Όλες οι κεραίες πάνω από τον αέρα (OTA)

Μια κεραία εκτός αέρος είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να λαμβάνουν σήματα υπεράνω του αέρα από τηλεοπτικούς σταθμούς εκπομπής. Για να χρησιμοποιήσετε μια κεραία, η τηλεόρασή σας πρέπει να έχει ενσωματωμένο δέκτη ή να έχετε έναν εξωτερικό δέκτη συνδεδεμένο στην κεραία και στην τηλεόραση.

Ψηφιακές ή HD κεραίες

Δεν υπάρχει πραγματικά κάτι τέτοιο όπως μια ψηφιακή κεραία ή μια υψηλής ευκρίνειας κεραία. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) λέει ότι οποιοσδήποτε κατέχει μια κεραία που μπορεί να λαμβάνει αναλογικά σήματα θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια κεραία για να λαμβάνει ψηφιακά σήματα.

Ως αποτέλεσμα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την παλιά σας κεραία πριν αγοράσετε μια νέα κεραία που διατίθεται στην αγορά προς λήψη HD . Εάν η τρέχουσα κεραία σας δεν λειτουργεί τότε μπορεί να χρειαστείτε ένα με ενίσχυση, το οποίο βοηθά την κεραία να πάρει ένα καλύτερο σήμα.

Ενισχυμένες κεραίες

Οι ενισχυμένες κεραίες αυξάνουν ηλεκτρικά τη δυνατότητα λήψης αδύναμου σήματος. Αυτές οι κεραίες είναι ιδιαίτερα καλές για τους ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές, επειδή το εισερχόμενο σήμα μπορεί να χρειαστεί ώθηση.

"Η ενίσχυση είναι απαραίτητη και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη διαδρομή καλωδίου ή αρκετοί διαχωριστές μεταξύ της κεραίας και της τηλεόρασης ", δήλωσε ο Ron Morgan, αναλυτής τεχνικής υποστήριξης στο Channel Master. "Για να αυξήσετε την ισχύ σήματος, η επιλογή της κεραίας είναι το κλειδί. Αν ξεκινήσετε με την εσφαλμένη κεραία, θα πολεμήσετε μια χαμένη μάχη. "

Εσωτερική v. Εξωτερικές κεραίες

Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι μια εσωτερική κεραία $ 20 λειτουργεί ακριβώς όπως ένα μοντέλο μονταρίσματος οροφής αξίας $ 100. Όλα εξαρτώνται από το πού ένα άτομο ζει σε συνδυασμό με τη δύναμη του σήματος που προέρχεται από τους πύργους της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την Antenna Web, μια περιοχή που διαχειρίζεται η Ένωση Ηλεκτρονικών Καταναλωτών (Consumer Electronics Association), η καλή επιλογή της κεραίας δεν βασίζεται μόνο στην απόσταση από το σταθμό μετάδοσης. Επίσης, βασίζεται στον ακριβή χαρακτηρισμό των συνθηκών σήματος και στην επιλογή μιας κεραίας που λειτουργεί σε αυτή την κατάσταση.

01 του 06

UHF και VHF

Jan Stromme / Getty Images

Οι κεραίες είναι εσωτερικές ή εξωτερικές. Με εσωτερικούς χώρους, αυτό σημαίνει ότι η κεραία βρίσκεται μέσα σε μια κατοικία. Έτσι, οι εξωτερικές κεραίες θα τοποθετηθούν στην οροφή, στο πλάι μιας κατοικίας ή σε μια σοφίτα.

Και οι δύο τύποι κεραιών μπορούν να λαμβάνουν ένα καλό σήμα, βασίζονται στην απόσταση από τον πύργο μετάδοσης και σε τυχόν εμπόδια που βρίσκονται μεταξύ της κεραίας και του πύργου. Οι εξωτερικές κεραίες είναι συνήθως πιο ισχυρές από τις εσωτερικές κεραίες, έτσι είναι γενικά πιο αξιόπιστες.

