Πώς να επαναφέρετε το iPod Touch

Συμβουλές για την επαναφορά του iPod touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και από το αντίγραφο ασφαλείας

Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε το iPod touch , ακόμη και όταν τα δεδομένα του αλλοιώνονται ή όταν παίρνετε ένα νέο. Υπάρχουν δύο τύποι επαναφοράς: στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή από το αντίγραφο ασφαλείας.

Επαναφέρετε το iPod Touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Όταν επαναφέρετε το iPod touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, επαναφέρετε την αφή στην αρχική κατάσταση που προήλθε από το εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις από αυτό.

Ίσως θελήσετε να επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις όταν πουλάτε την αφή σας , στέλνοντάς την για επισκευή και δε θέλετε να βλέπει κανείς προσωπικά δεδομένα από τους ξένους, ή τα δεδομένα της είναι τόσο αναστατωμένα που πρέπει να διαγραφούν και αντικαταστάθηκε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε το iPod touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις:

  1. Για να ξεκινήσετε, δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας της αφή σας (εάν είναι λειτουργικό). Ένα αντίγραφο ασφαλείας δημιουργείται κάθε φορά που συγχρονίζετε την αφή σας, γι 'αυτό συγχρονίστε πρώτα τον υπολογιστή σας στον υπολογιστή σας. Το αντίγραφο ασφαλείας θα περιέχει τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας.
  2. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν δύο επιλογές για την αποκατάσταση της αφή σας.
    • Στην οθόνη διαχείρισης iPod, κάντε κλικ στο κουμπί "Επαναφορά" στο πλαίσιο "Έκδοση" στο κέντρο της οθόνης και ακολουθήστε τις οδηγίες.
    • Στο ίδιο το iPod touch, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.
  3. Βρείτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη και πατήστε.
  4. Μεταβείτε στο Γενικό μενού και πατήστε το.
  5. Μεταβείτε στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης και πατήστε το μενού Επαναφορά.
  6. Στη σελίδα αυτή, θα σας δοθούν έξι επιλογές:
    • Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων - Πατήστε αυτό για να διαγράψετε όλες τις προσαρμοσμένες προτιμήσεις και να τις επαναφέρετε στις προεπιλογές. Αυτό δεν διαγράφει εφαρμογές ή δεδομένα.
    • Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων - Για να επαναφέρετε πλήρως το iPod touch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αυτή είναι η επιλογή σας. Όχι μόνο σβήνει όλες τις προτιμήσεις σας, αλλά και σβήνει όλη τη μουσική, εφαρμογές και άλλα δεδομένα.
    • Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου - Πατήστε αυτό για να επιστρέψετε τις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου στις προεπιλογές.
    • Επαναφορά λεξικού πληκτρολογίου - Αφαιρέστε τυχόν λέξεις ή προσαρμοσμένες ορθογραφίες που έχετε προσθέσει στον ορθογραφικό έλεγχο της αφή σας αγγίζοντας αυτή την επιλογή.
    • Επαναφορά της διάταξης οθόνης αρχικής σελίδας - Αναίρεση όλων των ρυθμίσεων και φακέλων εφαρμογών που έχετε ρυθμίσει και επιστρέφει τη διάταξη της αφής στο πρωτότυπο.
    • Επαναφορά προειδοποιήσεων τοποθεσίας - Κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί την ευαισθητοποίηση τοποθεσίας σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε αν μπορεί να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας ή όχι. Για να επαναφέρετε αυτές τις προειδοποιήσεις, πατήστε αυτό.
  1. Κάντε την επιλογή σας και η αφή θα εμφανίσει μια προειδοποίηση ζητώντας σας να την επιβεβαιώσετε. Αγγίξτε το κουμπί "Ακύρωση" αν έχετε αλλάξει γνώμη. Διαφορετικά, πατήστε "Διαγραφή iPod" και προχωρήστε με την επαναφορά.
  2. Μόλις η αφή ολοκληρώσει την επαναφορά, θα ξεκινήσει και το iPod touch θα είναι σαν να ήρθε από το εργοστάσιο.

Επαναφορά του iPod Touch από την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Ο άλλος τρόπος για να επαναφέρετε ένα iPod touch είναι από ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων και των ρυθμίσεων που έχετε κάνει. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, κάθε φορά που συγχρονίζετε την αφή, δημιουργείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Ίσως θελήσετε να επαναφέρετε από ένα από αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας όταν αγοράζετε ένα νέο άγγιγμα και θέλετε να φορτώσετε τα παλιά δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας ή θέλετε να επιστρέψετε σε μια παλαιότερη κατάσταση αν το τρέχον πρόβλημα σας παρουσιάζει προβλήματα.

  1. Ξεκινήστε συνδέοντας το iPod touch στον υπολογιστή σας για συγχρονισμό.
  2. Όταν εμφανιστεί η οθόνη διαχείρισης iPod, κάντε κλικ στο κουμπί "Επαναφορά".
  3. Κάντε κλικ πάνω από τις εισαγωγικές οθόνες που εμφανίζονται.
  4. Καταχωρίστε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας στο iTunes.
  5. Το iTunes θα εμφανίσει μια λίστα διαθέσιμων αντιγράφων iPod touch. Επιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από το αναπτυσσόμενο μενού και συνεχίστε.
  6. Το ITunes θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης. Θα εμφανίσει μια γραμμή προόδου καθώς λειτουργεί.
  7. Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά, θα πρέπει να ελέγξετε ξανά τις ρυθμίσεις του iTunes και του iPod touch. Μερικές φορές η διαδικασία αποτυγχάνει να αποκαταστήσει όλες τις ρυθμίσεις, ειδικά αυτές που σχετίζονται με τα podcasts και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
  8. Τέλος, η μουσική σας και άλλα δεδομένα θα συγχρονίζονται με το iPod touch. Πόσο διαρκεί αυτό θα εξαρτηθεί από το πόση μουσική και άλλα δεδομένα συγχρονίζετε.