Τι είναι ένα αρχείο CAB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CAB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .CAB είναι ένα αρχείο του Windows Cabinet (που ονομάζονταν αρχεία διαμαντιών). Πρόκειται για συμπιεσμένα αρχεία που αποθηκεύουν δεδομένα που σχετίζονται με διάφορες εγκαταστάσεις των Windows που ενδέχεται να περιλαμβάνουν προγράμματα οδήγησης συσκευών ή αρχεία συστήματος.

Η δυνατότητα Pack και Go του προγράμματος Microsoft Publisher μπορεί να κάνει αρχεία CAB που τελειώνουν με την επέκταση αρχείου PUZ. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται τα πάντα με το έγγραφο, στην ίδια αρχειακή μορφή με το CAB, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως τα αρχεία CAB.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης του InstallShield κάνει επίσης αρχεία με την επέκταση του CAB, αλλά δεν σχετίζονται με τη μορφή αρχείου του Windows Cabinet.

Ορισμένες συσκευές ενδέχεται να χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου CAB για την αποθήκευση αρχείων υλικολογισμικού.

Πώς να ανοίξετε αρχεία CAB

Κάνοντας διπλό κλικ σε ένα αρχείο Windows Cabinet στα Windows θα ανοίξει αυτόματα το αρχείο ως αρχείο, ώστε να μπορείτε να δείτε τι υπάρχει μέσα. Τα Windows την αντιμετωπίζουν ουσιαστικά ως φάκελο και το κάνουν αυτόματα. δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ενός ανοιχτήρι CAB για Windows.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να ανοίξετε ή να εξαγάγετε αρχεία CAB με ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων. Προχωρώντας σε αυτή τη διαδρομή, μπορείτε να ανοίξετε αρχεία CAB σε άλλα λειτουργικά συστήματα όπως macOS ή Linux. Μερικοί ελεύθεροι απαγωγείς αρχείων που λειτουργούν με αρχεία CAB περιλαμβάνουν τα 7-Zip, PeaZip, WinZip, IZArc, The Unarchiver και cabextract.

Εάν διαθέτετε ένα αρχείο PUZ που προέρχεται από τον Microsoft Publisher, μπορείτε να το ανοίξετε με οποιονδήποτε από τους εξολκείς αρχείων που μόλις αναφέρατε. Αν τα προγράμματα αυτά δεν αναγνωρίζουν την επέκταση αρχείου PUZ, ανοίξτε πρώτα το αρχείο, αποσυνδέστε πρώτα το λογισμικό και, στη συνέχεια, αναζητήστε το αρχείο PUZ ή αλλάξτε την επέκταση αρχείου .PUZ σε .CAB και δοκιμάστε ξανά.

Τα αρχεία CAB του InstallShield δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία του Cabinet των Windows αλλά μπορούν να εξαχθούν με ασπίδα.

Εγκατάσταση αρχείων CAB στα Windows

Εάν διαθέτετε ένα ενημερωμένο αρχείο λήψης για εργασία χωρίς σύνδεση σε μορφή CAB, ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να την εγκαταστήσετε είναι μέσω μιας ανυψωμένης γραμμής εντολών . Πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή , αντικαθιστώντας τη διαδρομή προς το αρχείο CAB με τη διαδρομή προς αυτή που χρησιμοποιείτε:

dism / online / add-package /packagepath:"C:\files\cabname.cab "

Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή DISM για να εγκαταστήσετε πακέτα γλωσσών, αλλά το εργαλείο lpksetup.exe , όπως αυτό:

  1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + R.
  2. Εισαγάγετε lpksetup (το πρώτο γράμμα είναι ένα πεζά L).
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Εγκατάσταση γλώσσων εμφάνισης .
  4. Επιλέξτε Περιήγηση ... για να ανοίξετε το αρχείο CAB.
  5. Πατήστε / πατήστε Επόμενο .
  6. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί ολόκληρη η διαδικασία. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.
  7. Μπορείτε να κλείσετε την οθόνη γλώσσας Εγκατάσταση γλώσσας οθόνης όταν η πρόοδος λέει "Ολοκληρώθηκε".

Συμβουλή: Για να μεταβείτε στη γλώσσα στα Windows 10, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Ώρα και γλώσσα και έπειτα επιλέξτε την καρτέλα Περιοχή και γλώσσα στα αριστερά. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, είναι Πίνακας Ελέγχου> Ρολόι, Γλώσσα και Περιοχή> Γλώσσα . Τέλος, επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται, αν υπάρχουν.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CAB

Δεν υπάρχουν προγράμματα μετατροπής αρχείων που γνωρίζουμε ότι μπορούν να κάνουν καθαρό CAB στη μετατροπή MSI . Εντούτοις, μπορεί να βρείτε χρήσιμο αυτό το φόρουμ του λογισμικού Flexera.

Τα αρχεία WSP είναι αρχεία πακέτων λύσεων SharePoint που χρησιμοποιούνται από το Microsoft SharePoint και συμπιεσμένα στη μορφή CAB. Μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο WSP στο CAB και να το ανοίξετε όπως θα κάνατε ένα αρχείο του Windows Cabinet.

Μπορείτε να μετατρέψετε το CAB σε EXE με το IExpress Wizard, ένα εργαλείο που περιλαμβάνεται στα Windows. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + R και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε iexpress .

