Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Αντιμετώπιση προβλημάτων ηχείου

Πώς να διαπιστώσετε εάν έχετε κακό ηχείο στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου

Ένα πρόβλημα έχει προκύψει στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας, νομίζετε ότι το μεγάφωνο έχει πάει κακό. Ο ήχος σβήνει διαλείπουσα και σπάει και σκάει. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα κακό ηχείο; Θα μπορούσε να είναι, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα η περίπτωση.

Τι να ελέγξετε και να ακούσετε για

Πριν υποθέσετε ότι έχετε ένα κακό ηχείο στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας τη δοκιμασμένη και αληθινή διαδικασία εξάλειψης.

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι και τα δύο ηχεία ακούγονται καλά σε άλλα κανάλια και έχετε αντικαταστήσει το καλώδιο των ηχείων του καναλιού όπου παρουσιάστηκε αρχικά το πρόβλημα, αλλά κάθε ηχείο που συνδέετε σε αυτό το κανάλι εξακολουθεί να ακούγεται άσχημα, τότε ο ενισχυτής για το κανάλι αυτό μπορεί να είναι κακός .

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι τόσο μικρό όσο οι συγκολλήσεις στο σημείο όπου η πλακέτα κυκλωμάτων συνδέεται με το εσωτερικό μέρος των συνδέσεων των ηχείων. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια μικρή στο κύκλωμα κάπου, ή θα μπορούσε να είναι κάτι που απαιτεί εκτεταμένη επισκευή ή αντικατάσταση.

Εάν είστε βολικοί με εξοπλισμό ήχου και οικιακού κινηματογράφου, μπορείτε να ανοίξετε το καπάκι του ενισχυτή ή του δέκτη σας (αποσυνδέστε πρώτα την πρίζα από την πρίζα!) Και πραγματοποιήστε οπτική επιθεώρηση. Εάν το εσωτερικό του ενισχυτή ή του τμήματος ενισχυτή του δέκτη είναι σκονισμένο - χρησιμοποιώντας κονσέρβες ή συμπιεσμένο αέρα για να καθαρίσετε τη σκόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά το καπάκι και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Εάν δεν βλέπετε τίποτα ότι αυτό είναι λάθος (το εσωτερικό είναι καθαρό και δεν βλέπετε αποσυνδεδεμένα καλώδια), ήρθε η ώρα να καλέσετε την τεχνική υποστήριξη για να καθορίσετε την έκταση του προβλήματος.

Να συνοψίσουμε:

Εάν το εν λόγω ηχείο είναι κακό, τότε πρέπει να αντικαταστήσετε το ηχείο.

Εάν αποδειχθεί ότι το καλώδιο των ηχείων είναι κακό, αντικαταστήστε το καλώδιο των ηχείων και θα πρέπει να είστε εντάξει.

Εάν αποδειχθεί ότι ο ενισχυτής ή ο δέκτης είναι κακός σε ένα συγκεκριμένο κανάλι, τότε μπορείτε να επιλέξετε να επιδιορθώσετε τον ενισχυτή ή τον δέκτη ή να αγοράσετε έναν νέο ενισχυτή ή δέκτη .

Πρόσθετες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων του ηχείου

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι οι παραπάνω συμβουλές έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων με μεμονωμένα ηχεία ή κανάλια σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Από την άλλη πλευρά, αν όλα τα ηχεία σας μοιάζουν να πηγαίνουν και να σβήνουν και να κουνήσουν, ειδικά όταν αυξάνετε και μειώνετε την ένταση για ολόκληρο το σύστημα, μπορεί να έχετε απλώς ένα βρώμικο κύριο έλεγχο έντασης ήχου.

Εάν ο έλεγχος της έντασης είναι ένας μηχανικός περιστρεφόμενος επιλογέας, ανοίξτε τον δέκτη σας και δείτε εάν μπορείτε να τον έχετε πρόσβαση με μερικές εκρήξεις κονσερβοποιημένου ή πεπιεσμένου αέρα, με τον ίδιο τρόπο όπως ο καθαρισμός του εσωτερικού τμήματος των συνδέσεων ηχείων που περιγράψαμε προηγουμένως. Αυτό θα πρέπει να σφίξει οποιαδήποτε σκόνη ή ακαθαρσίες που μπορεί να προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη για το εμπορικό σήμα και το μοντέλο του δέκτη οικιακού κινηματογράφου για να δείτε πώς μπορείτε να προχωρήσετε.

Φυσικά, όλα αυτά βασίζονται σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την εύλογη χρήση. Εάν έχετε συνήθεια να παίζετε το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σε πλήρη έκρηξη (ή 11, όπως το έθεσε το Spinal Tap) ή χρησιμοποιείτε ηχεία που είναι λάθος σύνθετη για τις δυνατότητες των συστημάτων σας, μπορείτε να διατρέξετε τον κίνδυνο να εκτοξεύσετε ένα ηχείων ή ενισχυτών στο σύστημα οικιακού σας θεάτρου . Γνωρίστε τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του συστήματος οικιακού κινηματογράφου σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων μεγαφώνου και ηχητικού συστήματος, διαβάστε το άρθρο του συντρόφου μας: Αντιμετώπιση προβλημάτων: Όταν το κανάλι ενός ηχείου δεν λειτουργεί