Πώς να αγοράσετε εξοπλισμό δικτύων υπολογιστών για το σπίτι

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν την αγορά για τα εργαλεία του οικιακού δικτύου ως αποθαρρυντικό έργο. Τα διαφορετικά μοντέλα εξοπλισμού τείνουν να προσφέρουν παρόμοια ηχητικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας δύσκολη τη διαφοροποίηση μεταξύ τους. Οι έμποροι τείνουν να επικαλύπτουν τα προϊόντα αυτά με υπερβολικά ασαφή ή τεχνική ορολογία δύσκολη για τους πιο άπειρους καταναλωτές να ακολουθήσουν. Και για σχεδόν οποιοδήποτε κομμάτι εργαλείων δικτύου, κάποιος που μελετά τις αναθεωρήσεις προϊόντων στο διαδίκτυο είναι πιθανό να βρει ένα ευρύ φάσμα τόσο πολύ θετικών όσο και αρνητικών σχολίων.

Ορισμένες γενικές οδηγίες για την επιλογή συσκευών δικτύου

Πρώτα απ 'όλα, αποφύγετε την πληρωμή της πλήρους τιμής λιανικής για προϊόντα δικτύωσης. Οι πωλητές προσφέρουν σχεδόν πάντοτε εκπτώσεις από την πλήρη τιμή μέσω των εκπτώσεων ή των εκπτώσεων (εκτός από μερικές φορές όταν ένα προϊόν κυκλοφορεί πρόσφατα). Αντισταθείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο προϊόν εντός των πρώτων 30 ή 60 ημερών από την εκτόξευσή του για αυτό το λόγο.

Η αγορά εξοπλισμού από τον ίδιο πωλητή ήταν μια συνιστώμενη πρακτική πριν από πολλά χρόνια, όταν οι διαφορές μεταξύ προτύπων προϊόντων και ιδιόκτητων χαρακτηριστικών ήταν μεγαλύτερες. Σήμερα, η ανάμειξη προϊόντων από διαφορετικούς πωλητές δεν πρέπει να θέτει σημαντικούς περιορισμούς και στην πραγματικότητα είναι μερικές φορές απαραίτητο να μεγιστοποιηθεί η ικανότητα ενός δικτύου. Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν συσκευές της Apple, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να περιορίζουν την επιλογή των δρομολογητών του οικιακού δικτύου μόνο για το σήμα αερολιμένα.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις αναθεωρήσεις προϊόντων δικτύωσης που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο ή συμβουλές από ξένους. Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού δικτύου υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων και οι εμπειρίες (θετικές ή αρνητικές) μερικών καταναλωτών μπορεί να μην συσχετίζονται με τις ανάγκες άλλων. Παρακολουθήστε προσεκτικά για μεροληπτική γλώσσα και πιθανές κρυφές ατζέντες, ιδίως σε κριτικές που δημοσιεύονται σε ιστότοπους διαδικτυακών εμπόρων. Όπου είναι δυνατόν, αναζητήστε γνωστούς ή μέλη της οικογένειας που έχουν εμπειρία με σχετικά προϊόντα.

Αγορά δρομολογητών εσωτερικού δικτύου και μόντεμ Διαδικτύου

Η επιλογή ενός οικιακού δρομολογητή καταλήγει τελικά σε μια ιδιαίτερη κατάσταση του νοικοκυριού και μερικές προσωπικές προτιμήσεις. Εξετάστε αυτούς τους παράγοντες:

Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Internet υψηλής ταχύτητας παρέχουν τις δικές τους επιλεγμένες μάρκες ευρυζωνικών μόντεμ (και μερικές φορές και δρομολογητές). Η διατήρηση των πελατών τους σε κοινό υλικό βοηθά στην απλοποίηση της τεχνικής υποστήριξης.

Δείτε επίσης - Πριν αγοράσετε έναν ασύρματο δρομολογητή Internet

Αγορά πρόσθετων στοιχείων για οικιακά δίκτυα

Ορισμένες ρυθμίσεις οικιακού δικτύου ενδέχεται να απαιτούν την αγορά πρόσθετων στοιχείων υλικού. Οι παλαιότερες κονσόλες παιχνιδιών και άλλα gadget καταναλωτών, για παράδειγμα, δεν είχαν ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi, καθιστώντας απαραίτητη τη χρήση συσκευών γέφυρας ασύρματου δικτύου . Οι κεραίες Wi-Fi ή οι συσκευές ενίσχυσης σήματος μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό εργαλείο για την επέκταση του εύρους σημάτων των δρομολογητών Wi-Fi. Τα καλώδια Ethernet μπορούν επίσης να είναι απαραίτητα για τη διασύνδεση ορισμένων συσκευών απευθείας στο δρομολογητή.

Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν γενικά τη μεγαλύτερη δυσκολία στην επιλογή αυτού του είδους εξοπλισμού, καθώς συχνά δεν είναι προφανές ποια προϊόντα θα καλύψουν τις ανάγκες τους. Εκτός από τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές παραπάνω, φροντίστε να αγοράσετε τέτοια προϊόντα από καταστήματα με γενναιόδωρες πολιτικές επιστροφής σε περίπτωση που δεν λειτουργούν όπως επιθυμείτε.

Επιλογή λογισμικού για τη διαχείριση οικιακών δικτύων

Οι εφαρμογές smartphone και tablet μπορούν να είναι εύκολοι τρόποι με τους οποίους ένα νοικοκυριό να παρακολουθεί και να πατιέται στο οικιακό δίκτυο είτε από το σπίτι είτε από απόσταση. Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν δωρεάν, ενώ άλλες μπορούν να αγοραστούν για σχετικά χαμηλές τιμές. Να είστε σκεπτικοί για το λογισμικό με υψηλότερες ετικέτες τιμών. το μέσο νοικοκυριό δεν έχει ανάγκη από προϊόντα ανώτερης διαχείρισης δικτύου, ενώ οι επιχειρήσεις μπορεί να τα θεωρούν απαραίτητα.

Δείτε επίσης - Κορυφαίες εφαρμογές iOS της Apple για ασύρματη δικτύωση , κορυφαία δωρεάν εφαρμογές Android για ασύρματη δικτύωση