Πώς να ελέγξετε το μέγεθος των εφαρμογών στο iPhone σας

Το iPhone και το iPod touch προσφέρουν πολύ χώρο για να αποθηκεύσετε τη μουσική, τις ταινίες, τις φωτογραφίες και τις εφαρμογές σας, αλλά η αποθήκευση δεν είναι απεριόριστη. Συσκευασία της συσκευής σας γεμάτη με τα πράγματα που την καθιστούν τόσο χρήσιμη και διασκεδαστική σημαίνει ότι μπορείτε να εξομαλύνεστε γρήγορα από το χώρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε ένα iPhone με μόλις 16GB ή 32GB αποθήκευσης . Μετά το λειτουργικό σύστημα και τις ενσωματωμένες εφαρμογές, αυτά τα μοντέλα δεν έχουν πολύ χώρο για να χρησιμοποιήσετε.

Ένας γρήγορος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας είναι να διαγράψετε εφαρμογές. Όταν χρειάζεται να αποσπάσετε λίγο περισσότερο από τη συσκευή σας, γνωρίζοντας το μέγεθος κάθε εφαρμογής iPhone σας βοηθά να αποφασίσετε ποια εφαρμογή θα διαγραφεί (αυτό εγείρει μια σημαντική ερώτηση: Μπορείτε να διαγράψετε τις εφαρμογές που έρχονται με το iPhone; ). Υπάρχουν δύο τρόποι για να μάθετε πόσα αποθηκευτικά χώρο χρησιμοποιεί μια εφαρμογή: το ένα στο iPhone, το άλλο στο iTunes.

Βρείτε το μέγεθος εφαρμογής iPhone στο iPhone ή στο iPod touch

Έλεγχος πόσο χώρο μια εφαρμογή καταλαμβάνει απευθείας στο iPhone σας είναι πιο ακριβής, επειδή το πραγματικό μέγεθος μιας εφαρμογής δεν είναι μόνο η ίδια η εφαρμογή. Οι εφαρμογές έχουν επίσης προτιμήσεις, αποθηκευμένα αρχεία και άλλα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι μια εφαρμογή που είναι 10MB όταν την κατεβάζετε από το App Store μπορεί να γίνει πολλές φορές μεγαλύτερη αφού αρχίσετε να την χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να μάθετε μόνο πόσο χώρο χρειάζονται τα επιπλέον αρχεία ελέγχοντας τη συσκευή σας.

Για να μάθετε ακριβώς πόσα αποθηκευτικά χώρο απαιτεί μια εφαρμογή στο iPhone σας:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Αγγίξτε το iPhone Αποθήκευση (αυτό συμβαίνει στο iOS 11, σε παλαιότερες εκδόσεις της εμφάνισης iOS για Storage & iCloud Usage ).
  4. Στο επάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει μια επισκόπηση του χώρου αποθήκευσης που χρησιμοποιείται και διατίθεται στη συσκευή σας. Κάτω από αυτό, ένας τροχός προόδου περιστρέφεται για μια στιγμή. Περιμένετε. Όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές σας, ξεκινώντας από εκείνες που χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα (σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, θα χρειαστεί να πατήσετε Διαχείριση αποθήκευσης για να δείτε αυτήν τη λίστα).
  5. Αυτή η λίστα εμφανίζει το συνολικό χώρο που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή - όλο το αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή και τα συσχετισμένα αρχεία της. Για να πάρετε μια λεπτομερέστερη ανάλυση, πατήστε το όνομα μιας εφαρμογής που σας ενδιαφέρει.
  6. Σε αυτήν την οθόνη, το μέγεθος εφαρμογής εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης, κοντά στο εικονίδιο της εφαρμογής. Αυτό είναι το ποσό του χώρου που η ίδια η εφαρμογή καταλαμβάνει. Κάτω από αυτό είναι τα Έγγραφα & Δεδομένα , ο οποίος είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται από όλα τα αποθηκευμένα αρχεία που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.
  7. Εάν πρόκειται για μια εφαρμογή από το App Store, μπορείτε να πατήσετε Διαγραφή εφαρμογής εδώ για να διαγράψετε την εφαρμογή και όλα τα δεδομένα της. Μπορείτε πάντα να κάνετε ξανά λήψη εφαρμογών από το λογαριασμό iCloud , αλλά ενδέχεται να χάσετε τα αποθηκευμένα δεδομένα σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι ότι θέλετε να το κάνετε αυτό.
  1. Μια άλλη επιλογή διαθέσιμη για iOS 11 και πάνω είναι η εφαρμογή Εκφόρτωση . Εάν το χτυπήσετε αυτό, η εφαρμογή θα διαγραφεί από τη συσκευή σας, αλλά όχι τα Έγγραφα και τα στοιχεία της. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε τον χώρο που χρειάζεστε για την ίδια την εφαρμογή χωρίς να χάσετε όλο το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει με την εφαρμογή. Εάν επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή αργότερα, όλα αυτά τα δεδομένα θα σας περιμένουν.

Βρείτε το μέγεθος εφαρμογής iPhone χρησιμοποιώντας το iTunes

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από το iTunes 12.7, οι εφαρμογές δεν αποτελούν πλέον τμήμα του iTunes. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα βήματα δεν είναι πλέον δυνατά. Αλλά, εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του iTunes, εξακολουθούν να λειτουργούν.

Χρησιμοποιώντας το iTunes μόνο σας λέει το μέγεθος της ίδιας της εφαρμογής, όχι όλα τα σχετικά αρχεία της, έτσι είναι λιγότερο ακριβή. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να πάρετε ένα μέγεθος εφαρμογής iPhone κάνοντας αυτό:

  1. Εκκινήστε το iTunes.
  2. Επιλέξτε το μενού Εφαρμογές στην επάνω αριστερή γωνία, κάτω από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής.
  3. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει από το App Store ή άλλως εγκατασταθεί.
  4. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να μάθετε πόση χώρο στο δίσκο χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή:
      1. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών από το αναδυόμενο μενού.
    1. Κάντε αριστερό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής μία φορά και, στη συνέχεια, πατήστε τα πλήκτρα Command + I σε Mac ή Control + I στα Windows.
    2. Κάντε αριστερό κλικ στο εικονίδιο μιας εφαρμογής και στη συνέχεια μεταβείτε στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών .
  5. Όταν το κάνετε αυτό, ένα παράθυρο pop ups που σας δείχνει πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο και αναζητήστε το πεδίο Μέγεθος για να δείτε πόση χώρο χρειάζεται αυτή η εφαρμογή.

Προχωρημένα θέματα

Όλη αυτή η συζήτηση σχετικά με την εξάντληση του χώρου μνήμης στο iPhone σας μπορεί να έχει να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποθήκευση και πώς να το χειριστείτε όταν δεν έχετε αρκετό. Αν ναι, εδώ είναι άρθρα σχετικά με δύο από τα πιο κοινά τέτοια σενάρια: