Τι είναι ένα αρχείο SCV;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία SCV

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου SCV είναι ένα αρχείο ScanVec CASmate που χρησιμοποιείται από το λογισμικό CASmate (τώρα διακόπηκε). Το CASmate χρησιμοποιεί αρχεία SCV στη μορφή διανυσματικής εικόνας, ώστε οι εικόνες να μπορούν να κλιμακωθούν ώστε να ταιριάζουν με τα σχέδια που χρησιμοποιούνται για πινακίδες.

Παρόλο που η μορφή δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο τα MP4 , AVI , FLV και άλλες μορφές βίντεο, ορισμένα αρχεία SCV ενδέχεται να είναι αρχεία βίντεο.

Σημείωση: Ορισμένοι όροι της τεχνολογίας χρησιμοποιούν SCV ως συντομογραφία, αλλά δεν σχετίζονται με μια μορφή αρχείου SCV. Δύο παραδείγματα περιλαμβάνουν την ασφαλή επαλήθευση της διαμόρφωσης και την επαλήθευση της δυνατότητας λογισμικού

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο SCV

Η SA International σταμάτησε την ανάπτυξη της CASmate μετά την απόκτηση του ScanVec. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να ανοίξετε ένα αρχείο SCV χωρίς το CASmate χρησιμοποιώντας το λογισμικό Flexi.

Δεδομένου ότι η μορφή αποθηκεύει μια εικόνα που χρησιμοποιείται για πινακίδες, άλλα προγράμματα που εστιάζουν σε πινακίδες, χαρακτικά, μηχανές CNC ή κάτι παρόμοιο μπορούν επίσης να εισαγάγουν το αρχείο SCV. Το λογισμικό I-DESIGNR της Graphtec America είναι ένα παράδειγμα.

Εάν υποψιάζεστε ότι το αρχείο SCV σας είναι αρχείο βίντεο και γνωρίζετε ποιο πρόγραμμα λογισμικού δημιουργείται / κωδικοποιείται / παράγεται, το καλύτερο στοίχημά σας για το άνοιγμα είναι φυσικά αυτό το πρόγραμμα.

Η μόνη πηγή για βίντεο SCV που γνωρίζω είναι από μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής βίντεο που τώρα δεν λειτουργεί. Αυτή η μορφή SCV είναι πιθανώς ιδιόκτητη, πράγμα που σημαίνει ότι καθώς η συσκευή δεν είναι πλέον γύρω, δεν υπάρχει ούτε εύκολος τρόπος αναπαραγωγής αρχείων βίντεο SCV.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ένα από αυτά τα αρχεία SCV και είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για αρχείο βίντεο, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε έναν από αυτούς τους παίκτες "παίζουν όλα" και να το ανοίξετε εκεί, αρχικά μετονομάζοντας το αρχείο από SCV σε άλλο, πιο κοινό, επέκταση μορφής βίντεο. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα λειτουργήσει, αλλά αξίζει έναν πυροβολισμό. Υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Σημείωση: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο SCV, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία SCV, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο SCV

Εάν ένα αρχείο ScanVec CASmate μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, είναι πιθανό ότι γίνεται μέσω του λογισμικού Flexi. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό είναι δυνατό (δεν έχω το πρόγραμμα), αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Τα περισσότερα προγράμματα περιλαμβάνουν μια εξαγωγή ή αποθήκευση ως λειτουργία που σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα ανοιχτό αρχείο σε άλλη μορφή. Εάν είναι δυνατό στο Flexi, δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στο μενού Αρχείο για κάποιο τύπο επιλογής Εξαγωγή ή Αποθήκευση ως .

Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία βίντεο που έχουν αποθηκευτεί στο αρχείο SCV. Δεν ξέρω έναν μετατροπέα αρχείων που υποστηρίζει αυτή τη συγκεκριμένη μορφή αλλά αν βρείτε ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει το αρχείο SCV, όπως ανέφερα παραπάνω, η ίδια εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο σε πιο δημοφιλή μορφή. Οι περισσότεροι παίκτες πολυμέσων που γνωρίζω δεν υποστηρίζουν μετατροπές εκτός από την αναπαραγωγή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Σημείωση: Αν και πρέπει να γίνει μια κανονική διαδικασία μετατροπής αρχείων για μετατροπή αρχείων σε άλλη μορφή, ορισμένα αρχεία μπορούν απλώς να μετονομάσουν την επέκτασή τους έτσι ώστε να ανοίγουν σε διαφορετικό πρόγραμμα χωρίς προβλήματα. Σε αυτό το παράδειγμα, είναι πιθανό το αρχείο SCV να είναι απλώς ένα μετονομαζόμενο αρχείο βίντεο, όπως ένα αρχείο MP4, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε απλά να μετονομάσετε το αρχείο σε * .MP4 και να το ανοίξετε σε πολυμέσα όπως το VLC.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει αφού δοκιμάσετε τα προγράμματα από τα παραπάνω, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε την επέκταση αρχείου, προκαλώντας σύγχυση σε διαφορετική μορφή για εκείνη που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου SCV.

Για παράδειγμα, ίσως συγχέετε την επέκταση αρχείου .SCV με το .SVC, το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα αρχείο υπηρεσίας Web WCF που χρησιμοποιείται με τη Microsoft Internet Information Services (ISS). Το CSV είναι μια άλλη μορφή αρχείου που γράφει την επέκτασή του με παρόμοιο τρόπο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μιλάω εδώ.

Αν το αρχείο σας δεν τελειώνει με τα γράμματα "SCV", αναζητήστε την ειδική κατάληξη που χρησιμοποιεί για να δείτε αν υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.

Το αρχείο σας σίγουρα χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου SCV; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου SCV και ποια προγράμματα έχετε δοκιμάσει ήδη και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.