Τι είναι οι προσωπικοί υπολογιστές Όλα σε Ένα;

Πώς συνδυάζεται το Ολοκληρωμένο Σύστημα Επιφάνειας Εργασίας με τα Παραδοσιακά Φορητά Υπολογιστά και τους Επιτραπέζιους Υπολογιστές

Η παλαιότερη μορφή των οθονών ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν μεγάλες καθοδικές λυχνίες. Λόγω του μεγέθους των οθονών, τα συστήματα υπολογιστών αποτελούσαν τρία βασικά στοιχεία: την οθόνη, την θήκη του υπολογιστή και τις συσκευές εισόδου. Καθώς το μέγεθος των οθονών μειώθηκε, οι εταιρείες υπολογιστών άρχισαν να ενσωματώνουν την υπόθεση υπολογιστή στην οθόνη για να δημιουργήσουν ένα all-in-one. Αυτά τα πρώτα συστήματα all-in-one ήταν ακόμη αρκετά μεγάλα και γενικά κοστίζουν ένα δίκαιο ποσό σε σύγκριση με μια τυπική ρύθμιση υπολογιστή.

Ο πιο επιτυχημένος από τους προσωπικούς υπολογιστές all-in-one ήταν το iMac της Apple . Ο αρχικός σχεδιασμός χρησιμοποίησε την οθόνη καθοδικών ακτίνων με τις πλακέτες υπολογιστών και τα εξαρτήματα που ενσωματώθηκαν κάτω από το σωλήνα. Πολλά παρόμοια σχέδια αναπτύχθηκαν από τους κατασκευαστές υπολογιστών, αλλά δεν τα κατάφεραν. Με την εμφάνιση των οθονών LCD για οθόνες και κινητά εξαρτήματα όλο και μικρότερα και πιο ισχυρά, το μέγεθος του συστήματος πληροφορικής "όλα σε ένα" έχει μειωθεί δραματικά. Τώρα τα εξαρτήματα του υπολογιστή μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν πίσω από την οθόνη LCD ή στη βάση της οθόνης.

Όλα σε Ένα εναντίον επιτραπέζιων υπολογιστών

Οι υπολογιστές all-in-one είναι πραγματικά μόνο ένα στυλ του επιτραπέζιου υπολογιστή. Εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα. Η μόνη διαφορά είναι ο αριθμός των εξαρτημάτων. Τα All-in-One έχουν ένα μόνο κιβώτιο που είναι η οθόνη και ο υπολογιστής σε σχέση με την επιφάνεια εργασίας που αποτελείται από την θήκη του υπολογιστή συν μια ξεχωριστή οθόνη. Αυτό δίνει στο σύστημα υπολογιστή όλα σε ένα μικρότερο συνολικό προφίλ από ένα σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή.

Κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει με την ανατροφή αν αξίζει να πάρει τους τελευταίους μικρού μεγέθους υπολογιστές , όπως το Apple Mac Mini . Αυτή η νέα κατηγορία εξαιρετικά μικρών υπολογιστών που μπορούν εύκολα να κάθονται κάτω ή πίσω από μια τυπική οθόνη επιφάνειας εργασίας. Ο υπολογιστής all-in-one έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα έναντι αυτών των συστημάτων στον αριθμό των απαιτούμενων καλωδίων. Δεδομένου ότι η οθόνη είναι ενσωματωμένη στο σύστημα, δεν υπάρχει ανάγκη για καλώδιο οθόνης ή ξεχωριστό καλώδιο τροφοδοσίας οθόνης. Αυτό μειώνει την ακαταστασία, κάτω ή πίσω από ένα γραφείο.

Η αγορά μιας επιφάνειας εργασίας έχει κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα έναντι του all-in-one PC. Λόγω των μικρών μεγεθών τους και της ανάγκης για χαμηλότερη ισχύ και λιγότερα θερμαντικά στοιχεία, πολλοί υπολογιστές all-in-one διαθέτουν κινητά σχεδιασμένα εξαρτήματα, όπως επεξεργαστές , μνήμη και μονάδες δίσκου. Όλα αυτά βοηθούν να γίνει το all-in-one μικρό, αλλά επίσης να παρεμποδίσει τη συνολική απόδοση του συστήματος. Συνήθως αυτά τα εξαρτήματα φορητών υπολογιστών δεν θα λειτουργήσουν όπως και μια παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας. Φυσικά για τον μέσο χρήστη, πολλά από αυτά τα χαμηλής ισχύος κινητά στοιχεία συχνά αποδεικνύονται αρκετά γρήγορα .