UHF και VHF

Οι περισσότερες κεραίες θα λαμβάνουν UHF, VHF ή και τα δύο είδη σημάτων. Τα UHF και VHF είναι παρόμοια με τα AM και FM στο ραδιόφωνο . Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια κεραία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Εάν επιθυμείτε κανάλι 8 τότε θα θέλατε να πάρετε μια κεραία που λαμβάνει VHF. Το ίδιο θα ισχύει και για το UHF και το κανάλι 27.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών λέει ότι η ζώνη VHF είναι μεταξύ των καναλιών 2 και 13, ή συχνότητες 54 - 216 Mhz . Τα σήματα UHF καλύπτουν τα κανάλια 14 έως 83 ή τις συχνότητες 300-3000 Mhz, αν και οι μεγαλύτεροι αριθμοί έχουν ανακατανεμηθεί ή πρόκειται να ανακατανεμηθούν με την ψηφιακή μετάβαση.

Υπάρχει μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι όλα τα ψηφιακά ή υψηλής ευκρίνειας σήματα εμπίπτουν στο εύρος ζώνης UHF. Ενώ το UHF μπορεί να περιέχει πολλά από τα ψηφιακά σήματα, υπάρχουν ψηφιακά σήματα και σήματα υψηλής ευκρίνειας στη ζώνη VHF. Γι 'αυτό προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επιλογής κεραίας στο AntennaWeb.org.

Antenna Web

Το Antenna Web λειτουργεί από την Ένωση Ηλεκτρονικών Καταναλωτών. Ο ιστότοπος έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίσουν την καλύτερη κεραία για την περιοχή τους βάσει της διεύθυνσης ή / και του ταχυδρομικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η Antenna Web θα συστήσει μόνο εξωτερικές κεραίες για την περιοχή σας. Έτσι, θα πρέπει να συγκρίνετε τις συστάσεις της εξωτερικής κεραίας με αυτό που είναι διαθέσιμο σε ένα εσωτερικό μοντέλο.

02 του 06

Εσωτερικές κεραίες

Bryan Mullennix / Getty Images

Είναι κρίσιμο να λαμβάνεται υπόψη η απόσταση από τον πύργο μετάδοσης και τυχόν εμπόδια που βρίσκονται μεταξύ της κεραίας και του πύργου. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν επίσης τις εξωτερικές κεραίες, αλλά είναι πιο σημαντικό να δοθεί προσοχή σε αυτά τα στοιχεία, αφού οι κεραίες εσωτερικού χώρου βαθμολογούνται εξίσου από την Ένωση Ηλεκτρονικών Καταναλωτών.

Απόσταση από τον πύργο μετάδοσης

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση σε μίλια που να καθορίζει εάν μια εσωτερική κεραία θα λειτουργήσει για εσάς. Εάν ζείτε εντός των ορίων της πόλης ή ενδεχομένως στα προάστια του τηλεοπτικού σταθμού, τότε πιθανότατα θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μια εσωτερική κεραία.

Εμπόδια μεταξύ της κεραίας και του πύργου μετάδοσης

Τα εμπόδια μπορούν να είναι τα βουνά, οι λόφοι, τα κτίρια, οι τοίχοι, οι πόρτες, οι άνθρωποι που περπατούν μπροστά από την κεραία κλπ. Αυτά δημιουργούν χάος με τηλεοπτικά σήματα και επηρεάζουν την αξιοπιστία της λήψης σήματος.

Επομένως, κατά τη σύγκριση εσωτερικών και εξωτερικών κεραιών, οι εσωτερικές κεραίες τυπικά:

03 του 06

Εσωτερικό Σύστημα Αξιολόγησης Κεραίας

Eduardo Grigoletto / EyeEm / Getty Images

Οι εσωτερικές κεραίες έχουν την ίδια βαθμολογία από την Ένωση Ηλεκτρονικών Καταναλωτών (CEA), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι εκτελούν το ίδιο. Αυτό συμβαίνει επειδή η εσωτερική υποδοχή μπορεί να είναι ασυνεπής.

Έτσι, όταν μια εσωτερική κεραία είναι εγκεκριμένη για χρήση από τον καταναλωτή από το CEA, θα πρέπει να δείτε ένα λογότυπο CEA checkmark στη συσκευασία του προϊόντος, σύμφωνα με το οποίο η αποκήρυξη της CEA δηλώνει ότι η κεραία "πληροί ή υπερβαίνει τις προδιαγραφές απόδοσης CEA για εσωτερικές κεραίες".

