Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία WiMAX

Απαιτήσεις WiMAX, Απόδοση και Κόστος

WiMAX Wi-Fi

Τι χρειάζεστε για το WiMAX;

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ασύρματη τεχνολογία, οι απαιτήσεις για WiMAX είναι βασικά ένας πομπός και ένας δέκτης. Ο πομπός είναι ένας πύργος WiMAX, όπως ένας πύργος GSM . Ένας πύργος, που ονομάζεται επίσης σταθμός βάσης, μπορεί να παρέχει κάλυψη σε μια περιοχή σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχει τίποτα πολύ που μπορεί να κάνει ο καταναλωτής σχετικά με αυτόν τον πύργο. είναι το μέρος των εγκαταστάσεων του παρόχου υπηρεσιών. Έτσι πρώτα, πρέπει να εγγραφείτε σε μια υπηρεσία WiMAX. Ακολουθεί μια λίστα με αναπτυγμένα δίκτυα WiMAX σε όλο τον κόσμο, από τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε ένα πλησιέστερο σε εσάς.

Από την άλλη πλευρά, για να λάβετε τα κύματα WiMAX, χρειάζεστε ένα δέκτη WiMAX για τη σύνδεση του υπολογιστή ή της συσκευής σας. Στην ιδανική περίπτωση, η συσκευή σας θα έχει ενσωματωμένη υποστήριξη WiMAX, αλλά αυτό μπορεί να είναι λίγο σπάνιο και ακριβό, επειδή οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές WiMAX έχουν μόλις κυκλοφορήσει και τη στιγμή που γράφω αυτό, υπάρχουν μόνο λίγα WiMAX- όπως κινητό τηλέφωνο Nokia N810. Ωστόσο, υπάρχουν κάρτες PCMCIA για φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι είναι αρκετά προσιτοί και βολικοί. Είχα ένα μόντεμ WiMAX που θα συνδεόμουν με το φορητό υπολογιστή μου, αλλά αυτό συνέβη πολύ ενοχλητικό καθώς χρειάστηκε να τροφοδοτηθεί και ήταν λιγότερο από εύκολα φορητό. Τα μόντεμ WiMAX μπορούν να συνδεθούν με υπολογιστές και άλλες συσκευές μέσω καλωδίων USB και Ethernet .

Τι κοστίζει το WiMAX

Το WiMAX δεσμεύεται να είναι φθηνότερο από τα δύο προγράμματα ευρυζωνικής σύνδεσης DSL Internet και 3G. Δεν θεωρούμε Wi-Fi εδώ ακόμα και αν είναι δωρεάν, επειδή είναι τεχνολογία LAN.

Το WiMAX είναι φθηνότερο από το ενσύρματο DSL, διότι δεν απαιτεί την τοποθέτηση καλωδίων γύρω από την περιοχή, γεγονός που αποτελεί μια τεράστια επένδυση για τον πάροχο. Η μη απαίτηση αυτής της επένδυσης ανοίγει την πόρτα σε πολλούς παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι μπορούν να ξεκινήσουν τη λιανική πώληση ασύρματης ευρυζωνικότητας με χαμηλό κεφάλαιο, προκαλώντας έτσι μείωση των τιμών λόγω του ανταγωνισμού.

Το 3G είναι πακέτο και οι χρήστες έχουν κανονικά ένα πακέτο κατωφλιού. Τα δεδομένα που μεταφέρονται πέραν του ορίου αυτού του πακέτου καταβάλλονται ανά επιπλέον MB. Αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι αρκετά ακριβό για τους μεγάλους χρήστες. Από την άλλη πλευρά, το WiMAX επιτρέπει απεριόριστη συνδεσιμότητα για όλα τα είδη δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων, φωνής και βίντεο.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το WiMAX, θα χρειαστεί να επενδύσετε μόνο σε ένα υλικό ή συσκευή που υποστηρίζει WiMAX που θα συνδεθεί με το υπάρχον υλικό σας. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες της ενσωμάτωσης του WiMAX, ο πρώτος θα είναι ακριβός, αλλά ο τελευταίος είναι αρκετά προσιτός, ακόμη και δωρεάν. Όταν έχω εγγραφεί για κάποια υπηρεσία WiMAX λίγο καιρό, μου δόθηκε δωρεάν μόντεμ (που πρέπει να επιστραφεί στο τέλος της σύμβασης). Απλά έπρεπε να πληρώσω το μηνιαίο τέλος, το οποίο ήταν ένα κατ 'αποκοπή ποσό για απεριόριστη πρόσβαση. Τελικά, το WiMAX, ειδικά στο σπίτι και στο γραφείο, μπορεί να είναι σχετικά φθηνό.

WiMAX Performance

Το WiMAX είναι αρκετά ισχυρό, με ταχύτητα έως 70 Mbps, που είναι πολύ. Τώρα που έρχεται μετά καθορίζει την ποιότητα της σύνδεσης που λαμβάνετε. Ορισμένοι πάροχοι προσπαθούν να φιλοξενήσουν πάρα πολλούς συνδρομητές σε μία γραμμή (στους διακομιστές τους), γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα κακές επιδόσεις κατά τους χρόνους αιχμής και για ορισμένες εφαρμογές.

Το WiMAX έχει μια σειρά περίπου 50 χιλιομέτρων σε έναν κύκλο. Το έδαφος, ο καιρός και τα κτίρια επηρεάζουν αυτό το εύρος και αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην λαμβάνουν σήματα αρκετά καλά για σωστή σύνδεση. Ο προσανατολισμός είναι επίσης ένα ζήτημα και ορισμένοι πρέπει να επιλέξουν να τοποθετήσουν τα WiMAX μόντεμ κοντά σε παράθυρα και να στραφούν σε συγκεκριμένες οδηγίες για καλή υποδοχή.

Μια σύνδεση WiMAX είναι κανονικά μη ορατή, πράγμα που σημαίνει ότι ο πομπός και ο δέκτης δεν χρειάζεται να έχουν μια καθαρή γραμμή μεταξύ τους. Υπάρχει, όμως, μια έκδοση της γραμμής όρασης, όπου η απόδοση και η σταθερότητα είναι πολύ καλύτερες, καθώς αυτό εξαλείφει τα προβλήματα που σχετίζονται με το έδαφος και τα κτίρια.

Χρήση του WiMAX

VoIP

WiMAX και VoIP

VoIP και WiMAX

.