Ένα άλλο ζήτημα που έχουν οι υπολογιστές all-in-one είναι η δυνατότητα αναβάθμισης. Ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές μπορούν εύκολα να ανοιχτούν από τον καταναλωτή για να εγκαταστήσουν αντικαταστάσεις ή αναβαθμίσεις, τα συστήματα all-in-one τείνουν να περιορίζουν την πρόσβαση στα εξαρτήματα λόγω της μικρής φύσης τους. Αυτό τυπικά περιορίζει μόνο τα συστήματα στην αναβάθμιση της μνήμης τους. Με την αύξηση των εξωτερικών περιφερειακών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας, όπως USB 3.0 και Thunderbolt , οι εσωτερικές επιλογές αναβάθμισης δεν είναι τόσο κρίσιμες όσο ήταν κάποτε, αλλά εξακολουθούν να έχουν τεράστια διαφορά όταν πρόκειται για ορισμένα εξαρτήματα όπως ο επεξεργαστής γραφικών, αλλάξτε αυτό.

All-In-One εναντίον φορητών υπολογιστών

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για το all-in-one PC είναι η εξοικονόμηση χώρου μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά οι φορητοί υπολογιστές έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που η σύγκρισή τους με το all-in-one είναι σχεδόν μονόπλευρη.

Επειδή πολλοί υπολογιστές all-in-one χρησιμοποιούν όλα τα ίδια στοιχεία με τους φορητούς υπολογιστές, τα επίπεδα απόδοσης είναι σχεδόν πανομοιότυπα μεταξύ των δύο τύπων υπολογιστών. Το μόνο πραγματικά σημαντικό πλεονέκτημα που μπορεί να κατέχει ένας υπολογιστής all-in-one είναι το μέγεθος της οθόνης. Ενώ οι υπολογιστές all-in-one έχουν γενικά μεγέθη οθόνης μεταξύ 20 και 27 ίντσες, οι φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν γενικά να περιορίζονται σε οθόνες μεγέθους 17 ιντσών και μικρότερες.

Το all-in-one είναι μικρότερο από μια παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, αλλά εξακολουθεί να συνδέεται με έναν επιτραπέζιο χώρο. Οι φορητοί υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται μεταξύ των τοποθεσιών και ακόμη και να χρησιμοποιούνται μακριά από οποιαδήποτε ενέργεια στις μπαταρίες τους. Αυτό τους καθιστά πολύ πιο ευέλικτο από το all-in-one. Υπάρχουν μερικά νέα συστήματα τύπου all-in-one που διαθέτουν ενσωματωμένες οθόνες αφής και μπαταρίες έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μακριά από καλώδια ρεύματος, αλλά ο χρόνος λειτουργίας τους είναι γενικά μικρότερος από αυτόν του φορητού υπολογιστή.

Η μία περιοχή που τα συστήματα all-in-one χρησιμοποιούσαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των φορητών υπολογιστών ήταν σε τιμή. Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, τα τραπέζια είναι σχεδόν σχεδόν γυρισμένα. Υπάρχουν διάφοροι φορητοί υπολογιστές που μπορούν να βρεθούν κάτω των $ 500. Το τυπικό σύστημα "all-in-one" κοστίζει περίπου $ 750 ή περισσότερο.

Συμπεράσματα

Με τον καιρό, ο ρόλος ενός συστήματος επιτραπέζιων υπολογιστών έχει γίνει όλο και λιγότερο συνηθισμένος χάρη στην άνοδο των φορητών υπολογιστών και τώρα των δισκίων. Το κόστος και η φορητότητα τους δίνουν τεράστια πλεονεκτήματα και κατ 'επέκταση κάνουν τους επιτραπέζιους υπολογιστές πιο εξειδικευμένες μηχανές. Οι πωλήσεις επιφάνειας εργασίας έχουν περάσει τρομερά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά το τμήμα "όλα σε ένα" εξακολουθεί να κάνει αρκετά καλά. Αυτό είναι πιθανό το αποτέλεσμα της δυνατότητας του all-in-one να λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής για ένα νοικοκυριό, ενώ τα άτομα χρησιμοποιούν κινητές συσκευές όταν βρίσκονται μακριά από αυτό. Προσφέρουν περισσότερη απόδοση από έναν κινητό υπολογιστή μαζί με μια μεγαλύτερη οθόνη. Χρησιμοποιούν επίσης βασικά πληκτρολόγια μεγέθους και ποντίκι που τους καθιστούν ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένες εργασίες που απαιτούν πολύ input. Ως αποτέλεσμα, αυτό το τμήμα της αγοράς θα συνεχίσει να είναι βιώσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα.