Πολιτική κωδικού πρόσβασης: Ηλικία ελάχιστου κωδικού πρόσβασης

Βέλτιστες πρακτικές για τη ρύθμιση των ρυθμίσεων της πολιτικής κωδικών πρόσβασης των Vista

Στα Windows Vista , η ρύθμιση Ηλικία ελάχιστου κωδικού καθορίζει την χρονική περίοδο σε ημέρες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας κωδικός πρόσβασης πριν ο χρήστης πρέπει να το αλλάξει. Μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να λήξει οπουδήποτε μεταξύ 1 και 999 ημερών ή μπορείτε να επιτρέψετε αμέσως τις αλλαγές ρυθμίζοντας τον αριθμό ελάχιστης ρύθμισης ηλικίας κωδικού για τις ημέρες σε 0.

Σχετικά με την ελάχιστη και την μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης

Η ρύθμιση "Ηλικία ελάχιστου κωδικού πρόσβασης" πρέπει να είναι χαμηλότερη από τη ρύθμιση "Μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης", εκτός εάν η μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης έχει οριστεί σε μηδέν, οπότε ο κωδικός πρόσβασης δεν λήγει ποτέ. Εάν η Μέγιστη ηλικία κωδικού πρόσβασης έχει οριστεί σε μηδέν, η ηλικία του ελάχιστου κωδικού πρόσβασης μπορεί να οριστεί σε οποιαδήποτε τιμή μεταξύ 0 και 998.

Σημείωση: Η ρύθμιση της μέγιστης ηλικίας κωδικού πρόσβασης σε ένα -1 έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη μηδενική ρύθμιση - δεν λήγει ποτέ. Ο ορισμός του σε οποιονδήποτε άλλο αρνητικό αριθμό είναι ίδιο με τον ορισμό του σε μη καθορισμένο.

Βέλτιστες πρακτικές με κωδικό πρόσβασης

Οι βέλτιστες πρακτικές προτείνουν την καθιέρωση Μέγιστης ηλικίας κωδικού πρόσβασης 60 ημερών. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο κατά τη διάρκεια του οποίου ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να χαραχθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Η ρύθμιση μιας ηλικίας ελάχιστου κωδικού πρόσβασης είναι χρήσιμη σε συνδυασμό με την εφαρμογή του ιστορικού κωδικών πρόσβασης για να αποτρέψετε τους χρήστες να εισάγουν νέους κωδικούς πρόσβασης επανειλημμένα για να παρακάμψουν την εφαρμογή του ιστορικού κωδικών πρόσβασης.

Αυτές οι πληροφορίες ισχύουν για τα Windows Vista, Windows 8.1, Windows 8 και Windows 7, καθώς και για Windows Server 2008 R2 και Windows Server 2012 R2.