Θα λειτουργεί μια εσωτερική κεραία για εσάς;

Μια εσωτερική κεραία μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Αλλά προσέξτε όταν αγοράζετε μια εσωτερική κεραία επειδή μπορεί να μην πάρει όλους τους σταθμούς στην περιοχή σας ή μπορεί να χρειαστεί συχνή ρύθμιση ανάλογα με τον επιθυμητό σταθμό.

Η συμβουλή μας είναι να πάτε στο AntennaWeb.org για να δείτε ποιος τύπος εξωτερικής κεραίας συστήνει για τη συγκεκριμένη σας διεύθυνση. Στη συνέχεια, μπορείτε να συγκρίνετε τις συστάσεις της εξωτερικής κεραίας με τα διαθέσιμα σε ένα εσωτερικό μοντέλο ή τουλάχιστον να έχετε μια ιδέα για το πού υπάρχουν οι πύργοι μετάδοσης σε σύγκριση με την κατοικία σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν ένα εσωτερικό μοντέλο είναι κατάλληλο για εσάς.

04 του 06

Εξωτερικές Κεραίες και Σύστημα Αξιολόγησης

Andrew Holt / Getty Images

Οι εξωτερικές κεραίες είναι προϊόντα που εγκαθιστάτε στη στέγη σας, σε μια σοφίτα ή στο πλάι της κατοικίας σας. Εξωτερικές κεραίες έρχονται σε δύο ποικιλίες, κατεύθυνσης και πολλαπλών κατευθύνσεων.

Οι κατευθυντήριες κεραίες πρέπει να κατευθύνονται προς τον πύργο μετάδοσης για να λαμβάνουν το σήμα, ενώ οι πολυκατευθυντικές κεραίες μπορούν να λαμβάνουν σήματα όταν δεν δείχνουν προς τον πύργο μετάδοσης. Αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε μια κεραία, επειδή αν επιλέξετε μια κατευθυντική κεραία και χρειάζεστε πολλές κατευθύνσεις, τότε δεν θα λάβετε μερικούς σταθμούς.

Εξωτερικό σύστημα βαθμολόγησης κεραίας

Η Antenna Web βαθμολογεί τις εξωτερικές κεραίες με σύστημα βαθμολόγησης 6 χρωμάτων. Αυτές οι αξιολογήσεις θα πρέπει να εμφανίζονται στο εξωτερικό ενός προϊόντος εγκεκριμένου από την CEA:

Τα χρώματα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επιλογή μιας κεραίας χωρίς να χρειάζεται να συγκρίνουν τις προδιαγραφές μεταξύ των μοντέλων. Με άλλα λόγια, οι κίτρινες κεραίες πρέπει να εκτελούνται με συνέπεια μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει για το πράσινο, το μπλε κ.λπ.

Επιλογή εξωτερικής κεραίας

Η συμβουλή μας είναι να πάτε στο AntennaWeb.org για να δείτε ποιο τύπο κεραίας συστήνουν για τη συγκεκριμένη σας διεύθυνση. Ο ιστότοπος έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίσουν την καλύτερη κεραία για την περιοχή τους βάσει της διεύθυνσης ή / και του ταχυδρομικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Antenna Web θα προτείνει μόνο εξωτερικές κεραίες για την περιοχή σας.

05 του 06

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση της κεραίας Ιστού

Jim Wilson / Getty Images

Η Antenna Web κάνει πραγματικά μια εύκολη επιλογή εξωτερικής κεραίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμο εάν ζείτε σε μια περιοχή που συνορεύει με τις ΗΠΑ, εφ 'όσον χρησιμοποιείτε έναν ταχυδρομικό κώδικα των ΗΠΑ.

Βήμα-βήμα στο AntennaWeb.org

Αυτή η διαδικασία είναι απλή:

Εάν εισαγάγετε το email σας, καταργήστε την επιλογή των πλαισίων για μελλοντική επαφή αν δεν θέλετε να λαμβάνετε ηλεκτρονικές πληροφορίες από την CEA.

