Τι είναι ένα αρχείο IGS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία IGS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου IGS είναι πιθανότατα ένα αρχείο σχεδίασης IGES που χρησιμοποιείται από προγράμματα CAD για την αποθήκευση δεδομένων διανυσματικών εικόνων σε μορφή κειμένου ASCII.

Τα αρχεία IGES βασίζονται στην Προδιαγραφή ανταλλαγής αρχικών γραφικών (IGES) και χρησιμοποιούνται για να είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρότυπο για τη μεταφορά τρισδιάστατων μοντέλων μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών CAD. Ωστόσο, πολλά προγράμματα βασίζονται επίσης στη μορφή STEP 3D CAD (αρχεία .STP) για τον ίδιο σκοπό.

Ορισμένα αρχεία που τελειώνουν στο .IGS ενδέχεται να είναι αντίγραφα Indigo Renderer Scene που χρησιμοποιούνται είτε από το πρόγραμμα Renderer του Indigo είτε από το πρόγραμμα RT. Αυτά τα αρχεία IGS, αφού εξάγονται από ένα πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης όπως το Blender, το Maya, το Revit κ.λπ., εισάγονται στη συνέχεια στο λογισμικό Indigo για να δημιουργήσουν μια φωτορεαλιστική εικόνα.

Σημείωση: Το IGS είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για τους όρους της τεχνολογίας που δεν σχετίζονται με αυτές τις μορφές αρχείων, όπως το υποσύστημα διαδραστικών γραφικών, ο ολοκληρωμένος διακομιστής πύλης, το IBM Global Services και το ολοκληρωμένο σύστημα τυχερών παιχνιδιών.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο IGS

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο IGS στα Windows με IGS Viewer, eDrawings Viewer, ABViewer, AutoVue, SketchUp ή Vectorworks. Μια ποικιλία άλλων προγραμμάτων προβολής αρχείων IGS περιλαμβάνει το πρόγραμμα Fusion 360 ή AutoCAD της Autodesk, το CATIA, το Solid Edge, το SOLIDWORKS, το Canvas X και το TurboCAD Pro.

Σημείωση: Μπορεί να χρειαστείτε ένα plugin IGS με κάποια από αυτά τα προγράμματα προτού μπορέσετε να εισαγάγετε το αρχείο. Για παράδειγμα, εάν ανοίγετε το αρχείο IGS στο SketchUp, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε τον εισαγωγέα IGES SimLab.

Το FreeCAD είναι ένα δωρεάν ανοίγοντας IGS για Mac και Linux. Τα προγράμματα TurboCAD Pro και Vectorworks που συνδέονται παραπάνω μπορούν επίσης να ανοίξουν ένα αρχείο IGS στο macOS.

Υπάρχουν επίσης online θεατές IGS που σας επιτρέπουν να ανεβάσετε το αρχείο σας για να το δείτε online. Το Autodesk Viewer, το ShareCAD και το 3D Viewer Online είναι μερικά παραδείγματα. Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αυτές εκτελούνται μέσω προγράμματος περιήγησης ιστού, σημαίνει ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το αρχείο IGS σε Mac, Windows ή σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών.

Σημείωση: Για να ανοίξετε ένα αρχείο IGS σε ορισμένα προγράμματα μπορεί να είναι δυνατή μόνο αφού μετατραπεί σε διαφορετική μορφή αρχείου που μπορεί να διαβάσει / εισαγάγει το πρόγραμμα. Δείτε τους μετατροπείς IGS παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο IGS με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα , αλλά είναι χρήσιμο μόνο αν θέλετε να δείτε όλους τους αριθμούς και τα γράμματα που περιγράφουν το αρχείο. Το Notepad ++, για παράδειγμα, μπορεί να δει το κείμενο μέσα σε ένα αρχείο IGS, αλλά να θυμάστε ότι αυτό δεν σας επιτρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το αρχείο σχεδίασης IGES με τον κανονικό τρόπο.

Εάν το αρχείο IGS που διαθέτετε είναι στη μορφή αρχείου Scene Renderer Indigo, μπορείτε να το ανοίξετε σε έναν υπολογιστή με Windows, Mac ή Linux με Indigo Renderer ή Indigo RT.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο IGS

Οι περισσότεροι από τους ανοίγοντες IGS από πάνω μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο IGS σε μια νέα μορφή αρχείου. Για παράδειγμα, το eDrawings Viewer μπορεί να εξάγει το αρχείο IGS σε EPRT , ZIP , EXE , HTM και σε διάφορες μορφές αρχείων εικόνας όπως BMP , JPG , GIF και PNG .

Ο μετατροπέας CAD είναι ένας μετατροπέας IGS για MacOS, Linux και Windows που υποστηρίζει μια τεράστια ποικιλία μορφών εξαγωγής. Σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα IGS σε STP / STEP, STL, OBJ, X_T , X_B, 3DM, JT, WRL, X3D, SAT, XML , BREP και μερικές διαφορετικές μορφές αρχείων εικόνας.

Για να ανοίξετε το αρχείο IGS στο Revit και παρόμοιες εφαρμογές ίσως απαιτείται πρώτα να υπάρχει σε μορφή DWG. Μπορείτε να μετατρέψετε το IGS σε DWG με το AutoCAD και μερικά άλλα προγράμματα της Autodesk, όπως το Inventor, το Maya, το Fusion 360 και το Inventor.

Μια μετατροπή IGS σε DXF μπορεί να γίνει με αυτές τις εφαρμογές λογισμικού της Autodesk.

το makexyz.com έχει έναν δωρεάν online IGS to STL μετατροπέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε το αρχείο σχεδίασης IGES στη μορφή αρχείου Stereolithography.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το μενού Αρχείο στο Indigo Renderer εάν θέλετε να μετατρέψετε αυτό το είδος αρχείου IGS σε νέα μορφή αρχείου. Υπάρχει πιθανότατα μια επιλογή Εξαγωγή ή Αποθήκευση ως .

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τα παραπάνω προγράμματα ή δεν θα αποθηκευτεί όταν προσπαθείτε να το μετατρέψετε με μετατροπέα IGS, δοκιμάστε να κάνετε διπλό έλεγχο της επέκτασης αρχείου. Βεβαιωθείτε ότι το επίθημα διαβάζει ".IGS" και όχι μόνο κάτι που γράφεται παρόμοια.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο IGX θα μπορούσε εύκολα να συγχέεται με ένα αρχείο IGS παρόλο που τα αρχεία IGX είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή αρχείου - τη μορφή του εγγράφου iGrafx και συνεπώς απαιτούν ένα πρόγραμμα iGrafx για να το ανοίξει.

Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για πολλές άλλες επεκτάσεις αρχείων όπως IGR, IGC, IGT, IGP, IGN και IGMA.

Η βασική ιδέα εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι ερευνάτε προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν το αρχείο που έχετε στην πραγματικότητα. Εάν έχετε ένα αρχείο IGT και όχι ένα αρχείο IGS, για παράδειγμα, αναζητήστε τα αρχεία ανοίγματος αρχείων IGT, τους μετατροπείς κ.λπ.

Εάν στην πραγματικότητα έχετε ένα αρχείο IGS που δεν ανοίγει με κανένα από τα παραπάνω προγράμματα, εκτελέστε το μέσω ενός επεξεργαστή κειμένου για να δείτε αν μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε κείμενο μέσα στο αρχείο που δίνει τη μορφή του αρχείου ή το πρόγραμμα που ήταν χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του.