Κατανόηση της έννοιας του περιεχομένου ιστού

Υπάρχει ένα ρητό στη βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων ότι "το περιεχόμενο είναι βασιλιάς ή βασίλισσα". Κάθε σχεδιαστής ιστού που εργάζεται στον κλάδο έχει ακούσει αναμφίβολα αυτή τη φράση, μαζί με τη απλή αλήθεια ότι το περιεχόμενο ιστού είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έρχονται στις ιστοσελίδες που αναπτύσσετε. Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι άνθρωποι θα μοιραστούν αυτόν τον ιστότοπο (και το περιεχόμενο που περιέχει) με άλλους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των συνδέσμων σε άλλους ιστότοπους ή ακόμη και μόνο καλών ντεμοντέ από στόμα σε στόμα. Όταν πρόκειται για την επιτυχία ενός ιστοτόπου, το περιεχόμενο είναι πραγματικά βασιλιάς.

Σημασία του περιεχομένου ιστού ποιότητας

Παρά τη σπουδαιότητα του ποιοτικού περιεχομένου ιστότοπου, πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές ιστού ξεχνούν αυτό με τη βιασύνη τους να δημιουργήσουν την ωραιότερη σελίδα ή την πιο ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ή την καλύτερη αλληλεπίδραση. Όταν όμως φτάνει σε αυτό, οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για το αν το σχέδιό σας έχει σύνορα 3 εικονοστοιχείων ή 5 εικονοστοιχείων. Δεν τους νοιάζει ότι το έχετε κατασκευάσει στο Wordpress, ExpressionEngine ή σε κάποια άλλη πλατφόρμα. Ναι, μπορούν να εκτιμήσουν μια καλή διεπαφή χρήστη, όχι επειδή φαίνεται μεγάλη, αλλά επειδή αναμένουν ότι η διαδραστικότητα θα λειτουργήσει και δεν θα μείνει στον δρόμο.

Αυτό που οι πελάτες σας έρχονται στην ιστοσελίδα σας είναι το περιεχόμενο. Εάν τα σχέδιά σας, οι αρχιτεκτονικές ιστοτόπων και η διαδραστικότητα είναι όλα εκπληκτικά εκτελεσμένα, αλλά εάν ο ιστότοπος δεν προσφέρει συνηθισμένο και ποιοτικό περιεχόμενο, οι επισκέπτες σας θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπο και θα αναζητήσουν ένα άλλο που προσφέρει το περιεχόμενο που αναζητούν. Στο τέλος της ημέρας, το περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι βασιλιάς (ή βασίλισσα), και οι σχεδιαστές που ξεχνούν ότι δεν θα παραμείνουν στην επιχείρηση πολύ.

Υπάρχουν, ουσιαστικά, δύο τύποι περιεχομένου ιστού: κείμενο και μέσα ενημέρωσης

Κείμενο ως περιεχόμενο ιστού

Το κείμενο είναι εύκολο. Είναι το γραπτό περιεχόμενο που βρίσκεται στη σελίδα, τόσο μέσα σε εικόνες όσο και σε μπλοκ κειμένου. Το καλύτερο περιεχόμενο κειμένου στο διαδίκτυο είναι αυτό που έχει γραφτεί για τον ιστό , αντί να απλώς αντιγραφεί και να επικολληθεί από μια πηγή εκτύπωσης. Το περιεχόμενο του κειμένου στο διαδίκτυο θα έχει επίσης καλές εσωτερικές συνδέσεις για να βοηθήσει τους αναγνώστες να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες και να είναι σε θέση να σκάψουν βαθύτερα σε αυτό το περιεχόμενο αν το επιθυμούν. Τέλος, το κείμενο του ιστού θα γραφτεί για ένα παγκόσμιο ακροατήριο, καθώς ακόμη και οι τοπικές σελίδες θα μπορούν να διαβαστούν από οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Το περιεχόμενο κειμένου ιστοτόπου μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο και απλό όπως το κείμενο ή το ιστορικό της εταιρείας σας "Σχετικά με εμάς". Θα μπορούσε να είναι πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας ή την τοποθεσία και τις οδηγίες σας. Το περιεχόμενο κειμένου μπορεί επίσης να είναι σελίδες που προστίθενται και ενημερώνονται τακτικά, όπως ένα blog ή δελτία τύπου ή πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα γεγονότα που προωθείτε. Αυτά μπορεί να είναι όλα περιεχόμενο κειμένου, και κάθε ένα από αυτά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει Media Web Content επίσης.

Περιεχόμενο ιστού μέσων

Ο άλλος τύπος περιεχομένου ιστού είναι μέσο. Για να το θέσουμε απλά, τα μέσα ή τα "πολυμέσα" όπως συχνά κλήθηκαν στο παρελθόν είναι οποιοδήποτε περιεχόμενο που δεν είναι κείμενο. Περιλαμβάνει κινούμενα σχέδια, εικόνες, ήχο και βίντεο.

Τα καλύτερα κινούμενα σχέδια για ιστοσελίδες γίνονται με μέτρο. Η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα θα ήταν εάν ο ιστότοπός σας παρουσιάζει μια γελοιογραφία ή κινούμενες ταινίες ιστού, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, πιθανόν να παραδώσετε το περιεχόμενο ως βίντεο σε αντίθεση με μια πραγματική διαδικτυακή ζωτικότητα.

Οι εικόνες είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να προσθέσετε πολυμέσα σε ιστότοπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες ή ακόμα και τέχνη που έχετε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή γραφικών κάποιου είδους. Οι εικόνες σε ιστοσελίδες πρέπει να βελτιστοποιηθούν έτσι ώστε να φορτώνονται και να φορτώνονται γρήγορα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσετε ενδιαφέρον για τις σελίδες σας, και πολλοί σχεδιαστές τα χρησιμοποιούν για να διακοσμήσουν κάθε άρθρο που γράφουν.

Ο ήχος ενσωματώνεται σε μια ιστοσελίδα ώστε οι αναγνώστες να το ακούν όταν μπαίνουν στον ιστότοπο ή όταν κάνουν κλικ σε μια σύνδεση για να την ενεργοποιήσουν. Λάβετε υπόψη ότι ο ήχος στις ιστοσελίδες μπορεί να είναι αμφιλεγόμενος, ειδικά εάν το ενεργοποιείτε αυτόματα και δεν παρέχουν τρόπο να το απενεργοποιήσετε εύκολα. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη ήχου σε έναν ιστότοπο είναι περισσότερο ένα λείψανο προηγούμενων πρακτικών σχεδιασμού ιστοσελίδων και όχι κάτι που βλέπετε σήμερα πολύ.

Το βίντεο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ιστοσελίδες. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να προσθέσετε ένα βίντεο έτσι ώστε να λειτουργεί αξιόπιστα σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να φορτώσετε το βίντεο σε μια υπηρεσία όπως το YouTube ή το Vimeo και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα "embed" από αυτούς τους ιστότοπους για να το προσθέσετε στη σελίδα σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα iFrame στον ιστότοπό σας με ενσωματωμένο αυτό το περιεχόμενο βίντεο. Είναι ο ευκολότερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να προσθέσετε βίντεο σε μια ιστοσελίδα.