Ανασκόπηση των αποτελεσμάτων σας

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί " Υποβολή ", θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα αποτελεσμάτων. Αυτή η σελίδα θα εμφανίσει μια λίστα με τους τύπους κεραίας και τους σταθμούς που έχουν τραβηχτεί στην περιοχή σας με αυτόν τον τύπο κεραίας. Έχετε την επιλογή να ταξινομήσετε όλους τους σταθμούς, μόνο ψηφιακούς ή αναλογικούς. Συνιστούμε τη διαλογή με ψηφιακό τρόπο, επειδή πρόκειται για το μέλλον της λήψης της κεραίας.

Η λίστα των κεραιών έχει μερικά σημαντικά πεδία για ανασκόπηση, όπως η εκχώρηση συχνότητας του σταθμού (καναλιού) και του προσανατολισμού της πυξίδας, η οποία είναι η καλύτερη κατεύθυνση για να κατευθύνει την κεραία σας για να λάβει τον συγκεκριμένο σταθμό. Μπορείτε επίσης να δείτε έναν χάρτη της διεύθυνσής σας που δείχνει οδηγίες για να κατευθύνει τις κεραίες.

Μόλις μάθετε τον τύπο κεραίας που χρειάζεστε, ελέγξτε για ορισμένες συστάσεις σχετικά με τις κεραίες εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Αποποίηση ευθύνης CEA

Το CEA λέει ότι η καταχώρηση των σταθμών που λαμβάνονται είναι συντηρητική και ότι "ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής σας, ενδέχεται να μπορείτε να λαμβάνετε σταθμούς που δεν εμφανίζονται στη λίστα".

  1. Πηγαίνετε στο www.antennaweb.org
  2. Κάντε κλικ στο πλήκτρο 'επιλέξτε μια κεραία'
  3. Συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα: Το μόνο απαραίτητο πεδίο που πρέπει να συμπληρώσετε είναι ο ταχυδρομικός κώδικας, αλλά η φόρμα έχει προαιρετικά πεδία για την εισαγωγή του ονόματος, της διεύθυνσης, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του αριθμού τηλεφώνου σας. Θεωρητικά, θα έχετε καλύτερη αναφορά πληκτρολογώντας τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
  4. Απαντήστε στην ερώτηση σχετικά με τα εμπόδια στην περιοχή σας.
  5. Επιλέξτε τον τύπο κατοικίας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί αποστολής.

06 του 06

Οφέλη από τη χρήση μιας κεραίας

Jeff Smith / EyeEm / Getty Images

Μια κεραία μπορεί να παρέχει μια υπηρεσία σε κανέναν. Ακόμα και αν εγγραφείτε στο δορυφόρο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κεραία για να λαμβάνετε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τα οφέλη από τη χρήση μιας κεραίας περιλαμβάνουν την αποτυχία πληρωμής για υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας υψηλής ποιότητας και τη λήψη αξιόπιστου σήματος κατά τη διάρκεια σοβαρών καταιγίδων. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το τι μπορεί να κάνει μια κεραία για εσάς. Πραγματικά, τα οφέλη είναι αυτά που κάνετε από αυτά.

Προγραμματισμός

Χρησιμοποιώντας μια κεραία έχετε πρόσβαση στα δωρεάν αναλογικά και ψηφιακά (HD) σήματα τοπικής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού σας, αν και η πρόσβαση στο αναλογικό τελείωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2009. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι σε ορισμένες αγορές μπορεί να μπορείτε να λαμβάνετε τοπικά κανάλια που δεν δεν προσφέρονται από τον καλωδιακό / δορυφορικό σας παροχέα. Ή, μπορείτε να λάβετε από σταθμούς της αγοράς από μια κοντινή πόλη ή πόλη.

Πνευματική ηρεμία

Μια κεραία μπορεί να σας δώσει ασφάλεια γνωρίζοντας ότι έχετε πρόσβαση στον προγραμματισμό σε περίπτωση αποτυχίας καλωδιακής ή δορυφορικής λήψης.

Χρηματοοικονομική

Η λήψη σημάτων υπεράνω του αέρα είναι δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στο πακέτο HD του καλωδιακού ή δορυφορικού παροχέα για να παρακολουθήσετε τοπικά κανάλια στον ψηφιακό ή υψηλής ευκρίνειας.