Πώς να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία Thumbs.db

Τα αρχεία Thumbs.db μπορεί μερικές φορές να καταστραφούν ή να καταστραφούν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κάποια πολύ συγκεκριμένα προβλήματα στα Windows.

Μερικές φορές ένα ή περισσότερα κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία thumbs.db μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κατά την περιήγηση σε φακέλους με περιεχόμενο πολυμέσων ή θα μπορούσαν να είναι η αιτία μηνυμάτων σφάλματος όπως "Η εφαρμογή Explorer προκάλεσε σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στην ενότητα Kernel32.dll" και παρόμοια μηνύματα.

Η επιδιόρθωση των αρχείων thumbs.db είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, δεδομένου ότι τα Windows θα αναγεννήσουν το αρχείο όταν ο συγκεκριμένος φάκελος που περιέχεται εμφανίζεται στην προβολή "Thumbnails".

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να επιδιορθώσετε τα αρχεία thumbs.db.

Δυσκολία: Εύκολη

Απαιτείται χρόνος: Η επισκευή αρχείων thumbs.db συνήθως διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά

Εδώ είναι πώς

  1. Ανοίξτε το φάκελο που υποπτεύεστε ότι το αρχείο thumbs.db έχει καταστραφεί ή έχει καταστραφεί.
  2. Εντοπίστε το αρχείο thumbs.db. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το αρχείο, ο υπολογιστής σας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να μην εμφανίζει κρυφά αρχεία . Εάν συμβαίνει αυτό, αλλάξτε τις επιλογές φακέλου για να επιτρέψετε την εμφάνιση κρυφών αρχείων. Δείτε πώς εμφανίζω κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows; για οδηγίες.
  3. Μόλις εντοπιστεί το αρχείο thumbs.db, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Διαγραφή .
    1. Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την προβολή φακέλου σε κάτι διαφορετικό από την προβολή μικρογραφιών . Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή και, στη συνέχεια, επιλέξτε είτε Πλακάκια , Εικονίδια , Λίστα ή Λεπτομέρειες . Ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος των Windows, ορισμένες από αυτές τις επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς.
  4. Για να δημιουργήσετε ξανά το αρχείο, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή και, στη συνέχεια, στο Thumbnails από το μενού του φακέλου που διαγράψατε από το αρχείο thumbs.db. Αυτό θα ξεκινήσει την προβολή Thumbnails και θα δημιουργήσει αυτόματα ένα νέο αντίγραφο του αρχείου thumbs.db.

Συμβουλές

  1. Τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista δεν χρησιμοποιούν το αρχείο thumbs.db. Η βάση δεδομένων thumbcache_xxxx.db σε αυτές τις εκδόσεις των Windows βρίσκεται κεντρικά στον φάκελο \ Users \ [username] \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Explorer .