Δέκα αναβαθμίσεις στερεοφωνικού συστήματος για βελτίωση της ποιότητας ήχου

Οι καλύτερες αναβαθμίσεις και τεχνικές για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου του συστήματός σας

Υπάρχουν ορισμένες απλές αναβαθμίσεις στερεοφωνικού συστήματος και τεχνικές που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ήχου. Το καλύτερο κομμάτι? Πολλές από αυτές τις επιλογές είναι προσιτές και εύκολες στην εγκατάσταση.

Αναβαθμισμένα καλώδια ηχείων

Πολλές εταιρείες προσφέρουν υψηλής ποιότητας καλώδια ηχείων, μερικά από τα οποία μπορούν να κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια ανά πόδι ή μέτρο. Τα οφέλη από αυτά τα καλώδια είναι πολλά, ιδιαίτερα για τα υψηλής τεχνολογίας στερεοφωνικά συστήματα. Ωστόσο, η τιμή τους συχνά τους καθιστά απρόσιτο για τον τυπικό αγοραστή.

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να βελτιώσετε τον ήχο του συστήματός σας απλά εγκαθιστώντας καλώδια μεγαφώνων μεγάλης διατομής. Πολλά ηχεία και στερεοφωνικά συστήματα είναι συσκευασμένα με σύρμα μόλις μεγαλύτερο από το οδοντικό νήμα. εμποδίζει το σύστημα να εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Τα ηχεία θα πρέπει να συνδέονται με ένα καλώδιο ομιλητών τουλάχιστον 12 έως 14, ειδικά αν το σύστημα έχει έξοδο ισχύος 50 έως 75 W ανά κανάλι (ή μεγαλύτερο). Τα αναβαθμισμένα καλώδια ηχείων είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις για τη βελτίωση της απόδοσης. Περισσότερο "

Ομιλητής υποστηρίζει

Τα ηχεία των ομιλητών επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ήχου - συμβαδίζουν με την κατάλληλη τοποθέτηση ομιλητών . Τα ηχεία, συμπεριλαμβανομένων των ηχείων ραφιού , πρέπει να τοποθετούνται σε ύψος κεφαλής / αυτιού ενώ καθίστανται. Με αυτόν τον τρόπο, θα ακούσετε τον καλύτερο ήχο ανεξάρτητα από το αν κάθεστε ή στέκεστε.

Τα ηχεία που τοποθετούνται απευθείας στα ράφια, τα δάπεδα ή στο εσωτερικό των κέντρων ψυχαγωγίας μπορούν να αντανακλούν ή να αλλοιώσουν τον ήχο. Αλλά τοποθετώντας τα σε μια στάση μακριά από τους τοίχους, επιτρέπετε στα ηχεία να παρέχουν την καλύτερη απόδοση. Τα σετ ηχείων έρχονται σε διάφορα μεγέθη και τύπους, τα περισσότερα από τα οποία καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο δαπέδου. Περισσότερο "

Καλώδια ήχου

Τα καλώδια ήχου συνδέουν τα εξαρτήματα πηγής (CD, DVD, συσκευές αναπαραγωγής κασετών κ.λπ.) με ένα δέκτη ή ενισχυτή και μπορούν να είναι εξίσου σημαντικά με τα καλώδια των καλών ηχείων . Τα καλώδια ήχου μεταφέρουν σήματα χαμηλού επιπέδου, τα οποία υπόκεινται σε παρεμβολές και θόρυβο. Καλύτερα καλώδια έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα σήματα, οδηγώντας σε βελτιωμένη απόδοση του συστήματος και ποιότητα ήχου. Μπορείτε να περιμένετε να ακούσετε πλήρη λεπτομέρεια ήχου, σαφέστερη απεικόνιση και εκτεταμένη απόκριση συχνότητας. Περισσότερο "

Ηχητικά ακουστικά

Οι αιχμές των ηχείων είναι μεταλλικές αιχμές που συνδέονται με το κάτω μέρος των ηχείων. Αυτές οι αιχμές έχουν σχεδιαστεί για να αποσυνδέσουν το ηχείο από το πάτωμα, πράγμα που βοηθά στη μείωση των δευτερογενών κραδασμών άλλων αντικειμένων στο δωμάτιο. Αυτό σημαίνει ότι θα ακούσετε μόνο το ηχείο (ιδιαίτερα βελτιωμένη απόκριση μπάσων) και όχι άλλα δονητικά αντικείμενα.

