Πώς να αναδιατάξετε τις εφαρμογές και τους φακέλους στο iPhone

Οργανώστε εύκολα τις εφαρμογές iPhone

Ένας από τους ευκολότερους και πιο ικανοποιητικούς τρόπους για να προσαρμόσετε το iPhone σας είναι η αναδιάταξη των εφαρμογών και των φακέλων στην αρχική του οθόνη. Η Apple θέτει μια προεπιλογή, αλλά αυτή η ρύθμιση δεν θα λειτουργήσει για τους περισσότερους ανθρώπους, οπότε θα πρέπει να αλλάξετε την αρχική οθόνη ώστε να ταιριάζει με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το iPhone σας.

Από την αποθήκευση εφαρμογών σε φακέλους έως την τοποθέτηση των αγαπημένων σας στην πρώτη οθόνη, ώστε να μπορείτε εύκολα να τις αποκτήσετε, η αναδιάταξη της αρχικής οθόνης του iPhone σας είναι χρήσιμη και απλή. Και επειδή το iPod touch τρέχει το ίδιο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να το προσαρμόσετε επίσης. Εδώ είναι πώς όλα λειτουργούν.

Επαναδιάταξη των εφαρμογών iPhone

Για να αναδιατάξετε τις εφαρμογές της αρχικής οθόνης του iPhone, κάντε τα εξής:

  1. Αγγίξτε μια εφαρμογή και κρατήστε το δάχτυλό της μέχρι να αρχίσουν να ανακινούνται τα εικονίδια.
  2. Όταν τα εικονίδια της εφαρμογής κουνάσουν , μεταφέρετε και αποθέστε το εικονίδιο της εφαρμογής σε μια νέα θέση. Μπορείτε να τα αναδιατάξετε με οποιαδήποτε σειρά θέλετε (τα εικονίδια πρέπει να ανταλλάξουν θέσεις στην οθόνη, δεν μπορούν να έχουν κενό χώρο μεταξύ τους).
  3. Για να μετακινήσετε το εικονίδιο σε μια νέα οθόνη, σύρετε το εικονίδιο από την οθόνη προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά και αφήστε το να μετακινηθεί όταν εμφανιστεί η νέα σελίδα.
  4. Όταν το εικονίδιο βρίσκεται στη θέση που θέλετε, αφαιρέστε το δάκτυλό σας από την οθόνη για να αποθέσετε την εφαρμογή εκεί.
  5. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας, πατήστε το κουμπί home .

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα εμφανίζονται στην αποβάθρα στο κάτω μέρος της οθόνης του iPhone. Μπορείτε να αναδιατάξετε αυτές τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα ή μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές με νέες εφαρμογές πατώντας παλιές και νέες.

Δημιουργία φακέλων iPhone

Μπορείτε να αποθηκεύσετε εφαρμογές iPhone ή διαδικτυακά κλιπ σε φακέλους, ο οποίος είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να διατηρήσετε την αρχική οθόνη σας καθαρή ή για να αποθηκεύσετε παρόμοιες εφαρμογές μαζί. Σε iOS 6 και νωρίτερα, κάθε φάκελος μπορεί να περιέχει έως και 12 εφαρμογές στο iPhone και 20 εφαρμογές στο iPad. Στο iOS 7 και αργότερα, ο αριθμός αυτός είναι ουσιαστικά απεριόριστος . Μπορείτε να μετακινήσετε και να οργανώσετε τους φακέλους με τον ίδιο τρόπο όπως οι εφαρμογές.

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους iPhone σε αυτό το άρθρο.

Δημιουργία πολλών οθονών εφαρμογών και φακέλων

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δεκάδες εφαρμογές στο iPhone τους. Εάν θα έπρεπε να μπλοκάρει όλα αυτά σε φακέλους σε μια ενιαία οθόνη, θα έχετε ένα χάος που δεν είναι ωραίο να εξετάσει ή εύκολο στη χρήση. Αυτό είναι όπου έρχονται πολλές οθόνες. Μπορείτε να περάσετε από την άλλη πλευρά για πρόσβαση σε αυτές τις άλλες οθόνες, που ονομάζονται σελίδες.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης των σελίδων. Για παράδειγμα, μπορείτε απλώς να τα χρησιμοποιήσετε ως υπερχείλιση, ώστε να προστεθούν νέες εφαρμογές κατά την εγκατάσταση τους. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να τα παραγγείλετε ανά τύπο εφαρμογής: Όλες οι εφαρμογές μουσικής μεταφέρονται σε μία σελίδα, όλες οι εφαρμογές παραγωγικότητας σε άλλη. Μια τρίτη προσέγγιση είναι η οργάνωση σελίδων ανά τοποθεσία: μια σελίδα εφαρμογών που χρησιμοποιείτε στην εργασία, άλλη για ταξίδια, ένα τρίτο που χρησιμοποιείτε στο σπίτι, κ.λπ.

Για να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο μια εφαρμογή ή ένα φάκελο μέχρι να ξεκινήσουν τα πάντα
  2. Σύρετε την εφαρμογή ή το φάκελο από τη δεξιά πλευρά της οθόνης. Πρέπει να μεταφερθεί σε μια νέα κενή σελίδα
  3. Αφήστε την εφαρμογή να πέσει στη νέα σελίδα
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα για να αποθηκεύσετε τη νέα σελίδα.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέες σελίδες στο iTunes όταν το iPhone σας συγχρονίζεται στον υπολογιστή σας .

Κύλιση μέσω σελίδων iPhone

Εάν έχετε περισσότερες από μία σελίδες εφαρμογών στο iPhone σας μετά την αναδιάταξή τους, μπορείτε να μετακινηθείτε στις σελίδες είτε πατώντας τους αριστερά ή δεξιά ή αγγίζοντας τις λευκές τελείες ακριβώς πάνω από την αποβάθρα. Οι λευκές κουκίδες δείχνουν πόσες σελίδες έχετε δημιουργήσει.