Τι είναι ένα αρχείο C;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία C

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .C είναι ένα αρχείο C / C ++ πηγαίου κειμένου απλού κειμένου. Μπορεί να κατέχει και τον πηγαίο κώδικα ολόκληρου του προγράμματος στη γλώσσα προγραμματισμού C ή C ++, καθώς και να αναφέρεται από άλλα αρχεία μέσα σε ένα έργο C.

Σημειώστε ότι ορισμένα προγράμματα χρησιμοποιούν μια πεζά επέκταση αρχείου c για να υποδηλώσουν ένα αρχείο πηγαίου κώδικα C και ένα κεφαλαίο C για C ++, αλλά αυτό δεν απαιτείται. Το CPP χρησιμοποιείται επίσης για αρχεία πηγαίου κώδικα C ++.

Εάν το αρχείο C δεν είναι στη γλώσσα προγραμματισμού C ή C ++, μπορεί να είναι ένα αρχείο Script Lite-C γραμμένο σε lite-C, μια παρόμοια γλώσσα προγραμματισμού με το C / C ++.

Και οι δύο τύποι αρχείων σχετίζονται με εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή προγραμμάτων λογισμικού και βιντεοπαιχνιδιών.

Σημείωση: Το CFile αναφέρεται επίσης σε κατηγορίες αρχείων Microsoft Foundation Class, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις μορφές αρχείων κώδικα που εξηγούνται εδώ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο C

Οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου όπως το Notepad ++, το Emacs, το πρόγραμμα Σημειωματάριο των Windows, το EditPlus, το TextMate και άλλοι, μπορούν να ανοίξουν και να προβάλουν ένα αρχείο C εάν είναι ένα αρχείο πηγαίου κώδικα C / C ++.

Αυτά τα προγράμματα είναι χρήσιμα επειδή είναι γενικά ελαφριά σε σύγκριση με τους προγραμματιστές πλήρων εφαρμογών όπως αυτοί που αναφέρονται παρακάτω. Επιπλέον, οι περισσότεροι υποστηρίζουν την επισήμανση σύνταξης , η οποία συνήθως προτιμάται, καθώς καθιστά πολύ πιο εύκολη την επεξεργασία και την κοπή μέσω του πηγαίου κώδικα.

Ωστόσο, τα αρχεία C συνήθως ανοίγονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανάπτυξης λογισμικού όπως το Visual Studio, το Eclipse, το C ++ Builder, το Dev-C ++ ή το Code :: Blocks.

Το πρόγραμμα lite-C από το Conitec Datasystems είναι το πρωταρχικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την εργασία με αρχεία Lite-C Script, αλλά αυτά τα αρχεία C μπορεί να ανοίξουν και με επεξεργαστές κειμένου.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία C

Υπάρχουν ορισμένες μετατροπές που μπορείτε να κάνετε σχετικά με το C και το C ++, αλλά αυτές δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα προγραμματισμού για να μετατρέψετε σε ή από char array, ακέραιο, συμβολοσειρά κ.λπ., αλλά αυτά δεν ισχύουν για τα ίδια τα αρχεία C, αλλά για τις λειτουργίες που παρέχουν τα αρχεία.

Αν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε, σας συνιστώ να επισκεφτείτε άλλους πόρους, όπως το Stack Overflow.

Ωστόσο, αν είστε πραγματικά μετά από ένα μετατροπέα αρχείων C, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου ή τα αρχεία ανοίγματος αρχείων C παραπάνω, για να μετατρέψετε ή να αποθηκεύσετε το αρχείο σε διαφορετική μορφή κειμένου όπως TXT ή HTML . Πιθανότατα δεν θα είναι πλέον χρήσιμα ως αρχεία πηγαίου κώδικα με Eclipse, Dev-C ++ κ.λπ., αν και, αν υπάρχουν σε διαφορετική μορφή αρχείου.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι μετατροπείς πηγαίου κώδικα που διατίθενται από τα Tangible Software Solutions που μπορούν να μετατρέψουν τη C ++ σε C #, Java ή VB. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι δωρεάν εκδόσεις είναι περιορισμένες όταν πρόκειται για τον αριθμό γραμμών που μπορούν να μετατραπούν ταυτόχρονα.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Δεδομένου ότι η επέκταση αρχείου C είναι απλά ένα γράμμα, είναι εύκολο να συγχέουμε άλλες μορφές αρχείων με ένα αρχείο C. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, επειδή είναι πιθανό να μην ασχολείστε με ένα αρχείο C.

Για παράδειγμα, αν προσπαθήσετε να προβάλετε το αρχείο σας με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου επειδή υποθέτετε ότι είναι ένα αρχείο πηγαίου κώδικα, αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε τίποτα, πιθανόν να έχετε κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως ένα αρχείο CAB ή CSH .

Το CS είναι μια πολύ παρόμοια επέκταση αρχείου, αλλά χρησιμοποιείται για αρχεία πηγαίου κώδικα Visual C # και αρχεία χρωμάτων ColorSchemer Studio Color. Εάν διαθέτετε ένα αρχείο CS, μπορεί να ανοίξει ένα λεπτό με τα προγράμματα που υποστηρίζουν τα αρχεία C, καθώς είναι παρόμοια με το περιεχόμενο γραμμένο στη γλώσσα C Sharp. Ωστόσο, η τελευταία μορφή αρχείου χρησιμοποιείται ειδικά με το ColorSchemer Studio και δεν θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρχεία C Sharp ή C.

Όπως βλέπετε, αυτές οι μορφές αρχείων και πολλοί άλλοι έχουν το γράμμα "C" σε αυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καθόλου σχετικές με τη μορφή αρχείου C που εξηγείται σε αυτή τη σελίδα.

Σημείωση: Για να καταστεί αυτό ακόμη πιο συγκεχυμένο από ό, τι μπορεί ήδη, η επέκταση αρχείου CSH χρησιμοποιείται όχι μόνο ως αρχείο μη κειμένου με το Adobe Photoshop (είναι ένα αρχείο Custom Shapes), αλλά και ως αρχείο C Shell Script απλού κειμένου, ανάλογα με το τι έχετε, θα μπορούσε να ανοίξει πολύ καλά σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (όπως με τα αρχεία CS), αλλά αυτό ακόμα δεν σημαίνει ότι είναι ένα αρχείο πηγαίου κώδικα C / C ++ ή ακόμα και ότι μπορεί να ανοίξει σε κάθε εφαρμογή που αναφέρεται παραπάνω .