Εάν πρέπει να μετατρέψετε το CAB στο KDZ για να λάβετε ένα αρχείο υλικολογισμικού Android στη σωστή μορφή, ακολουθήστε τις οδηγίες στο BOYCRACKED.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή CAB

Τα Windows ενδέχεται να συμπιέσουν ένα αρχείο CAB με DEFLATE (όπως τα περισσότερα αρχεία ZIP ), Quantum ή LZX, καθώς η μορφή υποστηρίζει και τους τρεις αλγόριθμους συμπίεσης.

Κάθε αρχείο CAB συμπιέζεται συνολικά αντί για κάθε αρχείο ξεχωριστά. Ένα αρχείο CAB μπορεί να χωρέσει έως 65.535 φακέλους CAB και αυτοί οι φάκελοι μπορούν να περιέχουν ίσο αριθμό αρχείων.

Όταν ένα αρχείο CAB χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα από ένα πρόγραμμα εγκατάστασης, τα αρχεία που περιέχονται σε αυτό εξάγονται με βάση τις ανάγκες και με τη σειρά που αποθηκεύονται στο αρχείο CAB.

Ένα μεγάλο αρχείο μπορεί να γίνει σε πολλαπλά αρχεία CAB αρκεί να μην ξεπερνούν περισσότερα από 15 αρχεία στο επόμενο αρχείο CAB. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε έως και 15 αρχεία σε ένα αρχείο CAB που θα καλύπτει το επόμενο αρχείο CAB της σειράς και ότι θα μπορούσε κανείς να έχει μέχρι και 15.

Τα αρχεία CAB αναγνωρίζονται από τα πρώτα 4 byte. Αν ανοίξετε ένα αρχείο CAB ως αρχείο κειμένου με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου , θα δείτε "MSCF" ως τα πρώτα τέσσερα γράμματα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο CAB με makecab.exe , το οποίο περιλαμβάνεται στα Windows. Η εκτέλεση μιας εντολής όπως αυτή στο Command Prompt θα συμπιέσει το αρχείο σε ένα αρχείο CAB:

makecab.exe C: \ files \ program.jpg C: \ files \ program.cab

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή αρχείου του Cabinet των Windows από τις σελίδες των Windows Dev Center των Microsoft και του Microsoft Cabinet Format.

Μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία CAB;

Ίσως είναι δελεαστικό να διαγράψετε αρχεία CAB από τον υπολογιστή σας όταν βλέπετε δεκάδες ή και εκατοντάδες από αυτούς σε ένα φάκελο. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό πριν αποφασιστεί αυτό είναι να καταλάβουμε πού είναι τα αρχεία CAB και αν αυτά είναι σημαντικά ή όχι.

Για παράδειγμα, αρχεία CAB σε φακέλους όπως C: \ Windows \ System32 \ θα πρέπει να διατηρηθούν ανεξάρτητα από το τι. Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσετε αυτό που είναι σημαντικό εδώ μπορεί να είναι πραγματικά συγκεχυμένο και κάνοντας μια εσφαλμένη απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα αργότερα, δεδομένου ότι τα Windows ενδέχεται να χρειαστούν το αρχείο CAB που διαγράψατε για να διορθώσετε ένα κατεστραμμένο αρχείο.

Ωστόσο, τα αρχεία CAB που σχετίζονται με το iTunes, το DirectX ή κάποιο άλλο πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή μπορούν πιθανώς να διαγραφούν με ασφάλεια χωρίς να προκληθεί ζημιά στο σύστημα, αλλά μπορεί να κάνουν το πρόγραμμα να σταματήσει να λειτουργεί ή να αποτρέψει την εκτέλεση ορισμένων εργασιών . Αν το πρόγραμμα σταματήσει να λειτουργεί μετά τη διαγραφή των αρχείων CAB, απλώς το επιδιορθώστε ή επανεγκαταστήστε, αλλά είναι πιθανό ότι αυτά τα είδη αρχείων CAB είναι μόνο προσωρινά.

Λόγω της φύσης των αρχείων CAB, είναι συνηθισμένο να τα βλέπετε στα αρχεία εγκατάστασης ενός προγράμματος. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα εγκατάστασης του Microsoft Office περιλαμβάνει αρκετά αρχεία CAB, μερικά από αυτά αρκετά μεγάλα. Αν αυτά καταργηθούν, αν διαστρεβλωθεί ο εγκαταστάτης και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αρχεία εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε το MS Office.

Κάποιο λογισμικό θα αφαιρέσει τα αρχεία cab_xxxx στο φάκελο C: \ Windows \ Temp \ κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων ή την εκτέλεση κάποιας άλλης σχετικής με το σύστημα εργασίας. Είναι απολύτως ασφαλές να καταργήσετε τα αρχεία CAB σε αυτήν την τοποθεσία, εκτός εάν ο υπολογιστής σας ενημερώνει ή εγκαθιστά ενεργά το λογισμικό (δεδομένου ότι ενδέχεται να χρησιμοποιούνται την εποχή εκείνη).

Εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία CAB επειδή διατηρούν την αναγέννηση (π.χ. το φάκελο C: \ Windows \ Logs \ CBS \ συνεχίζει να δημιουργεί αρχεία LOG και CAB), δοκιμάστε να διαγράψετε το παλιότερο αρχείο LOG εκεί (ή όλα αυτά) CAB από το C: \ Windows \ Temp \.