη στην μπροστινή πόρτα. Όπως και στο προηγούμενο παράδειγμα, οι διεπαφές τηλεφώνου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή ειδοποιήσεων SMS όταν ανιχνευθεί κίνηση.

Ένα χιονοδρομικό κέντρο ιδεών

Οι ιδέες εδώ μόνο γρατζουνίζουν την επιφάνεια των δυνατοτήτων αυτής της ευέλικτης πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα, παρέχοντας μια σύντομη επισκόπηση ορισμένων από τα πράγματα που μπορούν να γίνουν. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα ότι μερικές από τις επόμενες τεχνολογικές καινοτομίες θα προκύψουν από το χώρο των συνδεδεμένων συσκευών και ελπίζουμε ότι μερικές από τις ιδέες εδώ θα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να ενταχθούν στην ενεργητική ανοικτή κοινότητα και να αρχίσουν να πειραματίζονται με τον Arduino.

Ακόμα περισσότερες ιδέες σχεδίων μπορούν να βρεθούν στην αρχική σελίδα του Arduino.