Η εικόνα πυριτίου ανταποκρίνεται στην πρόκληση 8K με επεξεργαστή τσιπ AV

Η εικόνα πυριτίου MHL μετακινεί 8K τηλεόραση προς τα εμπρός

Ενώ η 4K Ultra HD συνεχίζει να εγκατασταθεί στην αγορά των καταναλωτών (οι τηλεοράσεις , η ροή και το Blu-ray Ultra HD είναι σε εξέλιξη ), η πρόοδος δεν σταματά εκεί. HDR (υψηλής δυναμικής εμβέλειας) τηλεόραση έχει έρθει στην αγορά, και 8K είναι στο δρόμο.

Για κάποιες προοπτικές, η ανάλυση 8Κ αντιπροσωπεύεται από ένα πεδίο 7860x4320 εικονοστοιχείων, το οποίο είναι ισοδύναμο με 33,2 megapixel, ή 16x το ψήφισμα των 1080p (8K είναι 4320p).

Ωστόσο, το 8Κ εξακολουθεί να είναι ένας τρόπος για τους καταναλωτές. Η Silicon Image (η οποία αποτελεί πλέον μέρος της Lattice Semiconductor) εισήγαγε το πρώτο της επεξεργαστή chipset 8K AV, το Sil9779 για χρήση σε οποιαδήποτε επερχόμενη τηλεόραση 8K, αλλά θα περάσει λίγος χρόνος για να μπορέσετε να κατεβάσετε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο και να αγοράσετε ένα. πρέπει να θεσπιστεί περαιτέρω υποδομή, ώστε οι κατασκευαστές και οι πάροχοι περιεχομένου να διαθέτουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να φέρουν τους καταναλωτές σε υψηλό επίπεδο. Αρχίζουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή επιλογή από διαθέσιμο περιεχόμενο 4Κ.

Δυνατότητες επεξεργασίας του Sil9779

Η καρδιά του Sil9779 είναι οι δυνατότητες μετάδοσης και επεξεργασίας ήχου / βίντεο, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Επιλογές συνδεσιμότητας του Sil9779

Εκτός από τις δυνατότητες επεξεργασίας του Sil9779, παρέχει επίσης ένα ενδιαφέρον συμπλήρωμα συνδέσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

Για όσους από εσάς πιστεύετε ότι η Silicon Image / Lattice Semiconductor και η Κοινοπραξία MHL πηδούν το όπλο σε 8K πολύ σύντομα, έχετε υπόψη σας ότι η Ιαπωνία πειραματίζεται με την τεχνολογία 8K για τηλεοπτική μετάδοση για αρκετά χρόνια και δοκιμάζει την τεχνολογία περαιτέρω στο 2016 Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία Ο στόχος της Ιαπωνίας είναι να οριστικοποιήσει εγκαίρως ένα πρότυπο τηλεοπτικής μετάδοσης 8K για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, το οποίο θα φιλοξενηθεί από το Τόκιο.

Ωστόσο, η 8K πρέπει ακόμη να αποδείξει όχι μόνο την επιθυμία της για τον μέσο καταναλωτή αλλά και να είναι προσιτή.

Δύο ψηφιακές μάρκες SuperMHL / HDMI 2.0

Η Lattice Semiconductor κυκλοφόρησε δύο ακόμη μάρκες επεξεργασίας 8K (SiI9398 και SiI9630) για να συμπεριληφθούν τόσο σε συσκευές πηγής όσο και σε συσκευές προβολής.

Και οι δύο μικροεπεξεργαστές παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες μετάδοσης και επεξεργασίας βίντεο και ήχου όπως το προαναφερθέν SiL9779, αλλά παρέχουν και ένα σχεδιασμό διπλής λειτουργίας που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν σε ένα περιβάλλον σύνδεσης SuperMHL και HDMI 2.0 μέσω της χρήσης ξεχωριστών θυρών για κάθε είδος απαίτησης σύνδεσης.

Ορισμένες από τις προδιαγραφές περιλαμβάνουν:

Το SiI9630 είναι ένας πομπός που μπορεί να τοποθετηθεί σε μια συμβατή συσκευή πηγής (για παράδειγμα, ένας παίκτης δίσκων, ένα καλώδιο / δορυφορικό πλαίσιο ρύθμισης, μια ταινία μέσων, μια κονσόλα παιχνιδιών κλπ.), Ενώ το SiI9398 είναι ένας δέκτης που θα τοποθετηθεί σε συμβατό (συσκευή προβολής τηλεόρασης ή βίντεο).

Και οι δύο μάρκες μπορούν να λειτουργήσουν σε ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν συσκευές που χρησιμοποιούν τα SiL9779 ή τα SiI9396 SuperMHL μάρκες ( διαβάστε την αναφορά μου στο SiL9396)

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα SiI9398 και SiI9630, διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Lattice Semiconductor.