Οδηγός αγοράς για στερεοφωνικά και στερεοφωνικά συστήματα

Οδηγός AZ για στερεοφωνικά συστήματα

Ένα ολοκληρωμένο στερεοφωνικό σύστημα διαθέτει πολλά στοιχεία, όπως ηχεία, εξαρτήματα, πηγές και αίθουσα ακρόασης. Είτε είστε αρχάριος στερεοφωνικός ή έμπειρος ακροατής, αυτή η επισκόπηση καλύπτει τα βασικά μέρη ενός καλού στερεοφωνικού και πώς να αποκτήσετε τον καλύτερο ήχο από το σύστημά σας.

Το Ακούγοντας

Η ηχητική ποιότητα της αίθουσας ακρόασης είναι η βάση ενός καλού στερεοφωνικού συστήματος και παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που ακούγεται τελικά το σύστημά σας. Η αίθουσα ακρόασης είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική με την επιλογή των σωστών ηχείων και εξαρτημάτων. Η βελτιστοποίηση της τοποθέτησης των ηχείων, της θέσης ακρόασης και της ακουστικής επεξεργασίας δωματίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε την καλύτερη απόδοση από το σύστημά σας. Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την τοποθέτηση ομιλητών, τις ακουστικές περιποιήσεις δωματίου και τη θέση ακρόασης.

Στερεοφωνικά ηχεία

Τα στερεοφωνικά ηχεία καθορίζουν τη συνολική ποιότητα ήχου του στερεοφωνικού σας συστήματος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Τα ηχεία έρχονται σε όλα τα σχήματα, τα μεγέθη και τις τιμές, ώστε να έχετε πολλές επιλογές όταν επιλέγετε το καλύτερο για να αγοράσετε . Ο ήχος είναι μια πολύ προσωπική απόφαση και θα πρέπει να ακούσετε διάφορα μοντέλα προτού αγοράσετε ηχεία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την επιλογή ηχείων στα παρακάτω άρθρα.

Στερεοφωνικά εξαρτήματα & amp; Κριτικές προϊόντων

Τα στερεοφωνικά εξαρτήματα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και τιμών από ξεχωριστά εξαρτήματα, στερεοφωνικούς δέκτες, ενσωματωμένους ενισχυτές ή ως προσυσκευασμένο σύστημα. Τα στερεοφωνικά εξαρτήματα που είναι καλύτερα για εσάς εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό σας, τις προτιμήσεις ακρόασης και τη συχνότητα που ακούτε μουσική. Μπορείτε να πάρετε πολλά για τα χρήματά σας με στερεοφωνικά εξαρτήματα και ακόμη και ένα μέτριο στερεοφωνικό σύστημα μπορεί να προσφέρει χρόνια μουσικής απόλαυσης. Τα παρακάτω άρθρα και κριτικές προϊόντων θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις καλύτερες αποφάσεις αγοράς.

Στερεοφωνικά στοιχεία πηγής

Ένα στοιχείο πηγής είναι το πρώτο στην αλυσίδα αναπαραγωγής ήχου και είναι εξίσου σημαντικό με τον δέκτη ή τα ηχεία. Τα στοιχεία πηγής μπορούν να είναι αναλογικά ή ψηφιακά. Για παράδειγμα, ένα στοιχείο ψηφιακής πηγής μπορεί να είναι μια συσκευή αναπαραγωγής CD ή DVD και ένα αναλογικό στοιχείο προέλευσης θα μπορούσε να είναι συσκευή αναπαραγωγής ταινιών ή φωνογράφος. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διαφορετικά στοιχεία πηγής σε αυτήν την ενότητα.

Multiroom Audio Systems - Μουσική σε κάθε δωμάτιο

Τα πολλαπλά συστήματα ήχου καθιστούν δυνατή την ακρόαση μουσικής σε οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Ένα σύστημα πολλαπλών δωματίων μπορεί να είναι τόσο απλό όσο χρησιμοποιεί το διακόπτη Speaker B του δέκτη σας σε πιο εξελιγμένα συστήματα που σας επιτρέπουν να ακούτε διαφορετικές πηγές σε κάθε δωμάτιο και να χειρίζεστε το σύστημα με ένα τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν πολλοί τύποι ηχοσυστημάτων multiroom και οι νέες τεχνολογίες έρχονται στην αγορά. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συστήματα ήχου πολλαπλών δωματίων.

Αξεσουάρ στερεοφωνικού συστήματος

Τα αξεσουάρ σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το στερεοφωνικό σας σύστημα. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε σχετικά με στερεοφωνικά αξεσουάρ, όπως καλώδια ηχείων υψηλής ποιότητας που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση και να κάνουν την εμπειρία ακρόασης πιο ευχάριστη. Οι στάσεις των ηχείων είναι χρήσιμες για τη λήψη του καλύτερου ήχου από τα ηχεία βιβλιοθήκης και τα ακουστικά υψηλής ποιότητας μπορούν να αποτελέσουν καλό υποκατάστατο για ένα σύστημα ηχείων σε διαμέρισμα, συγκυριαρχία ή dorm room.

Σύνθετα στερεοφωνικά θέματα

Πέρα από τα βασικά περιλαμβάνει προηγμένα θέματα ήχου όπως νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν τη μουσική σε όλο το σπίτι, αυτόματα συστήματα εξισορρόπησης δωματίων που αντισταθμίζουν τα τυπικά ακουστικά προβλήματα του δωματίου, τους καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της απόδοσης ενός ηχοσυστήματος και τον τρόπο επιλογής του καλύτερο είδος ηχείων surround.

Γλωσσάριο προδιαγραφών και όρων ήχου και στερεοφωνικών στοιχείων

Υπάρχουν πολλοί όροι και τεχνικές προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή stereos και στερεοφωνικών συστημάτων. Αυτή η ενότητα παρέχει λεπτομερείς ορισμούς και παραδείγματα κοινών προδιαγραφών που χρησιμοποιούνται σε στερεοφωνικά στοιχεία και ηχεία, πώς μετριούνται και πώς κατανοείται η σημασία τους. Υπάρχει επίσης ένα γλωσσάριο των συχνά χρησιμοποιούμενων στερεοφωνικών όρων και χαρακτηριστικών.