Πώς να γράψετε ένα αρχείο εικόνας ISO σε ένα DVD

Οδηγίες για σωστή εγγραφή ενός αρχείου ISO σε δίσκο DVD, CD ή BD

Τι κάνετε με ένα αρχείο ISO μόλις το κατεβάσετε; Ένα αρχείο ISO είναι μια εικόνα ενός δίσκου, όπως ένα DVD, έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις, για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει πρώτα να το εγγράψετε σε ένα δίσκο .

Το σωστό κάψιμο ενός αρχείου εικόνας ISO σε ένα DVD είναι λίγο διαφορετικό από το να εγγράφετε το ίδιο το αρχείο ISO όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο αρχείο και είναι τελείως διαφορετικό από την απλή αντιγραφή του αρχείου ISO στο δίσκο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε την επιλογή "εγγραφή εικόνας" ή "εγγραφή εικόνας" στο λογισμικό εγγραφής και, στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο.

Ευτυχώς, οι νεώτερες εκδόσεις των Windows περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο εγγραφής ISO (εξηγείται παρακάτω) που κάνει αυτό πολύ εύκολο. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows ή προτιμάτε ένα ειδικό εργαλείο, ελέγξτε τη δεύτερη σειρά οδηγιών κάτω από αυτές.

Συμβουλή: Έχετε μια εικόνα ISO που πρέπει να εγγράψετε, αλλά δεν έχετε μονάδα εγγραφής DVD ή τυχόν κενά δίσκους; Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να γράψετε ένα αρχείο ISO σε USB για ένα πλήρες σεμινάριο σχετικά με τη λήψη του ISO σας σε μια μονάδα USB αντί.

Πώς να γράψετε ένα αρχείο εικόνας ISO σε ένα DVD

Απαιτείται χρόνος: Η εγγραφή ενός αρχείου εικόνας ISO σε ένα DVD είναι πολύ εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί για την εγγραφή εικόνων ISO σε CD ή BD επίσης.

Σημείωση: Τα παρακάτω βήματα ισχύουν μόνο αν κάνετε εγγραφή ενός αρχείου ISO στα Windows 10 , Windows 8 ή Windows 7 . Μεταβείτε στην επόμενη ενότητα εάν χρειάζεστε οδηγίες που ισχύουν για μια παλαιότερη έκδοση των Windows.

  1. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας κενός δίσκος στη μονάδα δίσκου.
    1. Όσο υποστηρίζει η μονάδα οπτικού δίσκου , αυτός ο δίσκος μπορεί να είναι κενός δίσκος DVD, CD ή BD.
    2. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το δίσκο μικρότερου μεγέθους όσο μπορείτε, επειδή ένας δίσκος που καίγεται με ένα αρχείο ISO δεν είναι συχνά χρησιμοποιήσιμος για άλλους σκοπούς. Για παράδειγμα, εάν το αρχείο ISO που χρησιμοποιείτε είναι μόνο 125 MB, μην χρησιμοποιείτε DVD ή BD εάν διαθέτετε ένα λιγότερο ακριβό κενό CD.
    3. Δείτε αυτήν την επισκόπηση των τύπων οπτικής αποθήκευσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα δεδομένα μπορούν να κατέχουν ορισμένα είδη δίσκων.
  2. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το αρχείο ISO και έπειτα επιλέξτε την επιλογή Εικόνα εγγραφής δίσκου για να ανοίξετε το παράθυρο Windows Disc Image Burner .
    1. Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 7, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο ISO. Κάνοντας διπλό κλικ ή διπλό πάτημα ενός ISO σε Windows 10 ή Windows 8 θα τοποθετηθεί το αρχείο ως εικονικός δίσκος.
  3. Επιλέξτε το σωστό DVD burner από το αναπτυσσόμενο μενού "Disc burner:".
    1. Σημείωση: Αν και όχι πάντα, υπάρχει συνήθως μόνο μία διαθέσιμη επιλογή: η μονάδα δίσκου "D:".
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε το κουμπί Εγγραφή για να εγγράψετε την εικόνα ISO στο δίσκο.
    1. Ο χρόνος που απαιτείται για την εγγραφή ενός αρχείου ISO εξαρτάται τόσο από το μέγεθος του αρχείου ISO όσο και από την ταχύτητα του καυστήρα του δίσκου, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί οπουδήποτε από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά.
    2. Μπορείτε να ελέγξετε προαιρετικά το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Επαλήθευση δίσκου μετά από εγγραφή" πριν να εγγράψετε την εικόνα ISO. Αυτό είναι χρήσιμο εάν η ακεραιότητα των δεδομένων είναι σημαντική, όπως εάν κάνετε εγγραφή λογισμικού στο δίσκο. Υπάρχει μια καλή εξήγηση για το τι σημαίνει αυτό πάνω στο How-To-Geek.
  1. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή, ο δίσκος θα βγει από τη μονάδα δίσκου και η περιγραφή "Κατάσταση" θα πει "Η εικόνα του δίσκου έχει εγγραφεί με επιτυχία στο δίσκο". Τώρα μπορείτε να κλείσετε το Windows Disc Image Burner .
  2. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο ISO-turned-δίσκο για ό, τι χρειάζεστε για.
    1. Συμβουλή: Αν δείτε τα περιεχόμενα του δίσκου, μπορεί να παρατηρήσετε πολλά αρχεία και φακέλους. Τι συνέβη με το αρχείο ISO; Θυμηθείτε ότι το αρχείο ISO είναι απλά μια απεικόνιση ενός αρχείου του δίσκου. Αυτό το αρχείο ISO περιείχε τις πληροφορίες για όλα τα αρχεία που βλέπετε στο δίσκο τώρα.