Τα ηχεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αιχμές έχουν εγκάρσια σπειρώματα στο κάτω μέρος των ντουλαπιών. Μια εναλλακτική λύση είναι να τοποθετήσετε το ηχείο σε βάση ή πλατφόρμα που δέχεται καρφίτσες που θα εγκατασταθούν στο κάτω μέρος. Περισσότερο "

Δωμάτιο Ακουστικές Θεραπείες

Οι ακουστικές θεραπείες αίθουσας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης του ήχου οποιουδήποτε συστήματος. Οι παγίδες των μπάσων, οι απορροφητές και οι συσκευές διάχυσης επιτρέπουν στον ακροατή να ακούει μόνο τα ηχεία και όχι τις αντανακλάσεις που μπορεί να προέρχονται από τοίχους, οροφές ή άλλες σκληρές επιφάνειες μέσα στο δωμάτιο. Οι ακουστικές θεραπείες δωματίων έρχονται σε πολλά στυλ και χρώματα για να φιλοξενήσουν τους χώρους διαβίωσης και τις περισσότερες διακοσμήσεις δωματίων. Περισσότερο "

Powered Subwoofer

Ένα τροφοδοτούμενο υπογούφερ απαιτείται για ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, επειδή τα soundtracks ταινιών έχουν συχνά ξεχωριστό κανάλι αφιερωμένο αποκλειστικά σε μπάσα και ειδικά εφέ.

Υπάρχουν και άλλα οφέλη από τη χρήση ενός τροφοδοτούμενου υπογούφερ σε στερεοφωνικά συστήματα . Μειώνουν την ποσότητα ισχύος ενισχυτή που απαιτείται για τη μετάδοση των αριστερών και δεξιών ηχείων καναλιών, χάρη στον τρόπο με τον οποίο το subwoofer ενισχύει τα μπάσα . Ένα τροφοδοτούμενο υπογούφερ μειώνει επίσης την τάση των woofer για να παράγει χαμηλά, βαθιά μπάσα, ειδικά με οδηγούς μικρότερης των 8 ιντσών σε διάμετρο. Περισσότερο "

Προσαρμογέας ισχύος AC

Ένα κλιματιστικό ισχύος παρέχει σταθερή, φιλτραρισμένη τάση και ρεύμα στα εξαρτήματα του στερεοφωνικού συστήματος, επιτρέποντάς τους να εκτελούν τα καλύτερα δυνατά τους. Οι ενισχυτές / δέκτες , τα DVD / media players και άλλα ηλεκτρονικά διαθέτουν μικροεπεξεργαστές που μπορούν να είναι πολύ ευαίσθητοι στις μικρές διακυμάνσεις της τάσης που προκαλούνται από τους τοπικούς παροχείς ενέργειας. Παρέχοντας μια σταθερή τάση, υπάρχει λιγότερη ανάγκη να ανησυχείτε για ένα σύστημα με υπερβολική / χαμηλή ισχύ. Ορισμένα κλιματιστικά ισχύος διαθέτουν ακόμα προστασία από την υπέρταση . Περισσότερο "

Διορθώστε την τοποθέτηση του ηχείου

Η σωστή τοποθέτηση ομιλητών είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με την επιλογή των καλύτερων ηχείων . Τα ηχεία εκπέμπουν ηχητικά κύματα που αλληλεπιδρούν με σκληρές επιφάνειες και αντικείμενα / έπιπλα σε χώρους διαβίωσης. Η σωστή τοποθέτηση μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποκτήσει την καλύτερη απόδοση από τα ηχεία, ειδικά όταν τα ηχεία γωνιώνονται για να εστιάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο ακρόασης. Το καλύτερο από όλα, αυτό δεν κοστίζει τίποτα περισσότερο από ένα μέρος του χρόνου και της προσπάθειάς σας. Περισσότερο "

Ηχεία διπλής καλωδίωσης

Η αμφίδρομη σύνδεση ενός ηχείου είναι ένας φθηνός τρόπος βελτίωσης της ποιότητας του ήχου , που επιτυγχάνεται εύκολα με την αγορά ενός συνόλου καλωδίων ηχείων με δύο καλώδια. Ορισμένα είναι απλά γυμνά σύρματα, ενώ άλλα είναι εξοπλισμένα με υποδοχές ηχείων . Οχι κάθε ηχείο μπορεί να είναι διχαλωτό, αλλά εάν η λειτουργία είναι διαθέσιμη στα ηχεία σας, σίγουρα επωφεληθείτε από αυτό. Περισσότερο "

Νέα ηχεία

Τα ηχεία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τον προσδιορισμό του ήχου ενός στερεοφωνικού ή οικιακού συστήματος. Μερικές φορές, η καλύτερη και πιο αποτελεσματική αναβάθμιση ήχου (τουλάχιστον για να πάρει το πιο κτύπημα για το buck σας) είναι ένα ολοκαίνουργιο σύνολο ομιλητών.

Τα ηχεία έρχονται σε μια ποικιλία τύπων και μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων δαπέδων , βιβλιοθήκης, τοίχου, τοίχου και οροφής. Οι προσωπικές ανάγκες θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε τον τρόπο επιλογής των ηχείων για να συμπληρώσετε καλύτερα ένα στερεοφωνικό σύστημα. Περισσότερο "

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.