Πώς να γράψετε ένα αρχείο ISO σε ένα DVD με "Δωρεάν ISO Burner" & # 34;

Το ενσωματωμένο εργαλείο Windows Disc Image Burner δεν είναι διαθέσιμο στα Windows Vista ή Windows XP , οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή για να εγγράψετε το αρχείο ISO σε ένα δίσκο.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια εφαρμογή που ονομάζεται Free ISO Burner:

Προτιμώ στιγμιότυπα οθόνης; Δοκιμάστε τον Οδηγό βήμα προς βήμα για την καύση ενός αρχείου ISO για μια πλήρη διαδρομή!

  1. Κατεβάστε το Free ISO Burner, ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα που εγκαθιστά μόνο ISO αρχεία, καθιστώντας το πραγματικά εύκολο στη χρήση.
    1. Σημαντικό: Ο ελεύθερος Καυστήρας ISO είναι εντελώς δωρεάν και πλήρως λειτουργικός. Ωστόσο, η σελίδα λήψης (που φιλοξενείται από το SoftSea.com) είναι λίγο δύσκολη. Μην αφήσετε τις διαφημίσεις τους να σας ξεγελάσουν να κατεβάσετε κάτι άλλο. Ανατρέξτε στην Προειδοποίηση στο Βήμα 3 στο σεμινάριο για λεπτομέρειες.
    2. Το Free ISO Burner λειτουργεί στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP και θα εγγράψει ένα αρχείο εικόνας ISO σε οποιοδήποτε από τα διάφορα είδη δίσκων DVD, BD και CD που υπάρχουν.
    3. Εάν προτιμάτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό εργαλείο εγγραφής ISO, δείτε τις προτάσεις στο κάτω μέρος της σελίδας. Φυσικά, αν το κάνετε αυτό, οι παρακάτω οδηγίες που αφορούν τον Free ISO Burner δεν θα ισχύουν ακριβώς.
  2. Κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο αρχείο FreeISOBurner που μόλις κατεβάσατε. Θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Free ISO Burner.
    1. Το Free ISO Burner είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα, που σημαίνει ότι δεν εγκαθίσταται, απλώς τρέχει. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που προτιμώ αυτό το καυστήρα ISO σε σχέση με άλλους με τεράστιες εγκαταστάσεις.
  1. Τοποθετήστε ένα κενό δίσκο στη μονάδα δίσκου.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Άνοιγμα δίπλα στο κενό χώρο στο τμήμα Αρχείο ISO , κοντά στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος.
  3. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο " Άνοιγμα ", εντοπίστε και επιλέξτε το αρχείο ISO που θέλετε να εγγράψετε στον κενό δίσκο.
  4. Μόλις επιλέξετε το αρχείο ISO, κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί Άνοιγμα στο κάτω μέρος του παραθύρου για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.
  5. Τώρα που επιστρέφετε στην κεντρική οθόνη του Free ISO Burner, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή στο Drive είναι στην πραγματικότητα η μονάδα οπτικού δίσκου που βάζετε με το κενό δίσκο στο βήμα 3 παραπάνω.
    1. Αν έχετε περισσότερες από μία μονάδες οπτικού δίσκου, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία επιλογές εδώ.
  6. Περάστε τις προσαρμογές στην περιοχή " Επιλογές" , εκτός αν ξέρετε τι κάνετε.
    1. Εάν δεν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, ίσως το πολύ να θέλετε να διαμορφώσετε μια ετικέτα τόμου για το νέο δίσκο, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  7. Κάντε κλικ ή επιλέξτε το κουμπί " Εγγραφή " για να ξεκινήσετε την εγγραφή του αρχείου ISO.
    1. Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το αρχείο ISO και πόσο γρήγορα είναι ο καυστήρας δίσκου, η διαδικασία εγγραφής ISO μπορεί να είναι τόσο γρήγορη όσο μερικά δευτερόλεπτα έως και αρκετά λεπτά.
  1. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή, ο δίσκος αφαιρείται αυτόματα από τη μονάδα δίσκου. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε το δίσκο και να κλείσετε τον ελεύθερο Καυστήρα ISO.

Περισσότερα βοήθεια Καύση εικόνων ISO σε δίσκους

Πρέπει να έχετε έναν οπτικό καυστήρα για την εγγραφή αρχείων ISO σε ένα δίσκο. Δεν θα μπορείτε να εγγράψετε αρχεία ISO εάν έχετε μόνο μια τυπική μονάδα CD, DVD ή BD.

Πολλά αρχεία ISO προορίζονται για εκκίνηση μετά την εγγραφή τους, όπως μερικά προγράμματα δοκιμών μνήμης , εργαλεία αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης , υαλοκαθαριστήρες σκληρών δίσκων και εργαλεία προστασίας από ιούς .

Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από έναν οδηγό CD, DVD ή BD Disc για περισσότερες πληροφορίες.

Ορισμένα άλλα δωρεάν προγράμματα εγγραφής ISO που είναι διαθέσιμα εκτός του Free ISO Burner περιλαμβάνουν τα CDBurnerXP, ImgBurn, InfraRecorder, BurnAware Free, Jihosoft ISO Maker και Active ISO Burner.

Μπορείτε επίσης να εγγράψετε ένα αρχείο ISO σε MacOS χρησιμοποιώντας το Disk Utility, Finder ή ένα τερματικό. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες εάν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο.